Dolar 32,3919
%0.23
Euro 35,2334
%0.48
Altın 2.325,010
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da bayram sevinci

Karşıyaka'da bayram sevinci

Türkiye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı uluslararası nitelikte kutlayan tek ilçe belediyesi olma özelliği taşıyan Karşıyaka Belediyesi, bu yıl da renkli ve dopdolu etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

  • Ege Postası
  • 23.04.2022 - 11:14

Karşıyaka Belediyesi tarafından, Karşıyaka Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bu yıl 30. kez Uluslararası Çocuk Festivali düzenleniyor. Festival kapsamında Sırbistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kırgızistan’dan gelen çocuklar Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı ziyaret etti. Karşıyaka Belediyesi’nde gerçekleştirilen ziyarete, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri de katıldı. 

TUGAY: “MUTLUYUZ”

Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm dünya çocuklarına armağan ettiğini belirterek ziyaret nedeniyle mutlu olduğunu söyledi. Çocukların bir araya gelmesinin de mutluluk verici olduğunu vurgulayan Başkan Tugay konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Çocuklar daha barışçıl ve kolay arkadaş oluyorlar. Ne kadar çok çocuk bir araya gelirse o kadar güzel olur. Bu güzel organizasyonu pandemi nedeniyle 2 yıldır yapmamıştık. Aslında bu yıl da daha fazla ülke katılım sağlayacaktı fakat pandemi tedirginliği sürdüğü için katılım fazla olamadı. İnşallah önümüzdeki yıl daha fazla ülkeden çocuklarımızı misafir ederiz.” 

Diğer ülkelerden gelen heyetlerin temsilcileri misafirperverlikleri için Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür ederken, Karşıyaka’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını da kaydetti. Ayrıca aynı saatlerde Azerbaycan ve Kazakistan ekibi Karşıyaka Kaymakamlığı’nı; Kuzey Makedonya ve Kosova ekibi de Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

MAKAM ÇOCUKLARIN

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu bir günlüğüne Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu öğrencisi 10 yaşındaki Mine Aktop’a devretti. 
Konuya ilişkin açıklama yapan çocuk başkan Mine Aktop, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bana verilen Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevini kısa süre de olsa yapmanın heyecanını yaşıyorum. Çünkü Karşıyaka benim için sadece yaşadığım bir kent değil İzmir’imizin kalbidir. Bu anlamda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bizleri bu koltuklara oturtması ülkemizin teminatının bizler olduğunu bir kez daha kanıtlamış oluyor” dedi.

ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Hayata geçirmek istediği çalışmalar hakkında bilgi veren Aktop şunları kaydetti: “Bu görevde Karşıyaka’mıza bir lunapark ve aqua park yapmak istiyorum. Ayrıca kimsesiz çocuklara ve yaşlılara bakım evleri yapacağım. Beni bu koltuğa getiren önce aileme, sonra öğretmenlerime teşekkür ediyor; görevini bana devreden Belediye Başkanı’mız sayın Cemil Tugay’a saygılarımı sunuyorum.” Aktop ayrıca Karşıyaka Belediyesi Fen İşleri Müdürü ile görüşerek okulu için çimenlik alan ve ağaçlandırma çalışması yapılmasını istedi. Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden de ilçe içerisinde sokak hayvanları için daha fazla noktaya mama ve su kabı bırakılmasını talep etti. Ziyarete Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu Müdürü Bilsay Kaya da katıldı.

Ardından Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, çocuk başkan Mine Aktop ile birlikte Karşıyaka Kaymakamlığı önünde düzenlenen törene katılarak Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.