Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu’nun ‘Hazırım’ mesajına Soyer’den ilk yorum

Kılıçdaroğlu’nun ‘Hazırım’ mesajına Soyer’den ilk yorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda 6’lı masayı işaret ederek, “Uzlaşılırsa hazırım” ifadelerini değerlendirdi. Başkan Soyer, sürecin Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanlığına hazırladığını belirtti ve “Gerçekten onun cumhurbaşkanı olmasını istiyorum ve ona çok yakıştığını düşünüyorum. Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyet için barışın tatlı güneş tarifini yapıyor. Ben genel başkanımızın da demokrasinin tatlı güneşi olacağını düşünüyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.09.2022 - 10:55

EGEPOSTASI- 2023 seçimleri için seçim atmosferine girilirken politikanın ve iktidarın seçimler noktasındaki en önemli konusu 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusu.

Masa paydaşları bugüne kadar kimin aday olacağı konusunda net bir çıkış yapmazken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün ilk kez, adaylığa yeşil ışık yakmış ve “Uzlaşılırsa hazırım. Devletin nasıl yönetilmesi gerektiği belli” demişti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması, Türkiye gündeminde büyük yankı uyandırırken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den CHP Lideri’nin açıklamalarına ilk yorum geldi. 

Sürecin Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanlığına hazırladığını belirten Soyer, “Ben o atmosferin adım adım Sayın Genel Başkanımızı cumhurbaşkanlığına hazırladığı düşünüyorum. Gerçekten onun cumhurbaşkanı olmasını istiyorum ve ona çok yakıştığını düşünüyorum. Diyoruz ya cumhuriyetin 2. yüzyılını demokrasiyle taçlandıracağız diye. Kendisinin buna en uygun insan olduğunu düşünüyorum. Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyet için barışın tatlı güneş tarifini yapıyor. Ben genel başkanımızın da demokrasinin tatlı güneşi olacağını düşünüyorum. Koşulların olgunlaştığına ve kendsinin buna çok yakışacağını düşünüyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.