Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7662
%0.1
Altın 2.496,640
%0.49
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı ‘trafo planında’ geri adım attı

Bayraklı ‘trafo planında’ geri adım attı

Bayraklı Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşiminde geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ve Onur Mahallesi’nde 7 bin metrekarelik büyüklüğe sahip olan ve mevcut planlarda ‘park’ olarak geçen alana 4 metre x 6 metre büyüklüğünde trafo yapılmasını öngören plan değişikliği gündeme geldi. Plana yapılan itiraza ilişkin komisyonların kararının meclis üyelerine sunulduğu oturumda, trafo planları iptal edildi.

  • Ege Postası
  • 01.07.2022 - 18:40

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirildi. 

Oturumda, İzmir’de yaşanan 30 Ekim depreminden en çok etkilenen Adalet ve Manavkuyu mahallelerinde toplamda 80 hektar alanı kapsayan, geçtiğimiz ay İzmir Büyükşehir meclislerinde onaylanarak askıya çıkarılan 1/1000 Ölçekli Adalet ve Manavkuyu Mahalleleri Uygulama İmar Planı Revizyonuna yapılan itirazlar görüşüldü.

Mayıs ayında askıya çıkarılan planlara, askı süresi boyunca bölge halkından 76 itiraz gelmişti.

İlgili itirazlar, görüşülmek üzere İmar Komisyonu ve Hukuk Komisyonuna gönderildi.

TRAFO PLANLARI İPTAL EDİLDİ

Oturumda ayrıca mecliste tartışmalara neden olan Onur Mahallesi’nde 7 bin metrekarelik büyüklüğe sahip olan ve mevcut planlarda ‘park’ olarak geçen alana 4 metre x 6 metre büyüklüğünde trafo yapılmasını öngören plan değişikliği de görüşüldü. 

Geçtiğimiz ay İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine askı sürecinde Körfez Mahallesi Muhtarı Erdal Er planlara itiraz etmişti.
İmar Komisyonu ve Hukuk Komisyonunda görüşülerek meclis gündemine gelen trafo planına yapılan itiraz, meclis üyelerince oybirliği ile kabul edildi.
Bu şekilde alana trafo yapılmasının önüne geçilmiş oldu.

DEMİR: 2024 YILINDA OY VERMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili meclis üyesi Emre Demir, geçtiğimiz gün açıklanan ve Başkan Sandal’ın ‘Haziran 2022 En Başarılı Belediye Başkanları’ anketinde 2. sırada yer aldığı anket sonuçlana değindi.
Üstü kapalı olarak anketin doğru verileri yansıtmadığını ifade eden Demir, “Yapılan bir anket var. Hepimiz gördük. Tebrik ederim. E başarılı belediye başkanları arasında seçilmişsiniz. Eğer böyle bir anket varsa biz Bayraklı ’da 20 spor kulübünden 20’si de mutlu derdik. Bu anket kaç kişiyle yapılmış söylerseniz seviniriz. Hatta biz bu anketin datalarını istiyoruz. Biz muhalefet kanadı olarak şuna inanıyoruz Sayın Başkan’a 2019’da oy vermiş insanların 2024 yılında oy vermeyeceğini düşünüyoruz” dedi.

SANDAL: SİZ DÜŞÜNDÜKÇE BİZ GERİ GİDİYORUZ

Demir’in ifadelerine yanıt veren Başkan Sandal, merkezi hükümet üzerinden eleştiride bulundu ve “20 kulübün memnuniyetinde sizinle hemfikir değiliz Biz kulüplerimizle görüşüyoruz. Hepsiyle aynı mesafedeyiz ve hem maddi hem de manevi destek yapıyoruz. Anket meselesine gelince… Bizim yaptırdığımız bir anket değil. Anketi yapan firma belli, kaç kişiyle yaptığın söylemiş. Ama eğer sizin bir sorununuz varsa anket firmasıyla görürsünüz. Bizim kontrolümüzde olan bir şey değil. Sizin düşünüze gelince… Bizim iktidar partisi ve sizlerden bir ricamız var. Lütfen düşünmeyin. Gözlerinize bakmayalım tersi oluyor. Siz düşündükçe biz geri gidiyoruz. O yüzden kimlerin oy verip vermeyeceğini Bayraklılı vatandaşlara sorsanız onlar size söyler” diye konuştu.

SANDAL: İTİRAZLARIN ÇOĞU TRAFO YERİYLE İLGİLİ

Trafo planlarına ilişkin de bilgi veren Sandal, itirazların çoğunun trafo alanıyla ilgli olduğunu belirtti ve “İtirazların çoğu trafo yeriyle ilgili. 50 tanesi otomatik düşmüş durumda, trafo merkezinde anlaşma sağladık çünkü. Trafo merkezi ile ilgili Gediz ile ilgili kurumların yazışmasında İZKA’nın yanındaki yer her iki tarafın kabulüydü ama sonra kamu bu yeri vermedi. Adalet Bakanlığı olan yer verilmedi, iş yine belediyelere düştü. Biz bir süre Büyükşehir’imizin söylediği yer ile ilgili negatif görüş yer verdik. Yediemin deposu ile ilgi bir müzakere süreci vardı. Adalet mahallesi planları istediğimiz ölçüde geçerse, bu Bornova ve Laka derelerinin porsuk çayı olması ile ilgili bir projemiz var, o alanı oralara kaptırmayalım diye direndik. Bunu da vatandaşlara söyledik. Baktık işin içinde kalkamıyoruz, o yerle ilgili görüşümüzü olumlu hale getirdik. Artık sıkıntı da büyüyor. Sanırım orada bir düzenleme olacak, bugün AK Partili meclis üyelerimizden de gelen arkadaşlarımız vardı. O yerin depremzedelerin ihtiyaçlarının çözülmesi için onlara tahsisi ile ilgili. Ama söz konusu olan orada ilgili firmaya ait, b,z,m oraya önerdiğimiz bölgeye giderlerse bir taka olacak. Temel sorunlardan biri, alan yeşil alan. Yeşil alanı dönüştürdüğümüzde yeşil alanı bir başka bölgede oluşturmak zorundayız. Şu an çözüşebilecek durumda. Olabilirse bizim de pozitif baktığımız bir iş” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.