Dolar 32,5229
%0.11
Euro 34,9322
%-0.11
Altın 2.435,770
%-0.02
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme’de 25 yıllık hasret sona eriyor: Başkan Oran’dan ‘barışa’ davet

Çeşme’de 25 yıllık hasret sona eriyor: Başkan Oran’dan ‘barışa’ davet

Bu yıl yeniden düzenlenecek olan Çeşme Festivali öncesinde Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran basın mensupları ile bir araya geldi. Tanıtım toplantısında konuşan Çeşme Belediy ebşakanı Ekrem Oran, sanatın iyileştirici gücüne inandıklarını belirtti ve “Çağdaş, bağımsız ve aydınlık yarınların ancak Mustafa Kemal’in devrimleri ışığında olabileceğine inanıyoruz. Sanatın iyileştirici günü bilerek Çeşme’ de 12 aylık kent olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çeşme ailemizin dünyayla paylaşabileceği en önemli zenginliği umut, hoşgörü ve sevgidir. Sevgiye inana herkesi, kol kola şarkılar söylemeye ve dünyaya barış mesajları vermeye bekliyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.09.2022 - 12:05

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 1980’li ve 90’lı yıllara damgasını vuran, Türkiye'nin en önemli müzik festivalleri arasında yer alan ve Çeşme Festivali “Müzik & Kültür Duraklarıyla” 2 yıllık zorunlu pandemi arasından sonra yeniden hayta geçiyor.

Bu yıl 22-25 Eylül tarihleri arasında “Balkan” temasıyla düzenlenecek olan festivalin tanıtım toplantısı Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın katılımıyla düzenlendi.

“SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜNÜ BİLEREK…”

Toplantıda konuşan Çeşme Belediye Başkanı Oran, sanatın ve kültürün dünyadaki hakim çatışma ikliminde iyileştirici rol oynayacağına inandıklarını belirtti ve “3 yılı aşkın bir süredir tüm bu zenginliklerimiz korumak, çoğaltmak ve dünya ile paylaşmak için büyük bir aşk ve yoğun bir emekle çalışıyoruz. Biz sen ben yok biz var diyerek yola çıktık. Dünyanın dört bir köşesinde süren ayrıştırıcı yaklaşımlar, can yakışı çatışmalar içinde sürüklenen insanlığın hoşgörü kültürümüz ile yaralarını sarmaya her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Çağdaş, bağımsız ve aydınlık yarınların ancak Mustafa Kemal’in devrimleri ışığında olabileceğine inanıyoruz. Sanatın iyileştirici günü bilerek Çeşme’ de 12 aylık kent olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 80-90’lı yıllarda büyük ses getiren Çeşme Festivalimizi, 25 yıl aradan sonra yeniden buluşturmamızın temeli buna dayanıyor. . 2 yıl zorunlu pandemi arasından ardında festivalimizi bu yıl, tarihi bağlarımızın en zengin parçası olan Balkanlar temasıyla gerçekleştiriyoruz. Bugün aramızda kilometreler varmış gibi görünse de gittikleri her yere sevgiyi, hoşgörüyü ter etmeden zenginlik katan kardeşlerimizle kültürel ve tarihi bağlarımız var. Çeşme’de her bir ailemizin ferdi Balkan kimliğinin renklerini taşıyor. 22-25 Eylül’de gerçekleştireceğimiz festivalimizde bu kültürü ve gastrominin izlerini paylaşarak sevginin ve umudun ışığını yansıtacağız. Ulu önderimizin yurtta barış, dünyada barış hedefine inanan Çeşme ailemizin dünyayla paylaşabileceği en önemli zenginliği umut, hoşgörü ve sevgidir. Sevgiye inana herkesi, kol kola şarkılar söylemeye ve dünyaya barış mesajları vermeye bekliyoruz”  dedi.

ÜNLÜ İSİMLER VE MÜZİK GRUPLARI

Çeşme Belediyesi'nin düzenleyeceği 4 günlük festivalde, Balkan Paradise Orchestra, Shantel, Cambo Aguşev, Suzan Kardeş, Cenk Bosnalı gibi müzik gruplarının yanı sıra İlber Ortaylı ‘Mübadele Türkiyesi ve Etkileri’, Moğollar Grubunun Solisti Cahit Berkay ‘Ülke Ülke Balkan Müziği’, Muammer Ketencoğlu Hikayeleriyle ‘Balkan Şarkıları Söyleşisi ve Dinletisi’, Murat Meriç ‘Balkan Müziğinin Türk Popuna Etkileri’ söyleşisi yer alacak. Ardından Balkan Müziği Dj Set ve Engin Güneysu ile ‘Duje Sergisi’, ‘Duje Belgesel Gösterimi’, ‘Saraybosna’da Yaşanan Acılar Üstüne Söyleşi’ gibi belgesel gösterimleri olacak. Balkan mutfağının eşsiz lezzetlerinin sergileneceği workshoplar da festivale renk katacak. BrateBand, BalkanBand ve Çamdibi Bandosu festival süresince kentin birçok noktasında coşkuya ortak olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.