Dolar 32,4903
%-0.15
Euro 34,9212
%0.27
Altın 2.440,520
%0.72
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in kar bilançosu

İzmir’in kar bilançosu

Kar yağışının dün öğle saatlerinden itibaren etkili olduğu bölgelere müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 18 ilçede kar küreme ve tuz serim araçlarıyla köy yollarını açık tutmak için gece boyunca çalıştı. Kiraz’dan Ödemiş’e doğum yapmak için gidecek bir yurttaşın yardım çağrısına da derhal yanıt veren ekipler, gece boyunca çalışarak bölgedeki kapalı yolu açtı.

  • Ege Postası
  • 29.01.2021 - 12:38

İzmir'in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri köy yollarını açık tutmak için yoğun bir tempoda çalışıyor. Yapılan müdahalelerle kapanan yollar tekrar trafiğe açılırken, ekipler ihtiyaç olan bölgelerdeki çalışmalaraara vermeden devam ediyor.

Dün gece de İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler 18 ilçede buzlanma ihtimali olan 51 bölgede tuzlama çalışması yaptı. Kiraz, Ödemiş, Tire, Bergama’nın bazı noktalarında kapanan yollar tuz serim ve kar küreme araçları ile açıldı.

Doğuma gidecek yurttaşın yolu açıldı

Ekipler gece boyunca gelen ihbarlara anında müdahale etti. Kiraz’dan Ödemiş’e bugün doğum için gidecek bir yurttaşın evinin bulunduğu bölgedeki yolun kardan kapalı olduğu bilgisini alan ekipler Kiraz Taşlıyatak Mahallesi’ne geçti.  1 greyder, 1 traktör kepçe, 1 tuzlama aracı ve 7 kişiden oluşan ekip gece boyunca çalışarak Taşlıyatak ile Doğancılar Mahallesi arasında bulunan 13 kilometrelik ulaşım yolunu açtı. Doğum yapacak eşini bugün Ödemiş’e hastaneye götüreceğini ancak evlerinin önünün karla kaplı olduğunu belirten Mustafa Güleç,  “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni arayarak bilgi verdim. Ekipler gece boyunca çalışarak yolu açtı. Teşekkür ediyorum” dedi.

Araç sayısı arttı

İzmir Büyükşehir Belediyesi merkez, kuzey ve güney olmak üzere üç bölgede kar küreme ve tuz serim araçlarıyla çalışıyor. Kar yağışının artması ile birlikte ekip ve araç sayısı da artırıldı. Ekipler gece 5 greyder, 8 tuzlama aracı, 2 adet traktör kepçe ve 3 adet kamyon ile çalışmalarını sürdürüyor. 

Bayındır'ın yüksek kesimlerinde kar etkili oluyor

Bayındır Belediyesi, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde temizleme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

Belediye Başkanı Uğur Demirezen, gazetecilere, önceki gün başlayan kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı mahallelerin beyaza büründüğünü söyledi.

Yağışın ardından bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmaları başlattıklarını ifade eden Demirezen, "Ekiplerimiz özellikle kar yağışının etkili olduğu Alankıyı Mahallesi ve çevresinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor." ifadelerini kullandı. 

Aliağa beyaz örtüyle kaplandı

Aliağa’nın körfez manzarası, yeşili, tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Aşağı Şakran Mahallesinde dün sabah saatlerinde kısa süreli etkili olan kar yağışı mahalle genelinde unutulmaz görüntüler oluşturdu.

Ülke genelinde etkili olan kar yağışı, Aliağa ve çevresinde de kendisini gösterdi. Geçtiğimiz günlerde Aliağa genelinde görülen yılın ilk kar yağışının ardından iç ve yüksek bölgelerde yer alan mahallelerde kar manzaraları görülmeye devam ediyor.

Tertemiz havası, körfez manzarası ve yemyeşil dokusuyla son yıllarda büyük ilgi gören Aşağı Şakran Mahallesinde görülen kısa süreli kar yağışı mahalleyi beyaz örtüyle kapladı. Mahalle sakinlerine mutluluk yaşatan muhteşem kar manzarasını fotoğraflayan Mahalle Muhtarı Rafet Sever, bu fotoğrafları sosyal medya hesabında paylaşınca büyük ilgi gördü. Fotoğraflar, Aliağa'nın her mevsim ayrı güzelliklere sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.