Dolar 32,3623
%0.14
Euro 35,0754
%0.03
Altın 2.324,300
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş ve Kiraz'da kar yağışı etkili oluyor

Ödemiş ve Kiraz'da kar yağışı etkili oluyor

Ödemiş’e bağlı turizm merkezlerinden Gölcük ve Bozdağ'da kar yağışı etkili oluyor. Bölgede etkili olan sağanak, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı.Gölcük ve Bozdağ mahalleleri beyaza bürünürken belediye ekipleri, yolları açık tutmak için çalışmalara başladı. Öte yandan Kiraz'da yüksek rakımlı bölgelerde etkili olan kar yağışı ekiplerin yol açma çalışmalarını devam ettirdiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 27.01.2021 - 16:37

İzmir'in Ödemiş ilçesinde etkili olan kuvvetli yağış ve rüzgâr nedeniyle ekipler alarma geçti. Ova kesimlerde yağmurun etkisiyle yaşanan su baskını ve taşkınlara müdahale edilirken, Bozdağ'da yoğun kar yağışı sonrası yolların açık tutulması için çalışma başlatıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre dün saat 18.00 itibarıyla Ödemiş'te kent merkezine 25,6 mm, Demirdere Mahallesi'ne 46,95 mm, Bozdağ Kayak Merkezi'ne 53,48 mm yağış düşerken, belediye ekipleri aşırı yağışlarla birlikte yaşanan su baskını ve taşkınlara müdahale etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün olumsuz hava koşullarıyla ilgili uyarıları sonrası mağduriyetlerin yaşanmaması adına kentin farklı noktalarında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde önlemlerini artıran Ödemiş Belediyesi ekipleri, kent merkezinde ve kırsal mahallelerde vatandaşların yardım çağrılarına koştu.

Şiddetli yağış sonrası Küçük Menderes Nehri'nde sürüklenen malzemeler, Kızılcaavlu Mahallesi'ndeki köprüde tıkanmaya yol açtı. Yardım çağrısı üzerine iş makinesiyle yapılan temizlikle büyük bir taşkın tehlikesi önlenmiş oldu. Gölcük Yaylası'nda da yerleşim alanlarındaki su baskınlarına müdahale edilerek, suyun göle tahliyesi sağlandı. Gölcük Yaylası ile Subatan Yaylası'nı bağlayan yolda yaşanan heyelan sonrası müdahalede bulunularak önlem alındı. Ovakent Mahallesi'nde aşırı yağışlara dayanamayıp bir bölümü çöken evin enkazı temizlendi. Ova kesimlerindeki bağlantı yollarında menfezler ekiplerin müdahaleleriyle açık tutuldu, şarampol temizlikleri yapıldı.

Dağlarda kar mücadelesi başladı

Bölgede dağlarda da kar yağışı etkili oldu. Bozdağlar ve Aydın Dağları yağan karla beyaza büründü. Yoğun kar yağışından nasibini alan Bozdağ Mahallesi'nde kayak merkezi yolu ekiplerin çalışmasıyla açıldı. Bölgede yolların açık tutulması için çalışmalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte aralıksız şekilde sürdürülüyor. Bozdağ ve civarındaki yolları kullanacak sürücüler zincir takmaları konusunda uyarılıyor.

KİRAZ

Kiraz'da yüksek rakımlı bölgelerde etkili olan kar yağışı sonrası Kiraz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Cevizli, İğdeli ve Akpınar mahallelerinde yol açma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.