Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7662
%0.1
Altın 2.496,640
%0.49
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’ya yeni misket üzümü bağı

Bornova’ya yeni misket üzümü bağı

Bornova Belediyesi geçtiğimiz yıl coğrafi işaret tescili aldığı Bornova Misket Üzümü’nü yaşatmak ve üretimini yaygınlaştırmak amacıyla Kayadibi Mahallesi’ndeki 1 dönümlük bir araziye misket üzümü dikti.

  • Ege Postası
  • 06.01.2022 - 09:19

Etkinliğe Bornova Belediyesi’nin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile Park Bahçeler Müdürlüğü ilgili çalışanlarının yanı sıra Ege Üniversitesi öğrencileri de gönüllü olarak katıldı. “Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi” kapsamında yer aldıkları çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren öğrenciler farklı bir deneyim yaşadıklarını belirterek kendilerine bu imkanı sunan Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.

Üreticilere dağıtacak

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, yeni oluşturdukları bağdan 1 ton civarında üzüm hasadı yapmayı planladıklarını belirterek, “Amacımız Misket Üzümü’nün sürdürülebilirliğini sağlamak. İhtiyaç duyduğumuzda bu bağdan binlerce kalem temin edebileceğiz. Böylece Misket Üzümü asması üretip üreticilere ücretsiz dağıtarak Bornova Misket Üzümü’nün yeniden yaygınlaşmasını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.