Dolar 32,4845
%-0.17
Euro 34,9469
%0.34
Altın 2.436,140
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Küçük üreticinin ihracatçı olması için ilk adım atıldı: İzmir’in markası dünya sahnesinde

Küçük üreticinin ihracatçı olması için ilk adım atıldı: İzmir’in markası dünya sahnesinde

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Mera İzmir projesi kapsamında İzmirli çobanlardan alınan sütlerden elde edilen ürünler İzmirli markası adıyla ilk kez tanıtıldı. Tanıtım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sütten elde ettiğimiz bu mamüllerle üreticilerimizin ihracatçı olmasının da adımını atmış oluyoruz. Bunların ambalajından tasarımına birçok işi yaptık. Çok heyecanlıyız. Çünkü küçük üreticiyi ihracatçı konumuna getirme hayalimizin ilk adımını Terra Madre’de attık” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.09.2022 - 21:33

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen Mera İzmir projesi, ilk meyvelerini verdi.

Proje kapsamında küçükbaş hayvan üreticisinden piyasanın iki katına alınan süt “İzmirli” markasıyla ürünlere dönüştürüldü ve ürünlerin tanıtımı uluslararası gastronomi fuarı Terra Madre Anadolu ile yapıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Bakan Soyer, küçük üreticilerin artık dünyaya açıldığını belirtti.

İzmirli markasının tamamen küçük üreticilerin ürünlerinden elde edilen mamüllerden oluştuğunu belirten Başkan Soyer, İzmirli üreticilerin artık ihracatçı olduğunu söyledi ve “Bizim heyecanımız çok büyük. Çünkü İzmirli markasıyla yeni bir ürünü dünyayla buluşturuyoruz. Geçen aylar boyunca İzmir’de bir çoban haritası çıkarttık. 4 bin 900’e yakın çobanı tespit ettik ve sütlerini satın almaya başladık. Yaklaşık 18,5 milyon liralık süt satın aldık onlardan. Üzerine de bununla ilgili ürünler ürettik. Tüm bu ürünleri ihracata yöneltecek çalışmalar da yaptık. Sütten elde ettiğimiz bu mamullerle üreticilerimizin ihracatçı olmasının da adımını atmış oluyoruz. Bunların ambalajından tasarımına birçok işi yaptık. Çok heyecanlıyız. Çünkü küçük üreticiyi ihracatçı konumuna getirme hayalimizin ilk adımını Terra Madre’de attık” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.