Dolar 32,5186
%0.25
Euro 34,9291
%0.54
Altın 2.431,340
%-0.3
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Öküzcüoğlu’ndan Menemen ve Torbalı’da ‘fire’ değerlendirmesi: Ardında bir şey vardır

Başkan Öküzcüoğlu’ndan Menemen ve Torbalı’da ‘fire’ değerlendirmesi: Ardında bir şey vardır

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Menemen’de başlayıp Torbalı’da devam eden belediye meclislerinde CHP gruplarından verilen ‘fireleri’ değerlendirdi. Meclis üyelerinin partilerine karşı tarihi sorumlulukları olduğunu hatırlatan Başkan Öküzcüoğlu, “meclis üyelerinde verilen fireleri de doğru bulmuyorum. Çünkü meclis üyelerinin tarih bir sorumluluğu var. Bağlı olduğu partiye bağlı olmak zorundalar. Burada fire veriliyorsa ardında bir şey aramak gerekir” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.05.2021 - 13:36

EGEPOSTASI- Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, TV35 ekranlarında yayınlanan Kent ve Siyaset programında Mehmet Ali Deniz’in sorularını yanıtladı.

Kentte hayata geçirilecek bazı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Öküzcüoğlu, Menemen ve Torbalı’da yaşanan süreçleri de değerlendirdi.

Belediyenin büyükşehir belediyesi olmasıyla birlikte görev alanlarının ve görev yüklerinin arttığını belirten Başkan Öküzcüoğlu, dünya genelinde hissedilen su sıkıntısına ilişkin müjde verdi ve “Yeni bir belediye değiliz ancak eski yapıda bir belediye de değiliz. Bir dönem önce büyükşehir olunca görev alanlarımız da değişti. Eskiden yaya olarak turlanabilecek bir yerken şu anda 100 kilometreyi geçen bir alanda hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu hizmeti verirken büyükşehir yasasıyla birlikte gelirlerin birçoğu tırpanlanmış durumda. Mesela su bizde değil. Bizim yaptığımız işler çevre temizliği, park bahçeler, yollar… Su her yerin büyük bir sorunu. Bilinen bir sorun var o da küresel ısınma. Şu anda Avşar Barajına gelen bir yatırım var. Baraj, kapalı sistem sulamaya geçiyor ve 143 bin dönüm arazi kapalı sistemle sunulacak. 5 yıl içerisinde 300 milyonluk proje gerçekleştirilecek. Bu Avşar Barajı’nda su tutumunu artırdığı gibi altında olan 25 kuyuda da su kesintisinin olmamasını ve yer altı sularının beslenmesini sağlayacak büyük bir proje. Bu şekilde s sorunumuzu da uzun vadede sıkıntıya sokmayacak diye düşünüyorum” dedi.

3 BÖLGE KENDİ İÇİNDE HAMUR HALİNE GETİRİLİYOR

İlçede yapılan çalışmaların ardından yeni alanların imara açılacağını belirten Başkan Öküzcüoülu, “İmar çok önemli ve hassas bir konu. İmarda bir yere mikrop bulaştırırsanız onu oradan çıkarmanız 80 yılınızı alır. İmara açılacak yeni bölgelerimizde çok titiz çalımalar yapıyoruz. Kamu yararı aldırmamız gereken yerler vardı ve torak koruma kurulundan karar çıktı. Alaşehir’in yeni bölgeleri imara açılıyor. Biz 3 bölgeyi kendi içerisinde hamur haline getirip oraları imara açmak gibi bir planımız var” ifadelerini kullandıç

“DİKEY BİR REJİM DEĞİL YATAYDA ÇALIŞAN BİR ANLAYIŞ VAR”

Geçtiğimiz aylarda yaşanan video iddiaları üzerine söylediği, “Ahmet Öküzcüoğlu geldi rantçıların ekmek kapısı kapandı” sözlerini de değerlendiren Başkan Öküzcüoğlu şunları söyledi; “Şu anda 600 bin lira araç kiralamasından tasarrufumuz var. Yaklaşık 15 milyon değerinde araç getirdik hibeyle. Kum ocağında um satışını kestik, orada bir sıkıntı yok artık. 200’e yakın … Biz çıkar çevreleriyle hareket etmiyoruz toplumun tüm kesimlerini kucaklıyoruz. Ortak akılla çalışıyoruz Belediye yönetiminde dikey bir rejim değil yatayda çalışan bir anlayış var. Beni yolsuzlukla anmasınlar, boğazından haram nokta geçmişle anmasınlar.”

“BELEDİYEYİ ELE GEÇİRMEK OLARAK GÖRÜYORUM”

Yaklaşık 8 aydır İzmir gündemi Menemen’de yaşanan süreçle çalkalanırken Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’ın vefatının ardından yapılan başkanlık seçimi ve ardından yaşananlar kent siyasetini yeniden kızıştırmıştı. Yaşananları Alaşehir’de yaşadıkları üzerinden örnekle açıklayan Başkan Özküzcüoğlu, Menemen ve Torbalı’da muhalefet partilerinin halkın iradesine saygı duymadıklarını söyledi ve “Bahsedilen konular Menemen ve Torbalı’da yaşanmış konular. Biz de Alaşehir’de bir süreç yaşadık. Bundan önceki başkanımız istifa ettiğinde meclis başkan vekili ben olduğum için vekaleten görev bana verildi ve 10 gün sonra seçime gittik. Biz biliyoruz ki sandıkta MHP’nin MHP adayı çıkmıştı. Biz CHP olarak aday çıkarıp halkın iradesine ipotek koymadık. Tek aday üzerinde giderek meclis yeni başkanını seçti ve seçime kadar 9 ay boyunca bu süreç çalıştı. Ben Menemen ve Torbalı’da halk CHP’nin adayına oy vermişken diğer partilerin seçimde aday çıkartmalarını sandıkta almadıklarını meclisteki seçmen sayısıyla belediyeyi ele geçirmek olarak görüyorum. Kanun ne kadar seçimle belirlenir derse halkın sandıktaki iradesine saygı gösterilip o partinin adayı üzerinde birleşilmesi gerekiyordu. ‘Halk kimi seçerse seçsin ben yöneteceğim anlayışını’ tasvip etmiyorum. Bu anlamda meclis üyelerinde verilen fireleri de doğru bulmuyorum. Çünkü meclis üyelerinin tarih bir sorumluluğu var. Bağlı olduğu partiye bağlı olmak zorundalar. Burada fire veriliyorsa ardında bir şey aramak gerekir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.