Dolar 32,5253
%0.04
Euro 34,8412
%0.51
Altın 2.428,490
%-0.18
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Meclisi'nde 'yurt' protokolü oy çokluğuyla geçti

Bornova Meclisi'nde 'yurt' protokolü oy çokluğuyla geçti

Bornova Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclisi’nde ilçede CHP ile AK Parti arasında polemiğe neden olan Ergene Mahallesi’ndeki 8 katlı binaya ilişkin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’yle yapılacak protokol, oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan İduğ ayrıca UKOME kararıyla tek şeride düşürülen Erzene Mahallesi’ndeki 6. Sokak’taki yolun çift şeride döneceğini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 01.06.2022 - 19:59

EGEPOSTASI -  Bornova Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi Belediye Başkanı Mustafa İduğ idaresinde gerçekleşti.

Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşen oturumda, meclis gündeminde yer alan önergeler ile komisyon raporları görüşüldü. 

‘YURT’ PROTOKOLÜNE OY ÇOKLUĞU

Oturumda Ergene Mahallesi’nde bulunan ve 30 Ekim 2020 Depremi’nde az hasarlı çıkan ve güçlendirme işleminin ardından ‘kız öğrenci yurdu’ olarak hizmet vermesi planlanan 8 katlı binayla ilgili yapılacak bağışlar ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’yle yapılacak protokolü içeren komisyon raporu görüşüldü.

İlçede CHP ile AK Parti’yi karşı karşıya getiren ve karşılıklı açıklamalarla tartışmalara yol açan gündem maddesi, komisyonlardan oy çokluğu ile onaylanarak meclise geldi. Söz konusu gündem maddesi CHP ve İYİ Parti’nin kabul oylarına karşılık, AK Parti’nin ret oylarıyla mecliste de oy çokluğuyla kabul edildi.

İDUĞ’DAN ERZENE’YE MÜJDE

Başkan İduğ ayrıca daha önce UKOME kararıyla tek şeride düşürülen Erzene Mahallesi'nde 6. Sokak'taki yolun çift şeride döneceğinin müjdesini verdi. Yapılan çalışmalar için CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Ünal’a teşekkür eden İduğ, “6 aydır uğraştığımız 6. sokağın trafik konusunda yol aldık. Geçen hafta sonlandı” ifadelerini kullandı.

ÜNAL: YARIN ESKİ HALİNE DÖNECEK

Tek şeritli yolun çift şeritli olması için çok uğraştıklarının altını çizen Ünal, vatandaşların isteğinin yerine getirileceğini belirterek “Siz iletmiştiniz. Vatandaşın talebi doğrultusunda biz de orada imza topladık. Nisan’ın 13’ünde UKOME’ye verdik ve takipteydik. Oy birliği ile istediğimiz şekle döndü. Yarın bir aksilik çıkmazsa yol eski haline dönecek” diye konuştu. 

İDUĞ’DAN 70 BULGUYA TEK TEK CEVAP

Öte yandan Başkan İduğ, AK Parti Grup Başkanvekili Sait Tatlı’nın 2021 yılı denetim raporu ile ilgili 70 bulgusuna cevap verdiği dosyayı hazırladıklarını açıkladı. İduğ, “70 denetim bulgusunu ile tek tek açıklayacağımı ifade etmiştim. Bununla ilgili bir dosya hazırladım, sizlere takdim edeceğim. Bir şey sorarsanız yine cevaplarım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.