Dolar 32,3434
%0.29
Euro 35,1031
%-0.05
Altın 2.310,570
%1.45
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de tarım zirvesi toplanıyor

Çiğli'de tarım zirvesi toplanıyor

Çiğli Belediyesi, sürdürülebilir tarım politikaları üretmek ve yerel üretimi desteklemek amacıyla "Kentsel Tarım ve Gıda Güvenliği" paneline ev sahipliği yapacak. 

  • Ege Postası
  • 02.09.2021 - 15:39

İzmir'in en önemli tarım merkezlerinden olan Sasalı'da 3 Eylül Cuma günü düzenlenecek olan "Kentsel Tarım ve Gıda Güvenliği" paneline CHP Bursa Milletvekili, PM Üyesi ve Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Baş Danışmanı Orhan Sarıbal, Tarım Ekonomisti Prof. Dr. Tayfun Özkaya, İzmir Kent Konseyi Yerelde Kalkınma Çalışma Grubu Başkanı Mine Pakkaner ve Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak konuşmacı olarak katılacak. Panelin moderatörlüğünü Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Tevfik Türk yapacak.  

Başkan Gümrükçü: "Taşın altına elimizi koyacağız"

Yaşamsal su ve gıda ihtiyacının yerel anlamda krize dönüşmemesi adına çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Başkan Gümrükçü, "Dünya nüfusunda yaşanan artış doğal kaynakların tükenmesine ve buna bağlı olarak çevresel kirlenmeye sebep olmaktadır. Bu durum da tarımsal alanların hızla tükenmesine yol açıyor. Çiğli Belediyesi olarak, bu noktada taşın altına elimizi koymak adına Kentsel Tarım ve Gıda Güvenliği paneli düzenleyeceğiz. İlçemizdeki yerel üretimi desteklemek ve vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşımını sağlamak için denetimli, organik ve ekolojik köy pazarları kurmakla beraber kentsel tarım uygulamaları konusunda Çiğlili hemşehrilerimizi bilgilendireceğiz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.