Dolar 32,5995
%0.38
Euro 34,7997
%0.19
Altın 2.505,390
%0.84
Bist-100 9.431,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama'da yılın ilk meclisi yapıldı; 'CHP’li belediyeler yapınca doğru, biz yapınca mı yanlış ?'

Bergama'da yılın ilk meclisi yapıldı; 'CHP’li belediyeler yapınca doğru, biz yapınca mı yanlış ?'

Bergama Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Söylemde bir ilkeselliğin olması gerekiyor. Dikili, Torbalı, Selçuk ve daha birçok belediye de satış yapıyor. Defalarca söyledik. Onlar doğru, biz mi ? yanlış yapıyoruz. CHP’li belediyeler yapınca doğru, biz yapınca yanlış mı ? oluyor'' dedi. Öte yandan Hüsnü Şenlendirici'nin adının Harmanyeri'nde yeni düzenlenen parka verilmesi görüşüldü. Gerekli çalışmalar ve karar için konu İmar Komisyonu'na havale edildi.

  • Ege Postası
  • 06.01.2022 - 10:00

Bergama Belediyesi’nde yılın ilk meclis toplantısı, Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hakan Koştu, toplantıya başlarken 2021 yılının Koronavirüs, doğal afetler gibi nedenlerle zorlu geçtiğine işaret ederek, 2022'nin hayırlı bir yıl olması temennisinde bulundu. Meclis toplantısı, vefat eden Belediye Zabıta Memuru Burak Altay'ın ruhuna fatiha okunup, dua edilerek başladı. Ardından Aralık ayı meclis tutanakları okunarak onaylandı. Daha sonra belediye başkanlığı, birimler ve komisyonlardan gelen konular görüşülerek karara bağlandı.

BAŞKAN KOŞTU; “SİZ BİZİM YAPACAĞIMIZIN HAYALLERİNE BİLE YETİŞEMEZSİNİZ”

Bütünşehir Yasası ile Köy Tüzel Kişiliği’nden Bergama Belediyesi’ne geçen arsa ve tarlaların kamu yararına yeniden değerlendirilmek üzere meclis oturumunda görüşülmesi sırasında, muhalefet meclis üyeleri tarafından siyasi saiklerle hareket edilerek, konunun gündem dışına taşınmasına cevap veren Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Siz bizim yapacaklarımızın hayallerine bile yetişemezsiniz” dedi. 

2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimler ardından canla başla çalışmaya başladıklarını ve Bergama’yı vizyon projelerle buluşturduklarını ifade eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Göreve geldiğimiz günden itibaren çalışıyoruz. Hem ilçemizin çehresini değiştirecek vizyon projelerimizi yapıyoruz. Hem de belediyenin bozuk mali yapısını düzeltmeye çalışıyoruz. Mali yapıyı düzeltmek için birçok kere çare aradık. Yine 15 yıl önce AK Parti Belediyesi döneminde 1,00 TL’ye Bergama’ya kazandırdığımız Tekstil Fabrikası’nı borçlarımız karşılığı değerlendirmek istediğimizde de karşı çıktınız. 130 milyon lira borç stoğumuz ile bu mali yapı ile belediyenin yürüyemeyeceğini anlattık. Birlikte çare bulalım dedikçe karşı çıktınız. Tekstil Fabrikası'nı borçlarımıza karşı kullanmak istedik. Yine karşı çıktınız.  İki seçeneğe de karşı çıkıyorsunuz. Başka bir çözüm öneriniz bir yol varsa getirin konuşalım” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “TARLALARIN YÜZDE 80’Nİ BORÇ YÜZÜNDEN HACİZLİ”

Bugün yeniden değerlendirilmek üzere meclis gündemine alınan arsa ve tarlaların yüzde 80’ni üzerinde haciz olduğuna işaret eden Başkan Koştu, “Geçmiş dönemde borç yapılmış ödenmemiş, haciz gelmiş. Yine borç yapılmış ödenmemiş, haciz gelmiş. Bugün üzerinde konuştuğumuz tarlarının yüzde 80’ni bu şekilde hacizli. Bu mali yapı ile nereye varılabilir. Felakete doğru sürükleniyoruz. Bu kararı almamız hemen satış olacağı anlamına gelmez. Bu aldığımız kararlar doğrultusunda ilçemize hizmet etmeye çalışacağız. Biz en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. Borçlanmamız gereken yerde borçlanma, satış yapmamız gereken yerde satış yapmaya, kamu yararını gözeterek devam ediyoruz. Ayrıca gelir getirici başka projeleri de yaşama geçiriyoruz. Geçtiğimiz yıl GES Projemizi tamamlayıp devreye aldık. Şimdi Sebze Meyve Kurutma Tesisi de yapacağız. Bir yandan da gelirlerimizi artırmaya çalışıyoruz” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “HER MECLİSTE AYNI ŞEYLERİ KONUŞUYORUZ”

Her meclis toplantısında aynı şeylerin konuşulduğunun altını çizen Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Söylemde bir ilkeselliğin olması gerekiyor. Dikili, Torbalı, Selçuk ve daha birçok belediye de satış yapıyor. Defalarca söyledik. Onlar doğru, biz mi ? yanlış yapıyoruz. CHP’li belediyeler yapınca doğru, biz yapınca yanlış mı ? oluyor. Bergama'ya 300 milyonun üzerinde belediyeden tek kuruş çıkmadan yatırım kazandırdık. Bu bir vizyondur. Vizyonsuzluk diyenler bunları görsün. Ne diyorsak ‘Yapılmasın’ diye karşı çıkıyorsunuz. Bergama'nın önünü tıkamayın. Hep birlikte açalım. Bu kararın oy birliği ile geçmesini isteriz. Hizmete gelin hepimiz birlikte devam edelim” dedi.

HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ'NİN ADI HARMANYERİ'NDEKİ PARKA VERİLİYOR

Yılın ilk meclis toplantısında Bergama'yı her ortamda ve katıldığı her programda tanıtan, Bergama adını dilinden hiç düşürmeyen hemşehrimiz Dünyaca ünlü Klarnet Virtüözü Hüsnü Şenlendirici'nin adının Harmanyeri'nde yeni düzenlenen parka verilmesi görüşüldü. Gerekli çalışmalar ve karar için konu İmar Komisyonu'na havale edildi.

DENETİM KOMİSYONU BELİRLENDİ

Yılın ilk meclis toplantısında denetim komisyonu da belirlendi. Yapılan oylama sonunda Memduh Çoban, Yusuf Burcu, M. Cihan Öztürk, O. Selim Tok  ve Ali Bor denetim komisyonuna seçilen meclis üyeleri oldu. Toplantının son maddesinde ise 02 Şubat 2022 Çarşamba günü saat 14.00'de Şubat meclisinin yapılması kararlaştırıldı ve toplantı sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.