Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8082
%0.22
Altın 2.496,430
%0.48
Bist-100 9.465,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da tarıma destek devam ediyor

Bornova’da tarıma destek devam ediyor

Kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla çiftçilere destek veren Bornova Belediyesi, üreticilere yaptığı meyve fidanı dağıtımlarına devam ediyor. Mart ayına kadar devam edecek olan dağıtımlarla 5 bin fidan toprakla buluşacak. Dağıtımlar Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer tarafından köy yerleşkelerine giderek yapılıyor.

  • Ege Postası
  • 09.02.2021 - 11:45

Kırsal kesimdeki üreticiyi desteklemek ve tarımsal çeşitliliği zenginleştirmek adına yapılan dağıtımlar köy yerleşkesi olan 12 mahallede muhtarlar aracılığı ile gerçekleşiyor. Muhtarlara teslim edilen zeytin, kiraz, iğde ve Bornova’nın coğrafi işaretli misket üzümü gibi birçok çeşit fidan üreticilere hediye ediliyor. 

Tarımın gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Taşer, “Çiftçilerimizin üretimlerini arttırmaları ve daha kaliteli hale getirmeleri için projeler üretiyoruz. İmkan olan tüm alanlarda da sürdürülebilir tarım yaratmak için destek oluyoruz. Aynı zamanda son günlerde yaşadığımız doğal afetlerde ağaçlandırmanın ne kadar önemli olduğunu herkese gösterdi. Bizde üreticilere dağıttığımız fidanların yanında ilçe geneline yaptığımız ağaçlandırma çalışmaları ile de daha yeşil bir Bornova yaratmak istiyoruz” dedi. 

Muhtarlardan teşekkür

Fidan dağıtımları Kayadibi, Çamiçi ve Eğridere Mahalleleri ile devam etti. Kayadibi Mahalle Muhtarı Azime Işık, Çamiçi Mahalle Muhtarı Süleyman Şeker ve Eğridere Mahalle Muhtarı Hüseyin Şeker’de Bornova Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla her zaman yanlarında olduklarını belirterek, fidanlar için teşekkür etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.