Dolar 32,4537
%-0.1
Euro 34,7686
%-0.58
Altın 2.441,790
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa’da denetim raporu tartışması

Kemalpaşa’da denetim raporu tartışması

Kemalpaşa Belediye Meclisi’nde denetim raporunun hazırlanmasında AK Parti Grubunun CHP’li meclis üyelerini dahil etmemesi tartışma yarattı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Burada eksik, doğru olmayan şeyler var. Olumlu ya da olumsuz ne olursa olsun. Meclis’e leke gelmesin. Bu iş hiç hoş olmadı” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.04.2022 - 23:17

Kemalpaşa Belediye Meclisi Nisan ayı olağan birinci oturumu Başkan Rıdvan Karakayalı yönetiminde gerçekleşti. Toplantıya denetim raporu tartışması damga vurdu.

LİSTEYİ ALAMADIM

Denetim Komisyonu Başkanı AK Partili Aydın Durak, rapora veri toplamakta zorluk çektiklerini kaydederek, “KEMBEL’deki çalışan personelin listesi neden verilmedi? Biz denetleyemedik. Bunun tüm sorumlusu Arzu Hanım’dır. Son iki saate kadar bekledik, bu yüzden Mehmet ve Nejat Bey’e haber verilmedi. Kendilerinden özür diledik” diye konuştu.

KOMİSYON ÜYESİNİ TOPLANTIYA ÇAĞIRMADILAR

Denetim komisyonunda yer alan CHP’li Mehmet Önlü, “Komisyon başkanı toplantıyı 17.05’te aradı. Ben bunu kabul edemem.  Bize yapılan bir saygısızlıktır. Komisyon raporunu bizsiz yazdıysanız, benim kabul etmeyeceğini nereden biliyorsunuz? Direk oyçokluğu yazıyorsunuz. 5 kişinin aldığı ortak karar değil midir? Ben bunu içime sindiremedim. Bu AK Parti grubuna da olmadı. Kemalpaşa personel listesini destek hizmetinden istedik. Gönderilen puantajda her şey yazıyor zaten, neyi bekledik” dedi.

AK PARTİ’YE YAKIŞTIRAMADIM

Tartışmaya müdahale eden Başkan Karakayalı, “Mesele, biz bir çatı altında, beş tane komisyon üyesinin olumlu ya da olumsuz olur. Yangından mal kaçırır gibi orda burada yapılması doğru değil. AK Parti’ye asla yakıştıramadım. Gelin bu meclis daha yapalım. Burada eksik, doğru olmayan şeyler var. Olumlu ya da olumsuz ne olursa olsun. Meclis’e leke gelmesin. Bu iş hiç hoş olmadı. Bu mecliste okunması etik mi? ” dedi.

45 GÜN BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE ÇALIŞIRKEN…

CHP’li Meclis üyesi Nejat Özden de, “Buradaki komisyon raporu yazılırken, 45 gün birlik beraberlik içerisinde çalıştık ama raporu yazılınca biz çağrılmadık. Bunu esefle kınıyorum ve karardan geri dönülmesidir” diye konuştu.

Rapor, mecliste okunarak oyçokluğuyla kabul edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.