Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'de yüksek tansiyonlu meclis: O meclis üyesinden Serdar Aksoy’a çağrı

Menemen'de yüksek tansiyonlu meclis: O meclis üyesinden Serdar Aksoy’a çağrı

Menemen Meclisi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci oturumunda tartışmaların ardı arkası kesilmedi. Bir önceki mecliste yaşanan kavgadan toptan çözüm uygulamasına kadar birçok konuda tartışmaların yaşandığı oturuma, bağımsız meclis üyesi Noyan Özkan’ın sözleri damgasını vurdu. Özkan, CHP’li meclis üyelerine ateş püskürdüğü konuşmasında Serdar Aksoy’a çağrıda bulundu ve “Serdar Aksoy çıktı. Çıksın şimdi hangi belediye başkan yardımcısı kendisinden ne istedi? Çıksın açıklasın kendini” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.09.2021 - 20:04

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Meclisi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci oturumu Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan idaresinde gerçekleştirildi. Tartışmaların dinmediği meclise damgasını vuran konu ise CHP Menemen Olağanüstü Kongresi’nde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in “yobaz” ifadelerine AK Parti tarafından yapılan eleştiriler ve geçtiğimiz meclis CHP Grup Başkan Vekili Ali Yılmaz’ın üzerine yürüyen, partisi CHP’den istifa ederek bağımsız meclis üyesi olan Noyan Özkan’ın ifadeleri oldu.

TUTANAK EKSİKLİĞİNE CHP’DEN TEPKİ

Oturum başlangıcında söz alan CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, bir önceki mecliste Noyan Özkan ile arasında geçen tartışma ve Özkan’ın üzerine yürümesi olayını hatırlatarak tutanaklarda Özkan’ın kendisine ettiği küfürlerin yer almamasına dikkat çekti ve “Geçtiğimiz mecliste tatsız bir olay yaşandı. Bir meclis üyesi sözümü tamamladıktan sonra arkamdan üzerime gelerek bana bazı küfürlü söylemlerde bulundu Bu kişi salondan çıkarıldıktan sonra da merdivenlerde hepimize küfre devam etti. Ancak toplantı tutanaklarını incelediğimizde küfürlü konuşma olarak geçiyor. Küfürler söylenmiyor. Biz bundan duyduğumuz rahatsızlığı dile getiriyoruz. Bizim bizi seçen insanlara örnek olmamız gerekiyor. Biz bu olaylardan doyduğumuz üzüntüyü dile getiriyoruz ve bir daha yaşanamamasını diliyoruz. Ayrıca o küfürleri eden kişi olayın ardından hiçbir şey yokmuş gibi meclise döndü. Başkanım siz de hiçbir şey yokmuş gibi davrandınız” dedi.

Yılmaz’a yanıt veren Başkan Vekili Pehlivan, “Hiçbir şey yokmuş gibi davrandım! Bravo sana Ali abi. Alkışlıyorum. Halkımızın gözü önünde tecelli etmiş bir durum. Birçok noktaya kadar da gereğini yaptığımı düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla olayı germek adına çabalar devam ediyor. Teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Pehlivan’ın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu ise yaşanan olaylarda Yılmaz’ın da etkisi olduğunu belirtti ve “CHP Grup Başkanvekilinin tarzı olayı germek. Sanki kendinin yaşananlarda hiç suçu yokmuş gibi davranıyor. Bence bu olaylarda dönüp bir de kendisine bakması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

YETKİ DEVRİ İPLERİ GERDİ

Tartışmayla başlayan mecliste, ilçe sınırları içinde yer alan Seyrek Villakent Mahallesi’nde bulunan belediye mülkiyetindeki parsellerin kat karşılığı satışı, takası, yap-işlet-devret modeli hasılat paylaşımlı kat karşılığı verilmesi, inşaat sözleşmesi yapılması için belediye başkan vekiline ve belediye encümenine yetki verilmesi önergesi iplerin yeniden gerilmesine neden oldu. 

Önergeye ilişkin söz alan CHP’li Yılmaz, önergenin reddedilmesi gerektiğini belirtti ve “Biraz önce okunduğu üzere toplanda 1 milyon 500 metrekare alan hakkında belediye başkanı ve encümen belediye meclisinden satış, takas ve konut karşılığı inşat için yetki istiyor. 5093 sayılı belediye kanunun 18. maddesi,  taşınmaz alımına, satımına, takasına, tahsisine veya tahsisin kaldırılmasına ve süresi 30 yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı hak tesisine karar vermekle iliği madde. Yani bu konularda etki belediye meclisinde. Yani bu parsellerle ilgili bilgiler belediye meclisine gelecek ve meclis karar verecek Ancak bizler bu önergeyle yetkinin toptan belediye başkan ekiline ve encümene isteniyor. Yani belediye meclisi toptan yetki devredemez. Biz bu yüzden önergenin toptan reddedilmesini öneriyoruz. Bu daha önce de meclise gelmişti. Onda satış yoktu. Şimdiki önergede satış var. İlk gelen önergeyi kabul etmiştik ancak 2020 yılı Temmuz meclisinde CHP grubundan birtakım arkadaşların verdiği önergeyle kabul edilen önerge reddedilmiştir. Bu konu tekrar gündeme gelmiş ve CHP’nin gayretiyle bu maddenin gündemden çekilmesi sağlanmıştır. Yani CHP grubunun görüleri öteden beri nettir. Şu anda yeniden önümüze satış konularak gelen önergenin reddedilmesi gerekir” dedi.

AK PARTİ’DEN KOMİSYON ÖNERİSİ

Yılmaz’ın ardından söz alan AK Partili Demircioğlu, CHP’nin ‘netlik’ anlayışını eleştirdi ve şunları söyledi; “Söz konusu önergeyle alakalı CHP’li Grup Başkanvekili ‘Görüşümüz nettir’ dedi. Ama baktığımızda netlik değişkenlik gösteriyor CHP’de. Dilerseniz bunu komisyonlara gönderelim. Komisyonlarda tartışılsın ve Menemen’in hayrına olacak karar verilsin.“

Önerge, İmar ve Hukuk komisyonlarına CHP’nin ret oylarına karşılın oy çokluğuyla havale edildi. 

TOPTAN ÇÖZÜM UYGULAMASI İÇİN DÖNÜŞÜMLÜ ÇALIŞMA ÖNERİSİ

Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP Grup Başkanvekili Yılmaz, geçtiğimiz aylarda İzmir gündemine oturan ve yalnızca CHP’li belediye personelin faraş ve süpürge gibi görevlere getirildiği iddialarını da gündeme getiren Toptan Çözüm Uygulamasını eleştirdi ve “Toptan çözüm uygulamasına değinmek istiyorum. Toptan çözüm uygulaması bu kadar gerekliyse personelimiz dönüşümlü olarak orada çalıştırılabilir Çünkü sanki yıldırma politikası gibi ayni işçiler orada çalıştırıldığında bir huzursuzluk oluyor. Ayrıca yeni işe alınan bazı personellerin maaşlarıyla ilgili şikayetler alıyoruz. İşe yeni alınan işçilerin maşalarının zaten çalışan personelden yüksek olduğu söyleniyor. Bu konuda bir açıklama bekliyoruz” dedi.

“BU KADAR UCUZ SİYASET YAPILAMAZ”

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili meclis üyesi Selahattin Yeşilkaya, Menemen İlçe Kongresi’nde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ifadelerine tepki gösterdi ve “Yakın geçmişte ilçemizde bir siyasi partinin kongresi yapıldı ancak burada siyasi prestijini kaybetmiş olan liderler o kaybedilen prestiji yeniden toparlayabilme umuduyla bizleri yobazlar belediyeye geldi diye itham etmişlerdir. Belediyeye tekbirlerle girildi diye açık bir şekilde ifade ettiler. Ben Atatürk ilkelerine sımsıkıya bağlı laik bir cumhuriyet öğretmeniyim. İçinde bulunduğum grup maddi ve manevi değerleri önceleyen bir grup. Ama gerici ve yobaz asla değilim. Çünkü ben yıllar yılı cumhuriyeti, Atatürk’ü, Atatürk ilkelerini ve laikliği öğretmek için çaba sarf ettim. Ben burada çok üzüldüm ve bu cümleleri sarf eden kimse kendisine iade ediyorum. Böyle bir şey olamaz. Bu kadar ucuz siyaset yapılamaz. Kendi grubuna hakimiyet sağlayamamış, milletvekili adayı olamamış. Ama bizim üstümüzden puan kazanmaya çalışıyor. Bizim kabul etmemiz mümkün değil. Biz öyle bir yobaz grubuz ki 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda zafer şenliği düzenlendi. Bizi yobazlıkla itham edenler acaba geldi de ‘Bu bayram hepimizin’ diye o konserde yanımızda durabildiler mi? Sıkıştıklarında Kubilay’ın çocukları… Kubilay’ın asıl çocukları biziz. Bizler Atatürkçü’yüz. Yine aynı kongrede elinde mikrofonu tutan arkadaş, ‘Çok çalışalım, önümüzdeki seçimlerde belediye Altıok bayrağını dikelim’ diyor. Yahu burası kimin malı? Burası kamu malı” dedi.

“AK PARTİ BOŞ KALEYE GOL ATTI”

Geçtiğimiz mecliste Yılmaz’ın üstüne yürüyen Noyan Özkan da söz alarak yaşanan tartışmaya değindi. Özkan birçok konuya değindiği konuşmasında aylardır yaşananlar üzerinden meclis üyelerine ateş püskürdü ve şunları söyledi; “Geçen meclisteki hareket ya da ağzımdan çıkanlar yanlış olabilir. Özür diliyorum. Bana yakışmadı. Ama şöyle bir şey var: 10-12 meclistir ben sürekli itham ediliyorum. Sürekli ‘Noyan Özkan’a sorun’ deniliyor. Tamam hadi sorun. Bu devletin hakimi savcısı sormaya gerek duymadı. Ne istiyorsunuz? Noyan Özkan size saygısızlık mı yaptı? Hain hain hain.. Neler yaşadığımızı çok iyi biliyorsunuz. Ben Partimden istifa ederim diyen Gürkan Develi hala orada oturuyor. Siz mi kurtarıyorsunuz partinin namusunu? Suç istiyorsanız ben size söyleyeyim. Serdar Aksoy Menemen için bir şey yapak istedi. Üstgeçit… Ödemede sıkıntı çıktı. Ben ne yaptım? Bu belediyenin koltuğu haczedilmesin diye şahsi çekimi verdim. Hiç değilse bu belediyenin çıkarınadır bir şeyler yapalım dedim. Ben 8-10 aydır susuyorum. Ya çok mu temizsiniz? Hepiniz çok mu temizsiniz? Noyan pisti. Serdar Aksoy için yapmadığınız şey kalmadı. Burada herkes bir bedel ödemiştir. Ama kimin ne kadar bedel ödediğini sözler tayin edemezsin. Tamam doğrudur ben iftiracıyımdır. Aylardır bana iftira atılıyor ben susuyorum. Bundan sonra da konuşmayacağım. Yeni seçilmişiz bana diyorsunuz belediyenin faturaları var. Mal vermiş dediniz… Varsın düzgün mal vermiş miyim vermemiş miyim ona bakın. Paçalı donla büyüdüm ancak Menemen'i rezil ettiniz bize. Bu siyaset biter. Hiç AK Parti’ye laf etmeyince Başkan yardımcısı olacağım diye kendirinizi yırttınız.  Faaliyet raporu öncesi Serdar Aksoy’a gidip ‘Başkanım benim böyle sıkıntım var’ dediniz. Gidin bunları anlatın. Ama yok. Noyan hain, Noyan hain. O gün ben Ali Abi’ye vurmak için kalkmıştım. Ama kendisini görünce vuramadım. Kendime yakıştıramadım. Serdar Aksoy’a da iki çift lafım var. Serdar Aksoy çıktı. Çıksın şimdi hangi belediye başkan yardımcısı kendisinden ne istedi? Çıksın açıklasın kendini. Ben Serdar Aksoy’u satmadım. Bugün de Aydın Pehlivan’ı satmıyorum. Hodri meydan. İsiz içinizdeki hainleri çıkarın. Siz partinize hainlik yaptınız. AK Parti’ye oy atma değil mevzu. Serdar Aksoy’un aldığı seçimi nasıl kaybeder diye siz uğraştığınız için parti bu hallere düştü. AK Parti ne yaptı? AK Parti boş kaleye gol attı. Siz ne yaptınız? Kim götürdü Adalet Bakanlığı’na o dosyayı? Hangi milletvekili tutuklansın dedi? Çıkın söyleyin. Belalı olmadan siyasetini güzel güzel yapın.”

DEMİRCİ’DEN HEM YILMAZ’A HEM BAŞKAN YÜCEL’E ELEŞTİRİ

CHP’li Yılmaz’ın toptan çözüm uygulamasına ilişkin sözlerine yanıt veren AK Partili Demircioğlu, “CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz’ın iddiaları vardı. Onlara cevap vermek istiyorum. Toptan çözüm merkezi… Her ay bu konu açılıyor. Evet toptan çözüm bir idare şekli ve yöntem. Orada çalışan personellerin yaptığı hizmeti küçümsemek, personelin içerisinde huzursuzluk yaratacak söylemlere girmek çok yanlış. Ama siz sürekli bir huzursuzluk yaratma gayretindesiniz. Şimdi de Menemen’in huzur getirilen personelinin huzurunu bozmaya çalışıyorsunuz” dedi.

CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in Menemen Kongresi’nde, Menemen Belediye Başkan Vekili kura çekiminde Aydın Pehlivan’ın kazanmasının ardından tekbir atılmasına ilişkin “yobaz” ifadelerine de değinen Demircioğlu, Başkan Yücel’e yönelik şunları söyledi; “Ne kadar kötü ithamlar. CHP’nin İzmir’deki il başkanın ithamlarına bakın. Burası soyulurken hiç sesi çıkmıyor, tekbirden rahatsız oluyor. Kubilay da bizim Atatürk de bizim. Hiç ayrıştırmayalım.”

“SÖYLEMLERİN ÇOĞUNUN ALTINDA SUÇ ÖRTMEK VAR”

Yapılan konuşmaların ardından söz alan CHP’li meclis üyesi Deniz Karakurt, Noyan Özkan’ın ifadelerine tepki gösterdi ve “Maalesef Menemen Belediyesi’nde isimler konuşuluyor. Keşke partiler konuşulsa. Ben bunun nedenini de biliyorum. 2 çocuk büyüttüm. Çocuklar bir kabahat işlediklerinde suç örtmek isterler. Bu söylemlerin çoğunun altında suç örtmek olduğun biz biliyoruz. Tek tek cevap vermek istemiyoruz. Çünkü şahsi konular burada konuşulacak konular değil. İstiyorlarsa çıkalım şahsi konuları dışarıda konuşalım. İsim vermeyelim ve kişileri rencide etmeyelim. Biz bunun kendi yaptığını örtmek olduğunu gayet iyi biliyoruz, Menemen halkı da biliyor” dedi.

“SERDAR BEY’E HAKSIZLIK EDİYORUZ”

Gündem dışı konuşmalarda yapılan tartışmaların yanında Menemen Belediyesi’nin borç konusu da tansiyonun yükselmesine neden oldu. Borç konusunda Aksoy ve Pehlivan dönemi meclis üyelerinde irdelenirken AK Partili Demircioğlu, farklı bir bakış açısı ortaya koydu ve yaşanan 'borç' konusunda Serdar Aksoy'a haksızlık yapıldığını söyledi.  AK Partili Demircioğlu, "20 yıllık Tahir Şahin dönemi de var. Serdar Bey'e de biraz haksızlık ediyoruz herhalde bu konuda. Serdar Bey'de güllük gülistanlık bir belediye almadı 20 yıldır Tahir Beyin yönettiği bir belediye var. Belediye haricinde kalıcı bir eser yok. Menemen Belediyespor olayını zaten hepimiz biliyoruz. Biz hep Serdar Bey'i suçluyoruz ancak 20 yıllık Tahir Bey dönemi var. Bu süreçte ne yapılmış ne değişmiş. Burada kalıcı eserler yapılmaya çalışılıyor, eleştirilmesi çok normal. Keşke modern bir kent yapsaydınız bide hem Tahir Bey'e hem Serdar Bey'e teşekkür etseydik"  dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.