Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi haciz ile karşı karşıya!

Bornova Belediyesi haciz ile karşı karşıya!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, 1990 yılı imar plan uygulamaları sebebiyle belediyenin haciz ile karşı karşıya kaldığını açıkladı. İduğ açıklamasında, İmar planları uygulamaları bedelinin 21 milyonluk kısmının ödendiğine dikkat çekerek, ''Bornova Belediyesi haciz ile karşı karşıya. Bankalar ekonomiden dolayı teminat mektubu vermiyor. Bornova Belediyesi’nin bilançosu, bütçesi son derece iyi. Biz yaptığımız görüşmelerde 42 milyona yakın teminat mektubunu alarak, bu icrayı durdurduk'' dedi.

  • Ege Postası
  • 02.09.2022 - 19:45

Berivan Kaya/EGEPOSTASI- Bornova Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi Belediye Başkanı Mustafa İduğ idaresinde gerçekleşti.

1990 yılında imar plan uygulamalarının bedeli hakkında önemli açıklamalar yapan Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi’nin haciz ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

İduğ açıklamasında, "Bir buçuk yıl önce Bornova Belediyesi’ni bekleyen riskler adı altında bir çalışma başlatmıştık. Bu çalışmada o gün için 55 milyonluk bir risk vardı, şu an bu risk 95 milyon liraya geldi. 1990 yılında yapılan imar plan uygulamalarının bugünkü bedeli yani fili ve bugünkü el atmalar. 2010 yılında başlayan dava 2022’de sonuçlandı. 21 milyonluk kısmını ödemek zorunda kaldık. Bornova Belediyesi haciz ile karşı karşıya. Fiili ve hukuki el atmalarda teminat mektubu vererek icrayı durdurabilirsiniz. Fiili el atmalarda durdurmazsınız. Bankalar teminat mektubu vermiyor. Bornova Belediyesi’nin bilançosu, bütçesi son derece iyi. Biz yaptığımız görüşmelerde 42 milyona yakın teminat mektubunu alarak, bu icrayı durdurduk. Şu an icra ile ilgili bir sorunumuz yok ama tedbiren böyle bir durumla karşı karşıya kalmamamız gerekiyor. Bankalar meclis kararlarını şart olarak ortaya koydu." dedi. 

1990 yılından miras: Borç! 

4 Ağustos 2022 tarihi itirabiyle kesinleşmemiş mahkeme sonuçlarının da icraya gitme hakkı verildiğini hatırlatan İduğ, "Türkiye Belediyeler Birliği ile toplantı yapıp bu yükü belediyelerden kaldırmak gerekir. Biz 1990 yılı imar planları uygulamasından bir miras aldık. Biz geleceğe bir miras bırakmayacağız. İleriye dönük hiçbir şeyilde borç kalmayacak" ifadelerini kullandı. 

AK Partili Fatih Taştan, ‘’Buradaki paranın kamuya tahsis yoluyla elde edilen gelir oluğunu biz meclis kararı ile onaylamak durumunda kalıyoruz. Ama bizim yasada böyle bir yetkimiz var mı bilmiyoruz. Bu meclisi çembere alan bir ifade. Buraya zimmet bile gelebilir. iligli hesapların tamamını karar alınarak kamuya tahsis edildiği diyoruz, belediyenin her türlü geliri o değil. ’’ dedi. 

AK Partili Sait Tatlı bütçe harcamasında meclisin bir bilgisi olmadığı için red oyu kullandı. Önerge oy çokluğu ile kabul edildi. 

170 milyon ek bütçe 

Ekonomik sorunların yaşandığına dikkat çeken Başkan İduğ, ek bütçe konusunu gündeme getirdi. İduğ açıklamasında, "Biz ilk defa bugün birinci ek bütçeyi aktaracağım. 42 milyonluk bir artışla ön gördüğümüz bir bütçemiz vardı. Fiyat artışları ile birlikte yaklaşık 170 milyon civarında bir ek bütçeye ihtiyaç var" dedi. 

Belediyeye tahsis edilen araçlarla uyuşturucu satıldığı iddiası 

Öte yandan belediye çalışanlarının mesai saatleri içerisinde ve kamu araçlarını kullanarak uyuşturucu madde sattığı iddia edildi. AK Parti grubu iddialar üzerine soru önergesi verdi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, "Bu konu ile ilgili personellerin kendi amirlerine şikayetlerde bulunduğu söyleniyor. Böyle bir durum varsa ne yapacaksınız?" diye sordu. 

Mustafa İduğ iddialar üzerine yaptığı açıkalamasında, "Burada uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışmalar yaptık. Böyle bir şey varsa mutlaka gerekeni yaparız" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.