Dolar 32,5294
%0.13
Euro 34,9115
%-0.17
Altın 2.436,280
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı’da ‘video mesaj’ gerginliği: AK Partiden ‘kentsel dönüşüm’ değil ‘plan’ tepkisi

Bayraklı’da ‘video mesaj’ gerginliği: AK Partiden ‘kentsel dönüşüm’ değil ‘plan’ tepkisi

Bayraklı Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısına meclis üyelerine gönderilen videolu mesaj ve mesajın içeriğinden hareketle belediyenin yaptığı planlama çalışmaları oldu. AK Partili meclis üyeleri videoda algı yaratılmaya çalışıldığını ifade ederken planlama ve kentsel dönüşümün ayrı olduğu noktasında tepki gösterdi. AK Partili üyelere CHP grubu planlamaların kentsel dönüşüm temeli olduğunu söyleyerek savunma yaptı.

  • Ege Postası
  • 03.11.2022 - 19:06

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Melis Birinci Başkan Vekili İrfan Önal idaresinde gerçekleştirildi. Meclise damgasını vuran konu ise meclis üyelerine gönderilen videolu mesaj ve mesajın içeriğinden hareketle belediyenin Cengizhan, Alparslan ve Fuat Edip Baskı bölgesinde toplamda 60 hektarda ya yaptığı planlama çalışmaları oldu.

MİLLİ EĞİTİM’E TAHSİSE ONAY

Oturumda, bir önceki mecliste ilgili komisyonlara görüşülmek üzere gönderilen ve ilçenin Mansuroğlu Mahallesi’nde bulunan taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı’na süreli tahsisi gündeme geldi.

Oturumda oybirliğiyle alınan karar doğrultusunda 3 bin 995 metrekaresi Hazine’ye, 794 metrekaresi Bayraklı Belediyesi’ne ve bin 127 metrekaresi Büyükşehir’e ait olan toplamda 5 bin 916 metrekarelik Aşık Veysel Rekreasyon Alanı yakınındaki arsa nitelikli taşınmaz, 10 yıllık süreyle Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi. 

EMRE DEMİR: DAHA KENDİ BELEDİYESİNİN DUVARINI BOYATAMAYAN BELEDİYE BAŞKANI…

Gündemdışı söz alan AK Partili meclis üyesi Emre Demir, kendilerine gönderilen ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın videosunun yer aldığı mesaj üzerinden eleştiride bulundu ve “Şöyle bir algı oluşmaya başladı. Mahallelerimizle ilgili planlar kentsel dönüşüm değil. İlçe belediyelerin yapması gereken planlar. Bir şehir plancısına ücreti karşılığında plan yaptırılıyor ve meclisten geçiriliyor. Bunlar bir kentsel dönüşüm çalışması değildir. Bir de başkan ‘Ben kimsenin cesaret edemediği şeyi yaptım’ diyor. Bunu sen kendi cebinden değil belediyenin kasasından yaptın. Kaldı ki biz senin kentsel dönüşüm çalışması yapabileceğini düşünmüyoruz. Daha kendi belediyesinin duvarını boyatamayan bir belediye başkanının kentsel dönüşüm yapacağını düşünmüyoruz. Zaten tekrar ediyorum bu plan çalışmaları kentsel dönüşüm çalışmaları da değil. Buradan bir kahramanlık hikayesi çıkarmaya lüzum yok” dedi.

KAFALI: KENDİ CEBİNDEN YAPTIRMADI AMA…

Demir’in sözlerine yanıt veren CHP’li meclis üyesi Gökhan Kafalı, “Emre Bey duvardaki çatlağa bakmış ama mecliste çatlak yok. Evet biz burayı boyatıp makyaj yapabilirdik ama biz vatandaşların sorunlarıyla ilgilendiğimiz için kendi binamızı biraz ihmal etmiş olabiliriz. Bir de başkanımızla ilgili sanki kendi cebinden yaptırmış gibi dedi. Evet kendi cebinden yaptırmadı ama hükümetin bugüne kadar kendi cebinden yapmış gibi özel sektöre yaptırdığı fabrikalar, otoyollarla ve köprülerle övündüğünü hatırlatmak isterim” diye konuştu.

AKTAŞ: VİDEOYA SADECE GÜZEL ŞEYLER KONULMUŞ

Konuya ilişkin söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, videoda “algı” yaratılmaya çalışıldığını ifade etti ve “Vatandaşın derdiyle dertlenmekten boya yapamadık dedi Gürkan Bey de kendisi de böyle olmadığını biliyor. Bunun bizde farkındayız sen de farkındasın. İmar planı toplantısı… O video öyle bir atılmış ki… Bu imar planı değişikliği kentsel dönüşüm değil. Kentsel dönüşüm ve imar planı değişikliği çok farklı bir şey. 12 yıldır Büyükşehir'in yapamadığını Bayraklı Belediyesi kendi bütçesinden yapmaya çalışıyor. Şu an oradaki parseller 65-70 ortalamalı. Bir de miras kaldığın düşünürsek 90 kişi olacak. Yani burada bir anlaşma ve dönüşüm mümkün değil. Kaldı ki en basit yer olan Topçu Tugayı’nın olduğu yer. 1990 yılında planı değişti ve 30 senede dönüştü. O videoda şöyle bir şey belirtilmiş. Vatandaşın sorularının cevapsız kaldığı ve bağrış çağırışlar konulmamış. Bir sürü vatandaş biz bunları değil kendi hakkımız istiyoruz diye bağırdı. Videoya sadece güzel şeyler konulmuş” ifadelerini kullandı.

APAYDIN: BELKİ SİZİN ÖMRÜNÜZ YETMEZ AMA BİZ GÖRÜRÜZ

Plan tartışmalarına ilişkin konuşan CHP Grup Başkanvekili Şentürk Apaydın, “Burada 3 yıl boyunca Abdullah Bey de diğer meclis üyesi arkadaşlarımız da ‘planlar ne oldu başkan’ diye her mecliste sordular. Abdullah Bey de söyledi Büyükşehir yapamadı ama Başkan Serdar Sandal elini taşın altına koydu ve planları hayata geçirdi. Belki sizin ömrünüz yetmez ama bir sonraki dönem bunu görürüz. Bu planlar çok iyi yapılıyor. O videodaki alkışlar halkımızın alkışlarıydı. Başkanımızın sözünü kesen alkışlardı” dedi.

ÖNAL: DAHA İYİSİ VARSA YAPSAYDINIZ

Son olarak tüm tartışmalara ilişkin konuşan Başkan Vekili Önal, “Kentsel dönüşümle ilgili süreç bir bütündür. Burada dönüşümün olmamasının sebebine bakmak lazım. Eğer iyi niyetliysek planlama sürecinden itibaren bir bütün olarak görmemiz gerekiyor. Sayın başkan ilk günden itibaren 60 hektarlık kök alanda tek tek planları yaptı. Bu birliktelik içerisinde plan kararı alındı ve askıya çıkacak. Beğenenler olur beğenmeyenler olur. Ama en azından dönüşüm için bir adım atıldı. Dönüşümün en temeli planlamadır. Kaldı ki biz gecekondu yapılaşmasıyla bilinen yerleri sadece vatandaşı mağdur etmemek için 15 kata çıkardık” ifadelerini kullanırken Önal’ın sözlerinin arasına giren Aktaş, “Siz yataydaki hakkı dikeyde verdiniz” dedi.

Karşılıklı atışmaların yaşandığı mecliste Önal son olarak “Biz bu konuyu hep birlikte tartıştık. 3 yılın sonunda dönüşümü getirecek bir plan yaptık. Daha iyisi varsa keşke burada söyleseydiniz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.