Dolar 32,5510
%0.2
Euro 34,9531
%-0.05
Altın 2.448,050
%0.49
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta ‘K Alanı’ için düğmeye basıldı: Meclis olağanüstü toplanıyor

Konak'ta ‘K Alanı’ için düğmeye basıldı: Meclis olağanüstü toplanıyor

Konak 30 Ekim tarihinde meydana gelen ve İzmir’de büyük yıkımlara neden olan deprem sonrasında hasarlı binaların alan kaybı olmaksızın yeniden inşasını öngören 'parsel bazlı plan değişikliği önerisi' Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantısında kabul edilmişti. Karar ile birlikte ilçe belediyelerine ‘K alanı’ belirleme konusunda görev yüklenmişti. İlgili konu, bugün Konak Belediye Meclisinde görüşüldü. İlçede ‘K alanı ‘olarak Alsancak ve Hatay bölgeleri belirlendi. Konuyla ilgili çalışmaların ivedi bir şekilde başlatılması çağrısında bulundu ve haftaya konuyla ilgili meclisin olağanüstü toplanacağını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 05.03.2021 - 18:27

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu Konak Belediye Başkanı Abdül Batur idaresinde gerçekleştirildi. 

Tüm kararların oy birliği ile alındığı oturumda gündemin odağında ise 30 Ekim tarihinde meydana gelen depremin ardından bir kez daha gündeme gelen ve kentin gündemine oturan kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak olan parsel bazlı çalışmaların hazırlanması oldu.

Oturum başlangıcında bazı meclis üyelerinin anma konuşmalarının ardından konuşan Başkan Batur, dün helikopterin düşmesi sonucunda Bitlis Tatvan’da hayatını kaybeden  11 şehidimizi andı ve "Dün Tatvan yakınların düşen helikopterimizde 11 kahraman askerimizi kaybettik. Acımız çok büyük. Başta Korgeneral Osman Erbaş olmak üzere bütün şehitlerimize Allahtan başsağlığı diliyoruz. Tedavi gören askerlerimize Allah’tan şifa diliyoruz. Gencecik evlatlarımızı öyle görünce insanın içi gerçekten çok acıyor" dedi.

Başkan Batur daha sonra 1 Mart tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantısında görüşülüp kabul edilen ve ilçe belediyelerinin sınırları içerisindeki ‘K Alanlarını’ belirlenmesi için verilen görevi hatırlattı ve bu çalışmalarla ilgili önümüzdeki hafta olağanüstü meclis yapılacağını duyurdu.

Konuya ilişkin konuşan Başkan Batur, çalışmaların bir an önce başlatılması hususunda çağrıda bulunarak, "Başkanlıktan gelen önergelerin ilk 2 maddesi geçtiğimiz hafta içinde Büyükşehir'de büyük oy birliği  ile onaylanan kent içindeki dönüşümü teşvik edici ve mevcut planının korunacak olan alanlar yani  'K' sınırlarının belirlenmesi ile ilgili. Konak'ta bu konuda iki alan belirlendi. Bu konuda büyük ihtimalle haftaya Perşembe günü olağanüstü meclis yapacağız ve bu konuyu bir an önce Büyükşehir'e gönderilmesi ve orada çalışılması noktasında vatandaşın da rahatlaması için" diye konuştu.

KONAK'TA DÖNÜŞÜM İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Baştan Batur'un konuşmasının ardından meclis üyelerine sunulan maddeler görüşülmek üzere oy birliği ile  maddeler, İmar Komisyonu ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu'na gönderildi.

İlgili gündem maddeleri kapsamında, Konak ilçesinde Alsancak ve Hatay bölgesi 'K' planının hazırlanması için seçilen bölgeler olarka belirlendi.

İlgili gündem maddeleri gündemde şu ifadelerle yer aldılar; "İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 01.03.2021 tarihli ve 05.196 sayılı kararı ile uygun bulunan “İzmir İli Genelinde 30.10.2020 Tarihinde Meydana Gelen Deprem Sonucunda 7269 Sayılı Kanun Kapsamında Ağır ve Orta Hasarlı Olarak Tespit Edilen Yapılar İle 01.01.1998 Tarihinde Yürürlüğe Giren ‘Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik’ Öncesinde Ruhsat Alarak Yapılmış Yapılar veya 6306 Sayılı Yasa Kapsamında Riskli Yapı Olarak Belirlenen Yapıların Dönüşümüne İlişkin Yapılacak Plan ve Uygulama Çalışmalarında Uyulacak Usul ve Esaslar” kapsamında Hatay Bölgesinde “Mevcut Plandaki Durumu Korunacak Alan (K)” sınırlarının belirlenmesi ve bu alanlarda yapılacak uygulamalara yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu önerisi”

"İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 01.03.2021 tarihli ve 05.196 sayılı kararı ile uygun bulunan “İzmir İli Genelinde 30.10.2020 Tarihinde Meydana Gelen Deprem Sonucunda 7269 Sayılı Kanun Kapsamında Ağır ve Orta Hasarlı Olarak Tespit Edilen Yapılar İle 01.01.1998 Tarihinde Yürürlüğe Giren ‘Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik’ Öncesinde Ruhsat Alarak Yapılmış Yapılar veya 6306 Sayılı Yasa Kapsamında Riskli Yapı Olarak Belirlenen Yapıların Dönüşümüne İlişkin Yapılacak Plan ve Uygulama Çalışmalarında Uyulacak Usul ve Esaslar” kapsamında Alsancak Bölgesinde “Mevcut Plandaki Durumu Korunacak Alan (K)” sınırlarının belirlenmesi ve bu alanlarda yapılacak uygulamalara yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu önerisi"

“ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMANIN TEMELİ ATILIYOR”

Mecliste ayrıca Büyükşehir ve Konak Belediyesi ortaklığı ile tadilatı yapılan Alanyalı Konağı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'ncü kurtuluş yılı  sebebiyle Kurtuluş Müzesi olarak kullanılması hususunda protokol imzalanması için Başkan Batur’a yetki verilmesi konusu da görüşüldü.
İlgili gündem maddesine ilişkin söz alan  CHP'li Meclis Üyesi Ulvi Puğ, ilgili maddenin çok büyük bir öneme sahip olduğunu hatırlattı ve "Bizler şanlı bir dönemde görev yapıyoruz. Şanslı, önemli ve bir o kadar da sorumluluk gerektiren bir dönemdeyiz. Birçok milli bayramı kutlamanın onuru ve gururunu taşırken bu da bizlere bir sorumluluk yüklüyor. Biz İstiklal Marşımızı söyleyebiliyorsak ilk önce bağımsız devlet olmamız lazım. Bunu da Kurtuluş Savaşımıza borçluyuz. İzmir'in kalbi öyle bir yer ki Hasan Tahsin'in ilk kurşunu atmasıyla başlayan bir mücadelenin olduğu yer. İzmir'in ve Türkiye'nin kurtuluşunun 100. yılında bir anı evi yapma düşüncemiz vardı. Alanyalı Köşkünü bana gösterdiğinizde ‘Burayı İzmir'in kurtuluşunun 100'ncü yılına yakışır bir anı evi yapalım’ demiştim. Siz her zamanki gibi hiç ikiletmeden ‘Çok iyi düşünmüşsünüz, hemen yapalım’ demiştiniz. Sayın Tunç Soyer Başkanımız da bu karara katılmıştı. Bu sadece bizim kurtuluş savaşına olan minnet borcunun ödenmesi değil, çocuklarımıza ve gençlerimize bunun önemini hatırlatacak çok özel bir yer  olacak. Ayrıca bir havra merkezi olacak. Pazartesi günü Mustafa Kemal Atatürk'ün  bir çok eşyasına sahip olan bir kişi ile görüşeceğim, umarım ki o özel materyallerin gelmesini buraya getirmeyi de sağlayabiliriz. Atatürk Salih Bozok'a yazdığı mektupta 'Türkiye'nin kalbi Ankara anca benim gönlümün başkenti İzmir' demiş. Biz bunu da getirip kurulacak olan anı evimizin en görünür yerine asacağız" ifadelerini kullandı.

Puğ'un ardından konuşan Başkan Batur, "Cumhuriyetimizin 100'ncü yılında böyle bir eserin ortaya çıkması oldukça önemli. Her zaman  yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Bütün meclis üyesi arkadaşlarımıza tek tek teşekkür ediyorum. Çok önemli bir çalışmanın bugün temeli atılıyor. Ben bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Çok önemli bir çalışmanın bugün temeli atılıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza duyarlı yaklaşımı ve katılımından dolayı kendisine çok teşekkür ederim" dedi.

Konuşmalar sonrasında Meclis Üyeleri'nin onayına sunulan ilgili madde oy birliği ile kabul edildi. 

KONAK’TA  KADIN GİRİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Belediyemiz bugün itibari ile Sınırlı Sorumlu Konak Kadın Girişim, Üretim ve İşletme Kooperatifini kurmuş olduk. Onayımızı aldık ve bugün meclise belgemizi getirdik. Bu belgeyi Ankara'dan bize yollayan ve baştan beri bu işi sıkı bir biçimde takip eden değerli meclis üyemiz ve kooperatif başkanımız Nesrin İlkutlay'a ve çalışma çok teşekkür ederim. Kadınlar gününe yetiştireceğiz demişlerdi ve yetiştirdiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.