Dolar 32,3999
%-0.12
Euro 34,8069
%0.19
Altın 2.441,510
%0.12
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kırgöz’den beklenen müjde geldi: Dikili’ye doğalgaz geliyor

Başkan Kırgöz’den beklenen müjde geldi: Dikili’ye doğalgaz geliyor

İzmir’in en kuzeyinde yer alan ilçesi olan Dikili’nin yıllardır süregelen su sorunun yanında bir başka sorunu da doğalgazdı. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, ilçeye doğalgaz gelmesi için gerekli çalışmaları başlattıkları müjdesini verdi. Konunun belediye meclisinde de gündeme getirileceğini söyleyen Başkan Kırgöz, “Dikili’ye doğalgaz geliyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.03.2021 - 12:54

EGEPOSTASI- Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, TV35 ekranlarında yayınlanan Haber Aktif Alper Baran Esin’in Dikili’ye ve gündeme dair sorularını yanıtladı.

Seçime geldiği günden bugüne hayat geçirilen projelere ilişkin bilgiler veren Başkan Kırgöz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Bakırçay ziyaretleri ve örgüt belediye başkanı ilişkilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“PANDEMİ BİZİ 4-5 AY GERİ ATTI”

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, kısa sürede tüm dünyaya yayılmış ve 2020 mart ayında ülkemizde de ilk vaka görülmüştü. 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Başkan Kırgız, iki yıllık görev süresinin yarısının pandemi ile geçtiğini söyledi ve “Çok yoğun ama keyifli geçti. Seçim öncesi hedeflerimize ulaştığımızı düşünüyorum. Bunun bir yılı da pandemi ile geçti. Bu süreç bizi planlarımızı biraz olumsuz yönde etkiledi ve öteledi. Büyükşehir ile birlikte başladığımız Sevgi Yolu projesi 4-5 aylık gecikmeye uğradı. Bizim ilçemizde şu an temiz su iletim hatlarının değişim çalışmaları var. Bunlarda akma oldu. Pandemi bizi 4-5 ay geri attı. Ona rağmen 2 yıl olumlu ve keyifli geçti” dedi.

“BELİMİZİ BÜKEN GEÇMİŞ DÖNEMDEN GELEN BORÇLAR OLDU”

Belediyelerin, planlanan projeleri hayata geçirebilmelerindeki en önemli materyallerden biri de bütçe. Ancak birçok belediye, borç yükü altında. Dikili Belediyesi’nin mali yapısıyla ilgili bilgi veren Başkan Kırgöz, borçlu bir belediye devraldıklarını ancak sıkı para politikalarıyla borçların ödendiğini ifade etti ve “Adaylar seçime girerken bir program hazırlayıp vaatlerini anlatıyorlar proje hazırlamak ve vaat etmek kolay, zor olan bunları gerçekleştirmek. Bunlar için de sağlam bir mali yapı gerekiyor. Biz göreve geldiğimizde sıkıntılı bir belediye aldık. 5,5 aylık ödenmeyen işçi maaşları... Tüm hesaplarında haciz olan bir belediye aldık. Kasadaki para sıfırdı. Bizim bu işin altından kalkmamızda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin büyük desteği oldu. Kendimiz de hazırlıklıydık Ben meclis üyesiydim ve mali duruma hakimdim. Yani bunu öngörüyorduk. Hemen işe başladık belediyenin alacaklarını topladık, yeni kaynaklar yarattık, tasarruf tabirlerini harekete geçirdik. Uygulamaya koyduk bunlar ve ekonomimizi hemen düzelttik. Şu anda tıkır tıkır işleyen bir sistemimiz var. Şu anda ödenmeyen maaşımız ya da herhangi bir problemimiz yok. İşçi ve memurlarımızın maaşlarını günü gününe ödüyoruz. Sadece kamuya ve SGK’ya borcumuz var. Onları da yapılandırdık ve ödüyoruz. İleride sıkıntı doğabilecektir elbet. Çünkü yapılandırmadan sonra yapmamız gereken nakit ödemeler var Mart sonunda ciddi miktarda ödeme yapacağız SGK ve maliyeye. Yani bütçemiz ciddi oranda sarsılacak ama biz onun da önlemini alıyoruz. Bizim belimizi büken geçmiş dönemden gelen borçlar oldu. Piyasaya borcumuz yok. Dediğim gibi sadece kamu” diye konuştu.

“ÖRGÜT EN BÜYÜKTÜR”

CHP Dikili örgütü ile olan ilişkilerin nasıl olduğu sorusuna ise olumlu bir yanıt veren Başkan Kırgöz, örgütün önemine vurgu yaparak “Ben siyasetin mutfağından geliyorum. İlçe yöneticiliği ve meclis üyeliği yaptım. Her zaman ilçe örgütünün bir adım gerisinde durdum. Şu anda başkanım hala da öyleyim. Örgüt en büyüktür. Biz buraya örgüt sayesinde geldik. Gökten zembille inmedik. Örgütle hiçbir sıkıntımız yok. Dikili tarihinde biz belediye anlamında ilkleri yaşatırken örgüt anlamında da ilkleri yarattık. Bugüne kadar tüm delege seçimleri hep kıran kırana geçmiştir. Ama biz, bu kez bir mahalle dışında hepsinde tek listeyle geçirdik seçimleri. İlçe kongresinde de tek adayla kavgasız gürültüsüz bir kongre geçirdik. Bir uyum ortamı yakalandı. İlçe başkanımızla her gün telefonda görüşüp günü değerlendiririz” dedi.

“BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK”

Pandeminin, belediyenin proje süreçlerinde de etkisi olduğunu hatırlatan Başkan Kırgöz, olumsuzluklara rağmen hizmetlerde aksama olmaması için yoğun bir çalışma içinde olduklarının altını çizdi ve şunları söyledi; “Pandemi başlangıcında biz personel yapısı olarak yüzde 50’ye düştük. Belediye gelirlerinde ciddi anlamda eksilme oldu. Çünkü insanlar belediyeye gelip para ödemek istemiyorlardı. Gelir vergisi vb… Ekonomi durdu bir süre. Biz, bu dönemde planladığımızın daha üstünde sosyal yardımlara önem vermek zorunda kaldık. Gelirlerimiz azaldı ama giderlerimiz arttı. Ama biz planladığımız projeleri zamanından önce gerçekleştirdik ya da başladık. Biz ‘Dikili’yi baştan yaratacağız’ dedik. Ve evet şu an Dikili’nin her yerinde makineler var. Temiz su sözümüz var ve bunun için ilçenin tüm sokakları kazıldı Bunun için çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, belediye hizmet binamız için söz verdi ve yakın zamanda yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Ardından yer tahsisi de yapıldıktan sonra temelleri atılacak. Bu da bizim vaatlerimizin arasındaydı. Bu sayede vatandaşımız artık belediyeyle olan işlerini tek bir yerde halledebilecekler. Sevgi Yolu’nu yapacağız dedik ve yaptık. Yani planladığımız bütün projeleri gerçekleştirdik diyebiliriz. Birçok projeyi hayata geçirdik. Evet yapamadıklarımız olacak mı olacak. Ama onları da zamanla hayata geçireceğiz. Şunu da eklemek istiyorum. Doğalgaz çalışmalarımız başladı. Meclise de getireceğiz. Yani Dikili’ye doğalgaz gelecek”

“TUNÇ SOYER, İZMİR İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSTIR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kuzey ilçelerde yaşanan sorunların tespiti ve çözümü için geçtiğimiz hafta Bakırçay ziyaretlerine başlamış ve bunun startını da Dikili’den vermişti. Ziyaretlerin Dikili’den başlamasıyla ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Kırgöz, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, İzmir ve Dikili için büyük bir şanstır. Bakırçay ziyaretleri pandemi, deprem ve sel gibi nedenlerden dolayı üç kez ertelenmiş bir program. Dikili’nin eksiklikleri çoktu Bunlar çoktu ama bunları tespit edip planlayıp projelendirip büyükşehir görüştür kendimiz anlatmanız çok önemli. Biz bunu yaptık. Biz kılçıksız deriz. Biz kılçıksız bir şekilde bunları sunduk. Sağ olsun Tunç Başkanım bizi bugüne kadar hiç kırmadı. Bıraktığımız projeyle ilgili gerekli talimatları veriyor ve o proje yapılıyor. Ama önemli olan gerçekleştirilebilecek bir projeyi bulak hazırlamak ve sunmak. Dikili, tarihinde görmediği hizmetleri ve yatırımları gördü. Ben bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e, Sayın Genel Sekreterimiz Buğra Gökçe’ye ve bürokratlara çok teşekkür ediyorum. Dikili’nin yüzü değişiyor ve biz bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bizim bir tarımsal sulama göletimiz var. Büyükşehir bunu alıp kendi imkânlarıyla bir sulama projesi oluşturdu. 700 hektarlık bir alanda 450 çiftçimizin yararlanacağı bir sulama projesi hayat geçiriliyor. Yaklaşık 1,5 yıl sonra proje tamamlanacak ve o bölgeye hayat gelecek. Evet biz İzmir’in en kuzeyinde olan ve merkeze en uzak olan ilçeyiz. Ama benim haftada en azından 1-2 günüm İzmir’de geçiyor. O toplantılarda Tunç Başkan ‘Ben Dikili’yi çok seviyorum ve oraya gelmeyi çok istiyorum’ dedi. Ve cidden de her fırsatta geliyor. Demek ki biz Dikili’yi sevdirmişiz. Sonuçta kazanan Dikili oluyor” dedi.

“İŞSİZLİK KONUSU BELEDİYELERİN SORUNU DEĞİL”

Türkiye’de milyonların en önemli sorunlarının başında gelen işsizlik konusunda da değinen Başkan Kırgöz, belediyeye gelen binlerce iş başvurusu olduğunun altını çizdi ve sorunun çözümü için merkezi yönetimi işaret etti. Başkan Kırgöz, “İşsizlik konusu belediyelerin sorunu değil, bunu hükümetin çözmesi lazım. Belediyelerin kapasitesi belli. İstihdam konusunda sıkıntımız yok. Biz ihtiyacımız olduğunda bazen personel alımı yapıyoruz ama bu, CV bankamıza gelen başvuruların yanında çok küçük kalıyor. Bizi üzen de bu durum zaten” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.