Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş’teki ‘Bayrak skandalı’nda yeni perde: Eriş’in özür iddialarına yalanlama

Ödemiş’teki ‘Bayrak skandalı’nda yeni perde: Eriş’in özür iddialarına yalanlama

Ödemiş'te belediye personelince Türk Bayrağı ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün posterinin çöpe atılmasının yankıları sürüyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in bayrakları çöpe atma olayında işaret ettiği ve özür dilediğini belirttiği isim Mehmet Güle’den Eriş’in iddialarına yanıt geldi. Güle, “Bu bayrağı ben atmadım. Mehmet Eriş burada köylülere demiş ki; bunu Mehmet Güle koydu. Ben Mehmet Eriş’i aradım. Ben özür falan dilemedim. Bu bayrağı ben koymadım. Bu belediye personelince konmuş. Bu olayı Mehmet Eriş’e bu şekilde ilettim. Bu suç da benim üstüme atılınca gücüme gitti” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.10.2021 - 09:59

EGEPOSTASI -  Geçtiğimiz günlerde İzmir'in Ödemiş ilçesinde skandal bir olay yaşanmış ve ilçenin Kayaköy Mahallesi'nde Türk Bayrağı ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün posterinin çöpe atıldığı ortaya çıkmıştı.

Video ve fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, Ödemiş Belediyesi'nin eski Çiftçi Malları Koruma Evi binasını temizlerken Türk Bayrağı ile Atatürk posterini çöpe attıklarını öne sürmüştü.

Skandal olay sonrası TR35 ekranlarında yayınlanan Uyandırma Servisi programında açıklama yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş,“Kayaköyümüz, Bayrağına ve Atasına yürekten bağlıdır. 99 mahallemizde yüreğimiz Vatan, Cumhuriyet ve Atatürk sevdasıyla atar. Bayrak ve Atatürk üzerinden siyaset yapmak acizliktir. Uyarı olsun diye biz, arkadaş hakkında gerekli soruşturmayı başlattık ve gerekli uyarıları yaptık.” demişti. Ayrıca Başkan Eriş, bayrağı çöpe attığını iddia ettiği vatandaşın kendisinden özür dilediğini ve üzgün olduğunu belirttiğini ifade etti.

GÜLE İDDİALARI YALANLADI

Öte yandan Türk Bayrağı ve Atatürk posterini çöpe attığı iddia edilen Kayaköylü Mehmet Güle isimli vatandaştan Başkan Eriş’e yanıt geldi.  

Suçun üstüne atıldığını ve Eriş’ten özür dilemediğini kaydeden Güle, şu ifadeleri kullandı; “Ben Kayaköylü bir çiftçi insanım. Bu bayrağı çöpte buldum. Bunu da Hamza Dağ başkanıma ilettim. Fotoğrafını gönderdim. Bu bayrağı ben atmadım. Mehmet Eriş burada köylülere demiş ki; bunu Mehmet Güle koydu. Ben Mehmet Eriş’i aradım. Ben özür falan dilemedim. Bu bayrağı ben koymadım. Bu belediye personelince konmuş. Bu olayı Mehmet Eriş’e bu şekilde ilettim. Yani durum böyle. Bu suç benim üstüme atılmış. Bu suç da benim üstüme atılınca gücüme gitti. Telefon numarasını buldum, Mehmet Eriş’i aradım. Ben bayrağımızı, atamızı, vatanımızı severim. Milliyetçi biriyim. Bu durum için yine söylüyorum. Özür falan dilemedim. Hamza Dağ başkanıma gönderdim. Gerekli makamlara ilettim. Muhammet (Şen) başkanım beni aradı gittik bayrağa baktık. İki gün sonra çöpün içinde 5 bayrak daha bulundu. Bu konu böyle. Biz bunu gerekli makamlara gereğinin yapılması için ilettik.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.