Dolar 32,3455
%-0.04
Euro 34,9290
%0.4
Altın 2.398,080
%0.05
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karakayalı’dan Soyer’e övgü: 'Bakan olmalı'

Karakayalı’dan Soyer’e övgü: 'Bakan olmalı'

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Büyük İzmir TV’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Soyer’in bakan olması gerektiğine vurgu yapan Karakayalı, ‘’ Başkan Soyer, Avrupa’ya çok gidiyor diye eleştiriler geliyor. Gidecek tabi. Sizde gidin. Avrupa ile entegre olmak gerekiyor. Krediler sonuna kadar açık. 300 milyon euro kredi bulmak kolay mı? Bu herkesin harcı değil. Tunç Soyer bu memlekete lazım. Soyer’in bakan olması gerekiyor. Tarımı, turizmi hepsini yapar. Kapasiteyi aşmış bir insan. Tunç Soyer İzmir’imizin şansıdır’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 03.11.2022 - 13:23

EGEPOSTASI- Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Büyük İzmir TV’de yayımlanan Birol Soylu ile 10. Köy programında önemli açıklamalarda bulundu. 

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin belediyeye etkilerinden bahseden Rıdvan Karakayalı, ‘’Göreve geldikten hemen sonra pandemi patladı. Biz 2, 2.5 yıl pandemi ile uğraştık. Ardından ekonomik kriz patladı. Bütün kalemlere zam geldi. Bütçe aynı kaldı. Ek bütçe alıyoruz. İhalalere kimse girmiyor. Ben nasıl çalışacağım? Rutin işlerimizi yapıyoruz’’ dedi. 

Kemalpaşa’ya metro müjdesi 

Kemalpaşa’ya metro müjdesi veren Başkan Karakayalı, projenin hazırlandığını duyurdu. Karakayalı açıklamasında, ‘’Müjdeyi buradan vermek istiyorum. Sabah belediye binasına uğradım. Yabancı kişiler vardı. ne için geldiklerini sordum. Metronun duraklarını tespit etmek için geldik dediler. Metro gümbür gümbür Kemalpaşa’ya geliyor. Metro 2030’un yatırım planlarındaydı. Tunç Başkan ile görüştüm. Öne çektik. Proje ihalesi yapıldı şimdi projeler yapılıyor. En büyük istediklerimden biri üniversitenin gelmesi diğeri metronun gelmesi. Kemalpaşa’yı İzmir ile emtegre yapmak zorundayım. İki tane organize sanayi bölgemiz var. Jojistik devi geliyor. 1., 2., 3. sanayinin ve Gıda Çarşısı’nın gelme ihtimali var. Kemalpaşa İzmir ile birleşiyor. Bir de metro gelince İzmir ile entegre olacak. Kemalpaşa’ya üniversite getireceğiz demiştik, Şuan spor bölümü merkeze, hazırlık bölümü ise Ulucak’a geldi. Daha da genişleteceğiz. Çok hızlı bir şekilde çalışıyoruz. 2023’ün başına kadar ihaleleri tamamlayıp, 2023 yılında daha da hızlanacağız’’ ifadelerini kullandı.

Yetkililere kaçak yapı çağrısı: Yetişemiyoruz! 

Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı, İmar affı uygulamasından sonra artan kaçak yapılaşmanın tüm ülkede olduğu gibi İzmir Kemalpaşa’da da en büyük sorunlardan biri haline geldiğini belirtti. Karakayalı açıklamasında, ‘’ Artık yetişemiyoruz. Müthiş bir kaçak yapılşma var. Cumartesi-pazar ev yapıyorlar.  Biz başa çıkamıyoruz. Buradan yetkililere çağrı yapıyoruz, Yasa mı çıkaracaklar başka önlemler mi alacaklar bilemiyorum. Kemalpaşamıza yazık etmesinler. Bütün Türkiye bu şekilde, her yer talan ediliyor. Biz belediye olarak başa çıkamıyoruz, ilçe tarım müdürlüğüne gidiyoruz ama sonuç alamıyoruz. 2 yılda bir af çıkacağını bilen kaçak yapı yapıyor. Hisseli malın satımına dair bir yasa çıkartılmalı. İlçe belediyesi il belediyesi, İl Tarım, İlçe tarım  ve Çevre Şehircilik Bakanlığı oturup konuşmalı. Ben sesleniyorum 5 kurum bir araya gelip karar alsın. bir genelge yayınlansın’’ ifadelerine yer verdi.

Soyer’in bakan olması gerekiyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Karakayalı, ‘’Dünyanın geleceği, iklim, enerji ve gıdaya bağlı. Belediye başkanımızın olmazsa olmazı tarım, enerji, iklim değişikliği. Bunları çok başarılı bir şekilde yapıyor. Üretimi ve çiftçiyi destekliyor. Süt fabrikası kurduk, üreticiye sen üret ben alıcam diyor. Koyun veriyor, çoğalması için. Tarımda, turizmde var. Avrupaya çok gidiyor diye eleştiriler geliyor. Gidecek tabi. Sizde gidin. Avrupa ile entegre olmak gerkeiyor. Krediler sonuna kadar açık. 300 milyon euro kredi bulmak kolay mı? Bu herkesin harcı değil. Tunç Soyer bu memlekete lazım. Soyer’in bakan olması gerekiyor. Tarımı, turizmi hepsini yapar. Kapasiteyi aşmış bir insan. Tunç Soyer İzmir’imizin şansıdır. Önümüzdeki günlerde inşallah daha iyi yerlere gelecek’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.