Dolar 32,5589
%0.06
Euro 35,0114
%0.52
Altın 2.436,250
%0.54
Bist-100 9.776,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer verileri paylaştı: İşte gelen ihbar sayısı...

Başkan Soyer verileri paylaştı: İşte gelen ihbar sayısı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şiddetli yağış nedeniyle yaşanan yağmur felaketinde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. İzmir tarihinin en büyük yağmur felaketlerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Soyer, mağduriyetlerin giderilmesi için tüm ekiplerin teyakkuzda olduğunu söyledi. Gelen ihbarlara ilişkin bilgilendirme de yapan Başkan Soyer, “Bu büyük felakette şu ana kadar bize 960 küsur haneden ve işyerinden su baskını ihbarı geldi. Bunlardan 737 tanesine ekiplerimiz müdahale etmiş durumda. 168’ine henüz ulaşılamadı ama sanıyorum ki o sayı şu anda daha da aşağılara iniyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.02.2021 - 18:08

EGEPOSTASI- İzmir dün gecede bu yana devam eden şiddetli sağanak yağış nedeniyle tarihinin en büyük yağmur felaketlerinden birini yaşadı.

Yağmur nedeniyle kentteki bütün dereler taştı, birçok mahallede sel ve su taşkınları yaşandı. Merkezde kalan birçok mahallede su seviyesi neredeyse evlerin ilk katının üstüne çıktı. Yaşanan felaket nedeniyle toplu ulaşımda büyük aksaklıklar yaşandı.

Yağmur felaketinde ayrıca Menderes ilçesinde sele kapılan bir kişi hayatını kaybetti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç soyer, TV35’e yaptığı açıklamada yürütülen çalışmalara ilişkin verdi. Başkan Soyer, birçok yerde mağduriyetin giderildiği bilgisini verirken gelen ihbar sayısını da açıkladı.

“BUNLAR ÇOK KORKUNÇ RAKAMLAR”

Yaşanan felaketin İzmir'in en büyük yağmur felaketi olduğunu belirten Başkan Soyer, “İzmir için büyük felaketlerden biri daha yaşanıyor. 100 yıl içinde bu 3. büyük felaket. 1930’da yine benzer bir felaket yaşanmış. 1995’tekini hatırlıyoruz. 61 can kaybı yaşanmıştı ve 6 saat içerisinde 100 kilogramın üzerinde yağış düşmüştü. Şimdiki rakamlara baktığımız zaman gerçekten onların üzerinde bir felaketle karşı karşıyayız. Son 24 saat içerisinde 126 kilogram yağmur düştü. İzmir için Şubat ayı ortalaması 102 kilodur. Bir ayda beklenen yağış miktarının çok daha fazlasını bir gün içerisinde aldık. Aynı şekilde yıl ölçeğiyle karşılaştırıldığında da benzer bir durum söz konusu. İzmir’e bir yıl içerisinde düşen ortalama yağış miktarı 717 kilogram. 126 kilogramla karşılaştırıldığında da bir yıl içerisinde alacağımız yağışın yüzde 18’ini 24 saat içerisinde almış olduk. Bunlar çok korkunç rakamlar” dedi.

“ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPACAĞIZ”

Bütün ekiplerin meydana gelen felakette yaşanan mağduriyetleri gidermek için alarm verdiğini söyleyen Başkan Soyer, giderilen şikayet sayılarına ilişkin de bilgi verdi ve “Bütün ekiplerimiz sahada ve teyakkuz halinde. Herkes sahada. Ben de bir süre sahada kendilerine eşlik ettim ve gördüm ki herkes canla başla çalışıyor. Bu önemli çünkü bu büyük felakette şu ana kadar bize 960 küsur haneden ve işyerinden su baskını ihbarı geldi. Bunlardan 737 tanesine ekiplerimiz müdahale etmiş durumda. 168’ine henüz ulaşılamadı ama sanıyorum ki o sayı şu anda daha da aşağılara iniyor. Kısacası biz vatandaşlarımızın bu büyük felaket karşısında yaşadıkları mağduriyeti ortadan kaldırmak ve yaşadıkları zararı gidermek için her türlü çabayı göstereceğiz. Elimizden ne geliyorsa yapacağız. Yağmur devam ediyor. Dilerim ki daha büyük felaketlere yol açmaz. Ama şu anda kent içi ulaşımın rahatladığını söyleyebilirim. Sıkıntı yaşanan birkaç nokta kaldı sadece. Halkapınar kavşak civarında, Altınyol Turan meckiinde trafiğin yavaşlaması söz konusu, Kemeraltı Geçidi ve Konak Altgeçidi’nde bir hafiflemeden söz edebiliriz. Bunların dışında kentteki trafik akışında neredeyse hiçbir sorun kalmadı diyebilirim” diye konuştu.

Başkan Soyer, sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Özetle çok büyük bir felaketi olabilecek en minimum hasarla atlatıyoruz. Dere taşkınlarını gördüğü zaman insan ürperiyor. Gerçekten çok vahim bir tablo olabilirdi.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.