Dolar 32,4666
%-0.06
Euro 34,7761
%-0.56
Altın 2.441,410
%0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Hilmi Arda' ismine meclisten veto

'Hilmi Arda' ismine meclisten veto

Gaziemir Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimine, Sarnıç Toplum Merkezinde bulunan Oyun “odada kullanılan malzemelerin temin edilmesi şartıyla” isminin verilmesi önergesi damgasını vurdu. İlgili önerge, mecliste oy çokluğuyla reddedilirken “şartlı bağış” ifadesi de tepki topladı.

  • Ege Postası
  • 01.07.2022 - 16:35

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Gaziemir Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Meclis Birinci Başkan Vekili Necati Kırmaz idaresinde gerçekleştirildi. Oturuma damgasını vuran konu ise Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın 2020 yılında vefat eden babası Hilmi Arda’nın adının Sarnıç Toplum Merkezinde bulunan Oyun Odasına verilmesi önergesine ilişkin yapılan görüşmeler oldu.

KADIN ÇALIŞANLARA MOBBİNG Mİ YAPILIYOR?

Oturum başlangıcında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, Gaziemir’e ilişkin bir süredir devam eden ve daha önce gündeme getirilen konuları yeniden gündeme getirirken dikkat çeken bir konuya parmak bastı ve “Son günlerde belediyemizdeki kadın çakışanlara mobbing, baskı ve yıldırma politikası uygulandığı kulağımıza gelmektedir. Bununla ilgili bir açıklama bekliyoruz” dedi.

‘HİLMİ ARDA’ ÖNERİSİ MECLİSTE GERİLİME NEDEN OLDU

Oturumda, birimlerden gelen önergeler kapsamında; Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın vefat eden babası Hilmi Arda’nın adının Sarnıç Toplum Merkezinde bulunan Oyun Odasına verilmesi önergesi görüşmeleri mecliste tartışmalara neden oldu. 

Önergeye göre; odaya Hilmi Arda’nın adının verilmesi şartı ile bu odada kullanılmak üzere mobilya, kırtasiye malzemesi, çeşitli kitap ve oyun gereçlerinin şartlı bağışlanacak olması meclis üyelerince tepkiyle karşılandı.
İlgili önergeye ilişkin söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Atmaca, söz konusu binanın projesine ilişkin bazı huşuları dile getirdi ve “Söz konusu binanın proje müellifi benim. O dönemde meclis üyesi değildim. O binanın proje tadilatı yapılırken Necati Bey bana meclis çıkışında ‘Proje sizin, biz tadilat yapmak istiyoruz, imzalar mısınız’ dedi. Biz de ‘tabii ki. Ben bu konuda aksi bir fikirde bulunmam’ dedim. Fakat binayla ilgili arkadaşlar yazıp çizip geldiler ve imza atar mısınız dediler. Ben bir baktım ki benim projemi benden habersiz değiştirmişler. İşte siz busunuz. Bu nedenle hayır oyuz kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇAĞLARSU: HALİL ARDA BELEDİYE BAŞKANIYKEN…

İlgili önergeye ilişkin söz alan bağımsız meclis üyesi Levent Çağlarsu, “şartlı bağış” konusuna dikkat çekti ve “Ben Halil Arda’nın babasının ismini burada tartışmaya açmasını aklım almıyor. Böyle bir şey olmaması gerektiğine inanıyorum. Bana göre etik değil. Hilmi Arda elini öptüğümüz bir büyüğümüz. Ama bu şekilde belediye meclisinde Hilmi Arda isminin tartışılmasının ve Halil arda belediye başkanıyken bunun gündem gelmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Kaldı ki Gaziemir’e daha büyük hizmetler etmiş insanlar var. Bir de şartı bağış… Bu nedenle ben hayır oyu kullanıyorum” diye konuştu. 

ŞAHİN: SAYIN BAŞKAN CAMİ YA DA OKUL YAPTIRSIN

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın başkanlığı döneminde böyle bir önergenin görüşülmesinin doğru olmadığını ifade eden MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, “Esasında Levent Bey’in söylediklerine katılıyorum. Merhumun isminin bu şekilde geçmesi… Sayın Başkan o zaman bir cami ya da okul yaptırsın. Daha iyi. Yapılmış bir yapının içine malzeme temini karşılığında yapılması istenen bir durum... Bu nedenle ret oyu kullanacağız. Uygun değil bence” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından önergenin oylamasına geçildi. Önerge, CHP grubunun ‘kabul’ oylarına karşılık Cumhur İttifakı ve bağımsız üyenin ‘ret’ oylarıyla oyçokluğuyla eddedildi.

KIRMAZ: EMEK HIRSIZLIĞIYSA EMEK HIRSIZLIĞI

Oylamanın ardından konuşan Meclis Başkan Vekili Kırmaz, Atmaca’nın sözlerine yanıt verirken “şartlı bağış” konusunun yanlış anlaşıldığını ifade etti ve “Reddedildikten sonra bir açıklama yapmak istiyorum. Tadilatı yapmanızı ben rica etti ama muhatabı belediyedir. Konuyla ilgili her türlü sorumluluk mal sahibinindir. Biz proje mükellefini de söyledik. Biz defalarca kez imza istedik ama siz imzalamadınız. Evet emek hırsızlığıysa emek hırsızlığı. Kamu yararı için yaptım. Şartlı bağışa gelince… Sayın Başkanımız babamın adı verilirse bağış yapacağım verilmezse yapmayacağım anlamında değil. Buraya malzeme temini konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşadık. 70 bin liralık malzeme gerekiyordu. Sayın Başkan bizzat kendi kredi kartıyla aldı. Sayın Başkanın şartlı demesi isim verilmezse almam anlamında değil ilerde siyaseten kötü bir noktaya taşınmasın diyedir. Kabul edenlerin de reddedenlerin de canı sağ olsun” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.