Dolar 32,3165
%0.2
Euro 35,0968
%-0.07
Altın 2.299,250
%0.95
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes’te gökyüzü uçurtmalarla renklendi

Menderes’te gökyüzü uçurtmalarla renklendi

Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Uçurtma Şenliği yediden yetmişe binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Özdere Orta Mahalle Gençlik Parkı’nda düzenlenen şenlikte, yüz boyama etkinliklerinden; ücretsiz sokak lezzetleri ikramına; dans gösterilerinden, eğlenceli etkinliklere birçok renkli aktiviteyle vatandaşlar keyifli bir Pazar günü geçirdi.

  • Ege Postası
  • 16.05.2022 - 12:08

Özel bir televizyon kanalının da canlı yayın olarak yayınladığı şenlikte Menderes Belediyesi tarafından şenliğe katılanlara 5 bin uçurtma hediye edildi.

Şenlik sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Kayalar, etkinliğe katılan tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Menderes’imiz binlerce kişinin katılımıyla büyük bir coşkuya ev sahipliği yaptı. Şenliğimize katılan ve gökyüzünde havalanan uçurtmalarıyla coşkumuza ortak olan tüm hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Öte yandan şenliğe, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve binlerce vatandaş katıldı.

“Menderes gençliğin merkezi olacak”

Başkan Kayalar, Menderes Belediyesi olarak geleceğin aydınlık yüzleri gençler için çalışmalarının devam edeceğine de vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gençlerimizin hepsi bizim için ayrı ayrı değerli ve kıymetli. Bu konuda Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözünün ışığında çalışmalarımızı sürdürüyor ve gençlerimizin yanında oluyoruz. Bu anlamda Menderesimizi gençliğin merkezi yapmak için İzmir Büyükşehir Belediyemizle ortak çalışmalarımız devam ediyor. Yapılan çalışmalarla Özdere’mize yeni bir gençlik kampı kazandırıyoruz. Büyük bir kısmının tamamlandığı ve kısa sürede hizmete açılacak kamp alanımızda gençlerimiz dilediklerince kamp yapıp, spor tesislerinde de eğlenceli vakit geçirerek keyifli bir tatil yapmış olacaklar. Çünkü her şey geleceğimiz için, Her şey Menderes için!”

“Festivallerimiz ve şenliklerimiz devam edecek”

Menderes’in birbirinden farklı ve özgü değerlerinin olduğuna dikkati çeken Başkan Kayalar, bu değerlere sahip çıkarak ilçenin adını daha geniş kitlelere duyurmak adına belediye olarak üzerlerine düşen ne ise yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Başkan Kayalar, Haziran ayında iki festivale ev sahipliği yapacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Geçen yıl ilk kez düzenlediğimiz ve geniş katılımla gerçekleşen Off-Road oyunları kapsamında sporseverleri ilçemizde buluşturarak, Menderes’imizin adını her alanda olduğu gibi sporda da ulusal ve uluslararası arenada duyurmuş olduk. Bu yıl ise Menderes Doğa Oyunları Festivali adıyla, farklı konseptlerle birlikte festivalimizi 2 güne çıkararak etkinliği daha keyifli bir hale getirmiş olacağız. Bu düşünceyle tüm doğa ve sporseverleri 4-5 Haziran tarihlerinde Tekeli mahallemizde yapılacak festivale davet ediyorum.”

Özdere’de uluslar arası bir dans festivali düzenleyeceklerinin müjdesini de veren Başkan Kayalar sözlerini şöyle noktaladı:

“Menderes Belediyesi olarak ilçemizi sanatın ve sanatçının merkezi yapmak adına çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda 17-21 Haziran tarihleri arasında bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz Uluslararası Özdere Dans Festivali ile tüm vatandaşlarımız keyifli ve eğlenceli bir festivale tanıklık etmiş olacak.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.