Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gültepe Spor Tesisleri’ne “Atatürk” adı verildi

Gültepe Spor Tesisleri’ne “Atatürk” adı verildi

Konak Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısına damgasını vuran konu, Gültepe Spor Tesisi’ne verilecek isim oldu. AK Parti’nin tesis için yaklaşık 6 ay önce önerdiği Naim Süleymanoğlu ismi mecliste oybirliğiyle reddedilirken tesisin adını açıklayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “2023 yılı cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı. İzmir’in kalbi olan Konak’ta da kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan bir tesis yok. Biz Atatürk’e gönülden inanıp 100. yılda Atatürk isminin tesiste yaşatılmasına karar verdik” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.01.2022 - 17:56

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı Konak Belediye Başkanı Abdül Batur idaresinde gerçekleştirildi. Oturumun en önemli gündem maddesi ise Gültepe Spor Tesisi’ne Atatürk adının verilmesi konusu oldu.

Geçtiğimiz haziran ayında, AK Parti tarafından Gültepe Spor Kompleksine dünya şampiyonu ve rekortmen Milli Halterci Naim Süleymanoğlu’nun adının verilmesi önerge olarak sunulmuş ancak 6 aydır sonuçlandırılamamıştı.

Ocak ayı ilk meclis oturumunda, önergenin sonuçlandırılmamasına ilişkin söz alan AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen, bir an önce sonuçlandırılmasını talep etmiş ve Başkan Batur da tesise Atatürk isminin verileceği mesajını vermişti.

İlgili konu bugün gerçekleştirilen meclis oturumunda Başkanlık’tan gelen önergeler kısmında gündeme getirildi.

Tesise Naim Süleymanoğlu’nun değil Atatürk isminin verilmesinin sözlü olarak önerilmesi mecliste usul tartışmalarına neden oldu.

Önergeye ilişkin konuşan Başkan Batur, önergeyi komisyonlara göndermeden sözlü olarak oylatacağını söyledi ve “Bu konu ilgili komisyonlarda görüşülmedi ama bir önceki oturumda gündeme getirmiştik. Biliyorsunuz 2023 yılı cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı. İzmir’in kalbi olan Konak’ta da kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan bir tesis yok. Atatürk isminin bir tesisimizde yaşatılması konusunda görüş birliğine varmıştık. Gültepe’deki spor tesislerine Naim Süleymaoğlu’nun adının verilmesi önerilmişti. Komisyon kabul eder etmez ama bir değişiklik yapma şansı yok. Meclis’ten komisyona bir önerge gitmedi zaten. Biz Atatürk isminin verilmesini oyluyoruz” dedi.

“BURADAKİ SIKINTI NOKTA ATIŞI OLMASI” 

Konuya ilişkin Hukuk Komisyonu noktasında açıklama yapan CHP’li meclis üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Ulvi Puğ, “Biz gerekçe olarak gösterdik. 100. yıllar çok büyük bir sorumluluk. Pandemisinden depremine ve sel basmalarına kadar çok ciddi sorumluluklarımız vardı. Ama birçok iş gerçekleştirdik. Tabii Naim Süleymanoğlu ismini toplantıda tartıştık. Naim Süleymanoğlu hepimizin ortak değeri. Hepimizin göğsünü kabartan bir sporcu. Buradaki sıkıntı nokta atışı olması ve bir tesise adının önerilmesi. Uygun görülen bir yere denseydi sorun olmazdı. Ama 100. Yıl çok önemli. İzmir’in kurtuluşu, cumhuriyetin kurtuluşu ve Konak’ta kurtarıcımız Atatürk’ün isminin verildiği bir tesis yok. Biz Arkadaşlarımıza Atatürk adının verilmesini önerdik ve oybirliği verildi. İkinci isim önerisi de tabii ki de aklımızda” diye konuştu.

“USULEN YANLIŞLIK VAR”

Puğ’un ardından söz alan AK Partili meclis üyesi ve Hukuk Komisyonu üyesi Öztekin Tosun, aynı yer ile ilgili reddedilen bir önerge varken komisyonlardan Atatürk isminin onaylanmasının usulen yanlış olduğunu ifade etti ve “Bizim isimler konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Atatürk adı geçtiğinde mutlulukla o kararı veririz. Bizim sıkıntımız şu: Biz bir kar verdik Atatürk adının verilmesiyle ilgili ama bununla ilgili bir önerge yoktu. Usulen bir yanlışlık var yani” ifadelerini kullandı.

“KOMİSYONLARDA YENİDEN RAPORLANSIN”

Usul konusunda söz alan AK Partili meclis üyesi Hakan Yıldız ise, “Sanırım usul noktasında tartışsam yapıyoruz. Meclis tutanağı gündem maddesine bakarsanız Naim Süleymanoğlu isminin verilmesine oy birliğiyle uygun bulunmadığına deniliyor. Sanki arkadaşlarımız kendi önergelerini reddetmiş gibi oluyor. Bu önergeyi komisyonlara gönderelim yeniden raporlandırılsın” önerisinde bulundu.

YENİÇIRAK’TAN MECLİSİ GEREN SORU

Usul konusundaki tartışmaların ardından, Naim Süleymanoğlu adının başka bir yer için değerlendirileceği ifade edilirken söz alan AK Partili Meclis üyesi Ahmet Yeniçırak, “Biz bu tesise Naim Süleymanoğlu’nun adını vermemek için mi Atatürk adını veriyoruz” diye sordu. Yeniçırak’ın sorusu mecliste kısa süreli tepki toplarken Başkan Batur, Yeniçırak’a yanıt olarak şunları söyledi; “İşi başka yere götürmenize gerek yok. Biz bu konuyu 1 aydır grubumuzda tartışıyoruz. Hepimiz Atatürk isminde hemfikiriz. Ama senin söylediğin cümle iyi bir cümle değil. Biz Atatürk’e gönülden inanıp 100. yılda Atatürk isminin tesiste yaşatılmasına karar verdik. Naim Süleymanoğlu Atatürk’le kıyaslanacak biri mi? Biz Naim Süleymanoğlu ismini de değerlendireceğiz. Ama Naim Süleymanoğlu’nun ismini vermemek için mi Atatürk ismini verdiniz demek çok yanlış.”

Konuşmaların ardından Başkan Batur, Gültepe Spor Tesisleri’ne Atatürk isminin verilmesini komisyonlara havale edilmeden meclis üyelerinin oylarına sundu. İlgili önerge meclisten oybirliğiyle geçti.

NAİM SÜLEYMANOĞLU İSMİNE OY BİRLİĞİYLE RET

Belediyenin Haziran 2021 meclis oturumda, AK Parti tarafından Gültepe Spor Kompleksine dünya şampiyonu ve rekortmen Milli Halterci Naim Süleymanoğlu’nun adının verilmesine ilişkin meclise sunulunan ve 6 aydır sonuçlanmayan önerge, meclis gündemine komisyonlarda oy birliğiyle reddedilerek geldi.

Komisyon kararı, meclis üyelerince oybirliği ile kabul edildi. 

NAİM SÜLEYMANOĞLU İSMİ İÇİN ALTERNATİFLER DEĞERLENDİRİLECEK

Gündem dışı konuşmalarda Naim Süleymanoğlu ismi için sözlü önerge sunan Başkan Batur, “Naim Süleymanoğlu isminin Konak sınırları içerisinde Naim Süleymanoğlu ismine yakışır bir yere verilmesine ilişkin Başkan olarak sözlü bir önergem var. Bunun Çevre ve Hukuk Komisyonlarında görüşülmesini oylarınıza sunuyorum” dedi.

Başkan’ın önergesi oybirliği ile kabul edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.