Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kınık'ta Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisas OSB çalışmaları hızlandı

Kınık'ta Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisas OSB çalışmaları hızlandı

İzmir Kınık Tarıma Dayalı Tıbbı Aromatik Bitkiler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için tanıtım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 09.02.2021 - 09:35

İzmir’in Kınık ilçesinde kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Bitkisel Üretim (Tohum, Fide, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler vb.) Organize Sanayi Bölgesi için tanıtım çalışmaları devam ediyor. Organize Sanayi Bölgesi için 1 Milyon 228 bin metrekare alanda 1 Milyon 105 bin metrekare (55) sanayi parseli talebi, 651 Bin metrekare (26) sera parseli talebi ile toplamda 81 başvuru gerçekleşti.

TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ’NDEN YOĞUN İLGİ

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında düzenlenen Türk Eczacılar Birliği Merkez heyet yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Toplantıda, Başkan Dr.Sadık Doğruer “Kınık Tıbbi Aromatik Bitkiler TDİOSB” sunumu gerçekleştirdi.

Eczacı Enver Olgunsoy da tıbbi aromatik bitkiler ile majistral ilaçların güncel sunumunu gerçekleştirdi. 

İlgiyle karşılanan toplantıya, Tarım ve Orman Bakanlığı Organize Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Deniz Oruç ve EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Enver Olgunsoy ile birlikte katılım sağlayan Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer, Türk Eczacılar Birliği Başkanı Eczacı Erdoğan Çolak ve üyelerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Ziyaretlerine Afyonkarahisar Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi ile devam eden Başkan Doğruer, Eczacı Enver Olgunsoy ve merkez müdürü Emel Yıldız ile yapılan çalışmalar hakkına sohbet ederken, Kınık ilçesinde kurulacak TDİOSB hakkında istişarelerde bulundu. Başkan Doğruer, Afyonkarahisar Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi müdürü Emel Yıldız'a misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.