Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir trafiği rahat nefes alacak: Çiğli Tramvayı için imzalar atıldı

İzmir trafiği rahat nefes alacak: Çiğli Tramvayı için imzalar atıldı

İzmir’in raylı ulaşım sisteminin geliştirilmesinde ve trafik sorunun çözülmesinde önemli bir kilometre taşı olan Çiğli Tramvay Hattı’nın yapım işi imzaları bugün atıldı. İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’i demir ağlarla örmeye devam edecekleri söyledi ve hayta geçirilen projeyle birlikte İzmir trafiğinin rahat bir nefes alacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 22.12.2020 - 10:39

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’de raylı ulaşım ağının gelişmesi için atılan adımları bir yenisi daha eklendi. Çevreci ve hızlı ulaşım için tercih edilen raylı ulaşım ağı metro ve İZBAN sistemlerinin ardından açılan tramvay hatlarıyla bir adım daha genişletilmişti.

Konak ve Karşıyaka tramvay hatlarının ardından bugün yapım ihalesi tamamlanan ve ihaleyi alan Nurol İnşaat ile Çiğli Tramvay Hattı’nın yapım işi imzaları atıldı.

Kültürpark İzmir Sanat Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Nurol İnşaat Genel Müdür Nurettin Akdeniz, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, belediye bürokratları katıldı. 

Törenin başında konuşan Nurol İnşaat Genel Müdürü Nurettin Akdeniz, yaptığı konuşmada “5 Kasım tarihinde ihalesi yapıldı. 17 firma arasından Nurullah İnşaat çok ekonomik bir fiyatla bu işi almaya hak kazandı. Bugün imzaları atarak bu işi sonlandırıyoruz. Övünerek söyleyebilirim ki hiçbir işimizi yarım bırakmadık. İşin süresi 2 yıl ancak biz bu işi daha erken bitirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

“İZMİR’İ DEMİRAĞLARLA ÖRÜYORUZ”

Çiğli tramvay hattı ile birlikte İzmir’in kanayan yararı trafik sorunun çözümü için bir adım daha atıldığını belirten Başkan Soyer, “İzmir için çok büyük bir heyecan taşıyoruz. Bugün İzmir halkına söz verdiğimiz gibi Çiğli tramvay hattını hayta geçirmek için sonuçlandırdığımız yapım ihalesi sözleşmesini imzalamanın gururunu yaşıyoruz. İhale için altı firma teklif vermiş ve sonuçta Nurol İnşaat ihaleyi kazandı. 414 182 bin 814 lira bedel üzerinden sözleşmesi gerçekleşen Çiğli Tramvayı yapım işinde yer tesliminin ardından çalışmalar başlayacak. İki yıl içerisinde bitmesini öngördüğümüz Çiğli tramvayı Karşıyaka tramvayı devamı niteliğinde olacak ve 15 duraktan oluşacak. Karşıyaka Çevreyolu istasyonundan başlayacak olan bu hat bağlantı köprüsü ile Çiğli İstasyonaltı Mahallesi’ne bağlanacak. Bu güzergahta yay ve bisiklet yolları da bulunacak. Yapım esnasında ayrıca Karşıyaka Tramvayı yapımı esnasında mülkiyet problemleri nedeniyle yapılamayan Ataşehir Mavişehir İZBAN hattı da bu projeyle birlikte yapılacak. Başka bir ulaşım mümkün diyor ve kentimizde büyüyen ulaşım sorunlarını çözmek için kapsamlı bir planlama, çağdaş ve yenilikçi bir ulaşım alternatifini hayata geçiriyoruz. Bu vizyonla vatandaşımız için ucuz ve konforlu, belediyemiz için az maliyetli ve çevre için sürdürülebilir bir ulaşım sistemini esas. Bugün bizleri bir araya getiren Çiğli Tramvayı gibi projelerle İzmir’i Demirağlarla örmeye devam ediyoruz. Bu sistemler trafik sorununu önemli ölçüde azaltacak. Belediye gelirlerinin azaldığı pandemi döneminde yatırımlarımızdan vazgeçmedik ve yatırımlarımızdan taviz vermeyeceğiz. Hemşerilerimizin en temel sorunlarının başında gelen ulaşım problemini çözmek ve İzmir’in her yerine engelsiz ve konforlu ulaşımla refahı artırmayı hedefliyoruz. Bu imzaların İzmir halkının refahı adına önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyorum. Süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TRAMVAY  HATTI 33,6 KİLOMETREYE ULAŞACAK

2017 yılında 8,8 kilometrelik Karşıyaka, 2018’de de 12,8 kilometrelik Konak hattının devreye girmesiyle tramvay İzmir’de toplu ulaşımın en önemli unsurlarından biri  oldu. Çiğli Tramvayı’nın da hizmete girmesi ile İzmir’deki tramvay hatlarının uzunluğu 33,6 kilometreye ulaşacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.