Dolar 32,5598
%0.06
Euro 34,8742
%0.13
Altın 2.439,970
%0.69
Bist-100 9.723,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı’da ‘hizmet zammına’ komisyonlardan vize

Bayraklı’da ‘hizmet zammına’ komisyonlardan vize

Bayraklı Belediye Meclisi Mart ayı oturumlarında gündeme gelen ve belediye bünyesinde hizmet veren müdürlüklerin iş ve işlemlerinde zam yapılması önergesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nde oy birliğiyle kabul edildi. Karar kapsamında Bayraklı’da belediye hizmetleri yüzde 36,20 oranında zamlanacak.

  • Ege Postası
  • 29.03.2022 - 10:49

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye’de bir süredir etkili olan ekonomik kriz, 2022 yılı başından itibaren daha da derinleşti ve ekonomik buhran haline geldi.

TÜİK verilerine göre dahi enflasyon yüzde 50’nin üzerini görürken hissedilen enflasyon ise yüzde 80’lerin üzerine çıktı. 

Yaşanan ekonomik kriz vatandaşların cebini yakarken belediyeler de krizden etkilendi. Bu kapsamda bazı belediyeler hizmet bedellerinde artış yoluna giderken Bayraklı Belediyesi de mart ayı meclis oturumlarında belediye bünyesinde çalışan 8 müdürlüğün hizmet bedellerinde artış yapılmasını gündeme getirmişti.

Yazı İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün iş ve işlemlere yüzde 36,20 oranında zam yapılması önerilmişti.

Öte yandan; Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen zam önergelerine ilişkin komisyon kararını verdi.
Komisyonda oy birliğiyle verilen karar kapsamında; Bayraklı Belediyesi bünyesinde verilen hizmetler, yüzde 36,20 zamlı olacak.

MART AYI MECLİSİNE AK PARTİ VE CHP ARASINDA TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU 

İlgili zam önergesi AK Parti tarafından belediye borçları üzerinden eleştirilirken CHP kanadından yapılan açıklamalardaysa bütçenin hazırlandığı dönemin enflasyon oranları ve mevcut enflasyon oranları arasındaki fark gösterilmişti.

Yapılan açıklamada; zammın, hükümetin yaptığı yeniden derleme oranıyla aynı yapıldığı belirtilmişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.