Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer: Barajlarımız taştı

Başkan Soyer: Barajlarımız taştı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de yaşanan yağmur felaketinde son duruma ilişkin bilgiler verdi. Toplamda bin 61 su baskını ihbarı aldıklarını ifade eden Başkan Soyer, çalışmaların devam edeceğini söyledi. Yağışın bu geceden itibaren azalmasını beklediklerini ifade eden Başkan Soyer, yarından itibaren yarların sarılmaya başlayacağını belirtti.

  • Ege Postası
  • 02.02.2021 - 19:07

EGEPOSTASI- İzmir dün gecede bu yana devam eden şiddetli sağanak yağış nedeniyle kentte hayat durma noktasına geldi.

Yağmur nedeniyle kentteki bütün dereler taşarken birçok mahallede sel ve su taşkınları yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, TV35 Ana Haber Bülteni’nde son gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

BİN 61 SU BASKINI TESPİT EDİLDİ

Daha önce meydana gelen yağış felaketlerinden çok daha büyük bir felaketle karşı karşıya kalındığını ifade eden Başkan Soyer, 1995 yılında meydana gelen yağış felaketinden örnek vererek, “O zaman 61 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Kentte yağış nedeniyle meydana gelen tahribat ve kayıplar bir açısından bakarsak az can kaybı olması, içimize su serpiyor. Tabi o zamanlardaki kayıplarda altyapı çalışmalarının eksikliğinin büyük etkisi olmuştur. Bu büyük bir afet. Bu süre içerisinde bin 61 konut ve iş yerinde su baskını yaşandı. Bunlar bizim tespitlerimiz daha da yükselebilir. Vatandaşlarımız konuyla ilgili ihbarları için 444 40 35 numaralı telefona başvuru yapılabilir. Arkadaşlarım da hemen bir tespit yapıp mağduriyeti gidermek için zararlarını gidermek için çalışacaklar” dedi.

Sel nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyen Başkan “Şu ana kadar 2 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Menderes’te. Biri 25 diğeri 65 yaşında 2 erkek vatandaş haytalarını kaybetti. Onun dışında gün boyu trafiğin akışını engelleyen su birikintilerini gidermek için çok yoğun bir çalışma sergiledik. Arkadaşlarım canla başla çalıştılar. Ben de onların yanlarında oldum” diye konuştu.

“TAHRİBAT SADECE YAĞIŞ MİKTARIYLA SINIRLI DEĞİL”

Meteorolojiden yağışın seyrine ilişkin bilgi aldıklarını ifade eden Başkan Soyer, “Bu akşam itibariyle yağış hafifleyecek. Dolaysıyla yarından itibaren yaraları sarma süreci başlayacak. Bütün derelerimiz taştı. Olay sadece bir altyapı sorunu değil yani. Sadece metropol ilçelerimiz değil. Çevre ilçelerdeki dereler de taştı. Barajlarımız da taştı. Balçova barajı kapaklarını açtı. Olağanüstü bir yapış aldık. Bu yağış büyük bir tahribat yarattı. En çok yağış alan bölgemiz Güzelyalı Mahallemiz. 123 kilogram civarında yağış düştü. Ardından Balçova geliyor 110 kg. Dediğim gibi tahribat, sadece yağış miktarıyla sınırlı değil. Derelerin de taşmasıyla ortaya çıkan bir tahribat var ve bu İzmir geneline yayılmış durumda” ifadelerini kullandı.

Yağış nedeniyle İzmir’de hayatın durma noktasına gelmesi AK Partili ve MHP’li siyasetçiler tarafından sert bir dille eleştirilmişti. Bunun bir doğal afet olduğunun altını çizen Başkan Soyer, eleştirilere ilişkin şunları söyledi; “Sayın valimizle iş birliği içerisinde çalıştık. Yapılan hiçbir eleştiriye cevap vermeyeceğim.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.