Dolar 32,4525
%-0.1
Euro 34,7363
%-0.67
Altın 2.441,060
%0.2
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir binasının akıbetinde kritik gelişme: Güçlendirme opsiyonu yeniden masada

Büyükşehir binasının akıbetinde kritik gelişme: Güçlendirme opsiyonu yeniden masada

İzmir'de 30 Ekim günü yaşanan depremde orta dereceli hasar meydana gelen ve sonrasında tahliye edilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın akıbetine ilişkin kritik bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Ana Hizmet Binasının Deprem Güvenliğinin ve Güçlendirilmeye Uygunluğunun ve Depremi Sonrası Yapılan Gözlemler Işığında Değerlendirilmesi” için İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsü ile protokol imzalanması amacıyla Meclis üyelerinden yetki istemeye hazırlanıyor

  • Ege Postası
  • 21.05.2021 - 14:20

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir, 30 Ekim tarihinde 6.9 şiddetinde depremle sarsılmıştı. 117 kişinin hayatını kaybettiği depremde kent genelinde 17 bina yıkılırken yüzlerce binada da ağır ve orta dereceli hasar meydana gelmişti.

Depremde hasar alan binalardan biri de Konak Atatürk Meydanı’nda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana hizmet Binası olmuştu.

Depremin hemen ardından bina tahliye edilirken büyükşehirin çalışma birimleri fuardaki hollere yerleştirilmiş başkanlık makamı da ‘tarihi belediye binası’ olarak bilinen eski belediye binasına taşınmıştı.

Depremden sonra Başkan Soyer, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde mevcut binanın yıkılması ve belediyenin ana hizmet binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılan binaya taşınmasını önerisini sunmuş ve öneri oy birliği ile kabul edilmişti. 

Ancak konuya ilişkin Valiliğe yapılan başvurular olumsuz sonuçlanırken TMMOB’ye bağlı odalar da harekete geçerek mevcut binanın yıkılmaması ve güçlendirilerek yeniden kullanılması yönünde görüş belirtmişlerdi.

Büyükşehir binasının akıbeti üzerine yapılan tartışmaların ardından binanın yıkılıp yıkılmayacağı hususu bilinmezliğini korurken konuya ilişkin kritik bir gelişme yaşandı.

Meclis gündeminde yer alan maddeye göre,  "İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binasının Deprem Güvenliğinin ve Güçlendirilmeye Uygunluğunun ve Depremi Sonrası Yapılan Gözlemler Işığında Değerlendirilmesi” için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsü arasında protokol imzalanması için Başkan Tunç Soyer yetki istemeye hazırlanıyor.

Konuya ilişkin gündem maddesinde şu ifadelere yer verildi; “Konak ilçesinde bulunan “İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binasının Deprem Güvenliğinin ve Güçlendirilmeye Uygunluğunun Önceki Çalışmalar ve 30/10/2020 Depremi Sonrası Yapılan Gözlemler Işığında Değerlendirilmesi” için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsü arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün kabulü ile söz konusu “Protokol”ün imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunun görüşülmesi”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.