Dolar 32,3113
%0.19
Euro 35,0121
%-0.31
Altın 2.279,510
%0.09
Bist-100 8,97
%1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova STK Yerleşkesi Bursa’da anlatıldı

Bornova STK Yerleşkesi Bursa’da anlatıldı

Bornova Belediyesi, Bursa’da düzenlenen "Yerel Yönetimler ve Sivil Katılım için Elverişli Ortamlar Çalıştayı"na katılarak Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk STK Yerleşkesi' modelini ve işleyişini paylaştı. Yerleşgenin Türkiye’de bir ilk olarak Co-working Space konsepti ile hizmet verdiğini hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Çok çeşitli alanlarda çalışan dernek, vakıf, federasyon, konfederasyon, kooperatif, sivil inisiyatif ve girişim gibi 350’nin üzerinde STK’ya ev sahipliği yapıyoruz. Yerleşke sayesinde STK’ların hem kendi aralarında hem de belediye ile güçlü bir iletişim ağını kurduk. STK’ların birbiriyle ilişkisi de gelişti, büyük bir sinerji ortaya çıkıyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.12.2022 - 09:53

Bursa Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen etkinlik, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, NDI program yöneticisi Bahar Özden ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş’ın açılış konuşmalarıyla başladı. STGM proje koordinatörü Murat Özçelebi'nin Yerel Yönetimler ve Sivil Katılımın Genel Çerçevesi başlıklı sunumunun ardından Bornova Belediyesi adına toplantıya katılan STK Yerleşke Sorumlusu Şahin Doğan da bir sunum yaptı.

Toplantıda Nilüfer, Murat Paşa, Ataşehir Belediyelerinin Dernekler Yerleşkesi Modelleri değerlendirildi.

İzmir’de bir ilk

Bornova Belediyesi’nin 2020 yılında Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’ni yaptığı düzenlemelerle Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’ni hayata geçirdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, yerleşkenin İzmir’de yerel yönetimler bünyesinde ilk olma özelliği taşıdığını belirtti. Başkan İduğ, “Burada ortak çalışma alanlarıyla masrafsız, etkin ve yenilikçi bir alan oluşturduk. Yerleşkede yer alan derneklerimiz kira, aidat, ısınma ve sekreterya düşünmeden tüm çalışmalarını ve yönetim kurulu toplantılarını burada yapabiliyor. Burası maddi konuların aradan çıktığı tamamen proje konuşulan, işbirliği içinde çalışılabilen ve bölgesel ekonomiye katkı sağlayabilecek bir alan” dedi.

Eskişehir, Şanlıurfa, Gaziantep  ve Adana Büyükşehir Belediyeleri, Mersin Kent Konseyi, Maltepe, Muratpaşa ve Ataşehir Belediyeleri  ile STGM ve NDI'da katılımcı olduğu etkinlikte çeşitli ziyaretlerde gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Nilüfer Kent Konseyi, Nilüfer Dernekler Yerleşkesi, Mahalle Kadın Dernekleri Koordinasyonu, Karaman Dernekler Yerleşkesi, Nilüfer Bostan, Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi ve Nilüfer İnovasyon Merkezleri ziyaret edilerek deneyim paylaşımları yapıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.