Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU artık Yarımada'ya da hizmet verecek

İZSU artık Yarımada'ya da hizmet verecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yarımada bölgesinde yaşayan yurttaşların İZSU hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi için Güzelbahçe’de hizmet ofisi açtı. Törende konuşan Başkan Soyer, “Son yüzyılın en olağanüstü koşullarını yaşamamıza rağmen İzmir’in kaynaklarını son derece titiz biçimde şehrimizin refahını artırmak ve hakça paylaştırmak için kullanıyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 12.01.2022 - 15:51

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerinde ve hızlı hizmet anlayışı ile Yarımada bölgesine hizmet edecek İZSU Hizmet Ofisi'ni açtı. Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi içerisinde bulunan İZSU Genel Müdürlüğü 3. Bölge İşletmeler ve Bakım Onarım Dairesi Başkanlığı Hizmet Ofisi’nin açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, meclis üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar ve yurttaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Tunç Soyer, “Ülkemizin nadide kurumlarından biri olan İZSU Genel Müdürlüğü, en değerli yaşam kaynağımız olan suyumuzu; en doğru şekilde elde etmek, kullanmak, arıtmak ve yeniden doğaya kazandırmak için İzmir’in her yerinde olduğu gibi Yarımada bölgesinde de yatırımlarını sürdürüyor” dedi.

Yarımada’da İZSU işlemleri için adres artık Güzelbahçe

Göreve geldiği ilk günden beri öncelikli konularından birinin İzmirlilerin hayatını kolaylaştıracak uygulamaları hayata geçirmek olduğunun altını önemle çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İZSU Genel Müdürlüğümüz bünyesinde kurduğumuz 3. Bölge İşletmeler Dairesi Başkanlığı’mız; Menderes’in sahil bandı, Çeşme, Karaburun, Urla ve Seferihisar’daki hemşerilerimize hizmet verecek. Bölgede yapacağımız ve devam eden yatırımların takibi ve koordinasyonunu sağlayacak. Güzelbahçe’deki yeni hizmet binamız sayesinde, Yarımada’da yaşayan vatandaşlarımız İZSU işlemleri için artık kent merkezine gitmek zorunda kalmayacak; tüm işlemleri, yerinde ve hızlı biçimde gerçekleştirebilecek” dedi.

İZSU dünyadaki öncü kurumlardan biri olacak

İZSU çalışmalarının dört hedefi olduğunu ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Birincisi, İzmir’de yaşayan herkese, kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak. İkincisi; atık suların doğaya zarar vermeden toplanmasını, arıtılmasını ve yeniden kullanılmasını sağlamak. Üçüncüsü; İzmir derelerinin ve Körfez’in, ekosistem temelli yönetimini sağlamak. Dördüncüsü ise; kurumsal kapasiteyi güçlendirerek İZSU’yu su yönetimi konusunda, dünyadaki öncü ve yenilikçi kurumlarda biri haline getirmek” diye konuştu.

Kaynaklarımızı titiz bir biçimde kullanıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik krizin etkilerini azaltmak için dayanışma faaliyetlerini yürütürken diğer yandan da kamu yatırım ve hizmet alımı maliyetlerini, halka yansıtmamak için büyük bir direnç sergilediğini belirten Başkan Soyer, şunları söyledi:

“Son yüzyılın belki de en olağanüstü koşullarını yaşamamıza rağmen tüm hemşerilerim bilsin ki İzmir’in kaynaklarını; şehrimizin refahını artırmak ve hakça paylaştırmak gayesiyle son derece titiz biçimde kullanıyoruz. Her kuruşun hakkını veriyor ve hemşerilerimize verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiren çalışmalara imza atıyoruz. Zaten tam da bu sayede yatırımlarımız için dünyadan kredi bulabiliyor, söz verdiğimiz yatırımları gerçekleştirecek finansmanı temin edebiliyoruz. Bu itibarla, İzmir’in suyunu ihtiyacı olan herkese ve gelecek nesillere yetecek şekilde yönetmek amacıyla 7 gün 24 saat emek veren çalışma arkadaşlarıma çok yürekten teşekkür ediyorum."

El ele en üstün hizmeti sizlere vereceğiz

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Hem Yarımada bölgesine hem de Güzelbahçelilere hizmet vermek için İZSU yatırımları yönünden bu hizmet ofisinin Güzelbahçe’ye katkı sağlayacağını biliyoruz. Birlikte, el ele, ısrarla en üstün ve en iyi hizmeti sizlere vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yarımada’ya yakışan hizmet

Yarımada bölgesine ulaşım kolaylığı sağlaması sebebiyle Güzelbahçe’de hizmete alınan 3. Bölge İşletmeler ve Bakım Onarım Daire Başkanlığı, İZSU’nun farklı hizmetlerini birleştirerek vatandaşların merkeze gitmesini önleyip, işlemlerini daha yakından yürütme imkanı sağlayacak. Ayrıca Atatürk Kültür Merkezi içerisine bulunan İZSU Veznesi eski yerinden taşınarak, Daire Başkanlığı çatısı altında hizmet vermeye başladı.

Yarımada’ya 3 yılda 415 milyon liralık yatırım

İZSU, İzmir’in her köşesinde olduğu gibi Türkiye’nin en önemli turizm bölgelerinden Yarımada’yı korumak ve geliştirmek amacıyla projelendirdiği yatırımlarını, tüm gücüyle sürdürüyor. Yarımada’nın kalkınması için hazırlanan projeler kapsamında Menderes sahil bandı, Çeşme, Urla, Seferihisar ve Karaburun ilçelerine; 2019 yılından bu yana toplamda, 415 milyon liralık yatırım yapıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.