Dolar 32,3594
%-0.38
Euro 34,6353
%-0.49
Altın 2.384,560
%-1.57
Bist-100 10.183,00
%1.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP yol haritasını çizdi: Gözler Menemen itirazında

CHP yol haritasını çizdi: Gözler Menemen itirazında

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin geçtiğimiz hafta Menemen Belediyesi Başkan Vekili seçimlerinde kura kısmının yürütmesini durdurması kararının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Menemen Belediyesi Başkan Vekili Deniz Karakurt İdare Mahkemesi’nin kararına itiraz edeceklerini duyurmuşlardı. Karakurt, iki ayrı itiraz dilekçesi vereceklerini, kendi adına müdahale başvuru dilekçesini bugün 2. İdare Mahkemesi’ne verdiklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 21.12.2020 - 13:13

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanan Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından 1 Aralık tarihinde Belediye Başkan Vekili seçimleri yapılmıştı. İlk 4 turda başkan vekilinin belirlenmediği seçimde, kura yoluna gidilmiş ve kuradan ismi çıkan aday Deniz karakurt olmuştu.

Seçimin ardından Cumhur İttifakı Başkan adayı Aydın Pehlivan idare mahkemesine resmi başvuruyu yapıp seçimin kura kısmının yürütmesinin durdurulması talep etmiş ve geçtiğimiz hafta, İzmir 2. İdare Mahkemesi, Menemen Belediye Başkan Vekilliği seçiminde kura çekiminin "usule aykırı şekilde gerçekleştirildiği" gerekçesiyle yapılan başvuru üzerine yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Kararın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Menemen Belediyesi Başkan Vekili Deniz Karakurt İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararına itiraz edeceklerini açıklamışlardı.

İTİRAZ BUGÜN YAPILACAK

Başkan Vekili Karakurt, mahkemeye iki ayrı itirazın yapılacağı belirtildi. Belediye Başkan Vekili Deniz Karakurt, kendi adına müdahale dilekçesini bugün 2. İdare Mahkemesi’ne dilekçesini verdiğini ve belediye adına da itiraz başvurusunun yarın yapılacağını söyledi, Dilekçeler daha sonra incelenmek üzere Bölge İdare Mahkemesi’ne gönderilecek.

Yapacakları itirazda iki hususa değindiklerini belirten Karakurt, “Bizim burada altını çizdiğimiz iki önemli konu var. Birincisi bu yönetmeliğin bu konuyu içermediği, bir çalışma yönetmeliği olduğu ve başkanvekili  seçimleriyle ilgili bir düzenleme olmadığı. Yani yönetmelik bizim davamızda uygulanamaz. Mahkeme bu yönden yanlış karar vermiştir. İkincisi de davacı tarafın yani Aydın Pehlivan’ın o ensada hiçbir itirazı olmadığı gibi kuranın bu yöntemle yapılmasını da kendileri önerdiler. Oylama başından sonuna kayıt altına alındı. Bunlar da kayıt altında. İkinci itirazımız da bu doğrultuda olacak. Zaten yürütmeyi durdurma kararı da teknik olarak verilemez. Çünkü yürütmeyi durdurma kararı için telafisi mümkün olmayan bir zarar oluşmalı. Böyle bir zarar da oluşmuş değil” dedi.

AK PARTİ VALİLİĞE BAŞVURMAYA HAZIRLANIYOR

Öte Yandan AK Parti Menemen İlçe Başkanlığı’nın da kuranın yenilenmesi tarihinin belirlenmesi için çalışmalarını sürdürüdüğü öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre ilçe başkanlığı, kuranın yenilenme tarihinin belirlenmesi için mahkeme kararıyla birlikte İzmir Valiliği’ne başvurada bulunacak. Çalışmalar tamamlanırsa bavurunun gün içerisinde yapılacağı aksi takdirde yarın yapılacağı belirtildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.