Dolar 32,5584
%0.04
Euro 34,8204
%-0.13
Altın 2.433,680
%0.15
Bist-100 9.708,00
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kadın sürücüleri Fransa gündeminde

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kadın sürücüleri Fransa gündeminde

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzun süredir birçok projede işbirliği yaptığı Fransız Kalkınma Ajansı, İzmir'in ulaşım sektöründeki kadın sürücülerle ilgili özel bir paylaşım yaptı. Videolu paylaşımda İzmir'de yolcuların yüzde 44'ününün kadınların oluştuğu toplu ulaşımda 125 kadın sürücünün istihdam edildiğine vurgu yapılırken, toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine dikkat çekildi.

  • Ege Postası
  • 03.11.2022 - 16:56

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent arihinin en büyük yatırımlarından biri olan Buca Metrosu için kredi anlaşması yaptığı Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), İzmir'in toplu ulaşımındaki kadın sürücülerle ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı. AFD'nin resmi sosyal medya hesabından paylaşılan videoda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım sektöründe çalışan kadın sürücülerinden ve yöneticilerinden röportajlar verilirken şu açıklama yapıldı:

"Ya bir metro, otobüs veya tramvay hattı toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesine yardımcı olabilirse? Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de ulaşım sektöründe kadın yolcu, sürücü ya da çalışan olmak çeşitli zorluklar içermektedir. Sürdürülebilir ve adil şehirlerin teşvik edilmesi, kentsel toplu taşıma sistemlerinin kadınlar için güvenli olmasını sağlamak ve hareketlilik ihtiyaçlarına cevap vermesini kolaylaştırmak anlamına gelmektedir.

"DESTEK BÜYÜK ÖLÇEKTE TEKRARLANACAK"

AFD, Türkiye'de toplumsal cinsiyet bileşenlerini ana akımlaştıran ulaştırma projelerinin tasarlanması ve desteklenmesi konusunda derin bir uzmanlığa sahiptir. AFD, ulaşım sektöründe kadın istihdamını destekleyen eğitimler ve toplu taşımada şiddet ve tacize karşı kampanyaların teşvik edilmesi yoluyla toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek için bir destek aracı yapılandırmıştır. Bu destek aracı kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ağında cinsiyet eşitliğini sağlamak için geliştirdiği yenilikçi önlemler AFD’nin sunduğu destek ile daha büyük ölçekte tekrarlanacaktır. "

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ VURGUSU

Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Türkiye Direktörü Tanguy Denieul de paylaşımda yer alan videoda İzmir Büyükşehir ile uzun bir geçmişleri olduğunu belirterek daha önce 4 ayrı projeyi finanse ettiklerini söyledi. Denieul, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de tıpkı AFD gibi toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda güçlü ve uzun vadeli uzmanlık geliştirdiğine dikkat çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.