Dolar 32,3951
%0.11
Euro 34,7626
%-0.08
Altın 2.401,750
%0.21
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZELMAN çalışanlarından eylem: Eşit işe eşit ücret!

İZELMAN çalışanlarından eylem: Eşit işe eşit ücret!

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZELMAN A.Ş'de çalışan TMMOB ve Genel İş 3 No.lu Şube Üyesi mühendis, mimar ve şehir plancıları, özlük hakları ve çalışma koşullarındaki sorunlar nedeniyle eylem başlattı. Büyükşehir'in Kültürpark'taki hizmet binasının önünde yapılan basın açıklamasında "Çabalarımızın karşılığını, sosyal demokrat belediyeciliğin temel ilkelerinden olan sosyal adaletin karşılığını alamamaktayız. Bunun en önemli göstergesi; belediyemizi diğer birçok belediyeden farklı ve üstün kılan eşit işe eşit ücret ilkesinin bizim için uygulanmayışıdır. Bizler yemekhane hakkının da eşit bir şekilde, her çalışana verilmesi gerektiğini savunuyoruz. Bütün bunlar, meslektaşlarımızla aramızda bir sınıf farkı oluşturmakta, kurum içinde itibarsızlaşmamıza neden olmakta, mesleki onurumuzu zedelemektedir" ifadeleri kullanıldı.

  • Ege Postası
  • 28.03.2022 - 16:22

EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN A.Ş bünyesinde çalışan TMMOB ve Genel İş 3 No.lu Şube Üyesi mühendis, mimar ve şehir plancıları özlük haklarına ilişkin taleplerini dile getirmek üzere 1 dakikalık alkış eylemi yaptı.

Büyükşehir’in Kültürpark’taki hizmet binasının önünde toplanan mühendis, mimar, şehir plancıları ve Genel-İş 3 No’lu Şube Yönetimi burada bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması TMMOB Makine Mühendisleri Odası Üyesi Aslıhan Yılmaz tarafından okundu.

“SOSYAL ADALETİN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ”

‘Eşit işe eşit ücret’ ilkesinin kendileri için uygulanmadığını ve emeklerinin karşılığını alamadıklarını öne süren Yılmaz, ”Biz işçi - mühendis, mimar ve şehir plancıları olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli birim ve kademelerinde görev aldığımız pozisyonlarda gerek aldığımız eğitim, gerek iş tecrübelerimiz ve sosyal birikimlerimizi kullanarak kurumumuzu daima en iyi şekilde temsil etmeye çalışmakta, belediyemizin çatısı altında mesleklerimizi icra etmekten onur ve mutluluk duymaktayız. Bununla birlikte maalesef bu çabalarımızın karşılığını, sosyal demokrat belediyeciliğin temel ilkelerinden olan sosyal adaletin karşılığını alamamaktayız. Bunun en önemli göstergesi; belediyemizi diğer birçok belediyeden farklı ve üstün kılan eşit işe eşit ücret ilkesinin bizim için uygulanmayışıdır” dedi.

“MESLEKİ ONURUMUZ ZEDELENMEKTEDİR”

Ağır koşullar altında çalıştıklarına ve birtakım temel haklardan mahrum bırakıldıklarına dikkat çeken Yılmaz, “Biz, aynı sıralarda eğitim aldığımız yıllar içinde benzeri mesleki tecrübeler edinip, şu anda aynı sorumluluk ve riskleri paylaştığımız ve aynı odalarda yan yana çalıştığımız meslektaşlarımızın aldığı ücretten çok daha az ücretlere çalıştırılmak kaydıyla, çok daha düşük hayat standartlarında yaşamak zorunda bırakılmaktayız. Farklı birimlerde uygulanan mesai saatleri sebebiyle meslektaşlarımızdan erken gelip geç çıkmaktayız. (45 saat zorunluluğu) ayrıca yemekhane hakkı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm çalışanlarına verilmesi gereken temel haktır. Bizler yemekhane hakkının da eşit bir şekilde, her çalışana verilmesi gerektiğini savunuyoruz. Bütün bunlar, meslektaşlarımızla aramızda bir sınıf farkı oluşturmakta, kurum içinde itibarsızlaşmamıza neden olmakta, mesleki onurumuzu zedelemektedir. Herkesin mesleki tecrübe ve emeğinin çok değerli olduğuna, emeğinin adilane şekilde karşılığının alınması gerektiğine inanıyoruz; bu bağlamda taşıdığımız mesleki unvanları almak ve sahip olduğumuz tecrübeleri edinmek için gerek bizler gerekse ailelerimizin yıllarca verdiği emek ve fedakarlıkların maddi ve manevi anlamda hak ettiği şekilde karşılığı bulmasını talep etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

EYLEMLER 2 AY BOYUNCA DEVAM EDECEK

İZELMAN A.Ş’de çalışan TMMOB ve Genel İş 3 No.lu Şube Üyesi mühendis, mimar ve şehir plancıları, bugün başlattıkları eylemi 2 ay boyunca her Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü devam ettireceklerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.