Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Uğur Mumcu'yu unutmadı

Buca Uğur Mumcu'yu unutmadı

Türk basının aydın gazetecilerinden Uğur Mumcu, katledilişinin 28’inci yılındaBuca Belediyesi’nin düzenlediği programla anıldı. İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Misket Dikmen, Uğur Mumcu’nun gazeteciliğe kattığı değerleri ve katledilişinin Türk basınında yarattığı etkiyi anlattı.

  • Ege Postası
  • 23.01.2021 - 09:48

Buca Belediyesi, Türk basının usta kalemi gazeteci Uğur Mumcu’yu, haince katledilişinin 28’inci yılında unutmadı. 

Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde (BBKSM), koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, çevrim içi “Uğur Mumcu’yu Anıyoruz” etkinliği düzenlendi. Moderatörlüğünü Mazlum Vesek’in yaptığı program, Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Barış Özreçber ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’in katılımıyla gerçekleşti. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın ve Buca Belediyesi’nin Facebook hesapları üzerinden yayınlanan programa yoğun ilgi gösterildi.

Sözlerine Uğur Mumcu’yla ilgili çocukluk anısını anlatarak başlayan Özreçber, “Uğur Mumcu, Türkiye’nin yalnızca bugün değil,  her zaman ihtiyacı olan çok önemli bir insandı. Haksızlıkların, yolsuzlukların, cumhuriyet düşmanlarının üzerine gitmiş aydın bir gazeteciydi.  Atatürk devrimlerine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı tehlikeli olan bütün gruplarla mücadele etmişti. Katledilişinin ardından Uğur Mumcu geride onurlu bir yaşam, ilkeli ve dürüst gazetecilik, bu uğurda feda edilmiş bir hayat ve hala günümüze dahi ışık tutan ölümsüz eserler bırakmıştır. Uğur Mumcu başta olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

UĞUR MUMCU HAFIZALARDA YAŞAMAYA DEVAM EDECEK

İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Misket Dikmen ise “Ocak ayı, gazeteciler için, basın çalışanları için en hüzünlü, en acılı aylardan bir tanesidir. Biz anmalarımızı birbiri ardına sıralamak durumunda kalırız ve her birinde içimiz yeniden yeniden acılanır. 24 Ocak çok özel bir gündür. Bence sadece Türkiye’de değil, dünyada gazeteciliğe örnek olacak,gazeteci dediğiniz zaman ilk önde sayılacak birinin katledilişinin yıl dönümüdür. Uğur Mumcu gazeteciliğin en güvenilir kalemlerinden biridir. Türk basını içerisinde, en sağlam, en dürüst gazetecilerden biridir. Bu ülkede, Uğur Mumcu’nun katilleri biliniyor aslında, maşalar bile aramızdalar. Adaletle yargılanıp, cezalandırılmadılar. Uğur Mumcu, duruşuyla yaptıklarıyla hala hafızalarda yaşamaya devam edecek ama o dönemde devletin başında kimlerin olduğunu emniyet müdürlerini, askerlerini, delil karartanların isimlerini unutacağım” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.