Dolar 32,5162
%-0.09
Euro 34,7882
%-0.22
Altın 2.418,200
%-0.49
Bist-100 9.673,00
%0.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer: Afet yaşıyoruz, zorunlu olmayan trafiğe çıkmasın

Soyer: Afet yaşıyoruz, zorunlu olmayan trafiğe çıkmasın

İzmir genelinde gece saatlerinde etkisini artıran yağış nedeniyle dereler taştı, ana cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Sosyal medyadan açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, " Bir afetle karşı karşıyayız. Zorunlu olmayan hemşehrilerimizin sabah trafiğe çıkmamasını rica ediyoruz." dedi. Öte yandan bugün gerçekleştireceği Dikili programını iptal eden Soyer gelişmeleri Afet Koordinasyon Merkezi'nden takip ediyor. Şiddetli yağış nedeniyle İZBAN seferlerini durdurdu.

  • Ege Postası
  • 02.02.2021 - 08:57

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gece geç saatlerde başlayan ve İzmir'de hayatı olumsuz etkileyen sağanak yağmur sonrası sosya medyadan açıklamalarda bulundu.

Soyer sosyal medyadan konuya ilişkin şunları söyledi;

"İzmirimiz gece başlayan ve şiddetini artıran olağanüstü yağışla adeta afete maruz kaldı. İlçelerimizin ardından merkezde de dereler taştı. Ekiplerimiz gece boyu teyakkuzdaydı, şu an da görevinin başında. Zorunlu olmayan hemşehrilerimizin sabah trafiğe çıkmamasını rica ediyoruz.

Çok şiddetli yağmurda Hacı Ahmet, Mehmetçik, Hıfzısıhha, Poligon, Gümüşpala, Yamanlar, Çitlenbik, Doğançay, Yahya derelerinde yer yer taşmalar var. Bu yüzden bazı cadde ve sokaklar olumsuz etkileniyor. Tüm ekiplerimiz görev başında. Zorunlu olmayanlar lütfen trafiğe çıkmasın.

Değerli hemşehrilerimiz, dere taşkınları nedeniyle oluşan su baskınları yüzünden İZBAN, Tramvay ve bazı hatlardaki otobüs seferlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Ekiplerimiz toplu taşıma araçlarının güzergahlarını açık tutmak için var gücüyle çalışıyor."

DİKİLİ PROGRAMI İPTAL!

Bugün Dikili'de yapacağımız muhtarlar toplantısı ve inceleme programımızı erteledim. İzmir'de çok şiddetli yağmurda oluşan su baskınlarına müdahale eden ekiplerimizi koordine etmek üzere Afet Koordinasyon Merkezi'ndeyim. Birlikte bu afeti de aşacağız."

İZBAN DURDU!

İZBAN'dan yapılan açıklamada, "Aşırı yağışın, bölgede hattı olumsuz etkilemesi nedeniyle Salhane, Bayraklı ve Turan istasyonlarımıza geçici bir süre yolcu alamıyoruz.

Şiddetli yağış nedeniyle Turan - Halkapınar istasyonları arasında tren işletimi geçici olarak dururken, Kemer-Gaziemir arasında ise tek hat üzerinden sefer yapabiliyoruz. 

Yağışın şiddetini ve hat üzerindeki etkisini giderek artırması nedeniyle Halkapınar istasyonundan Menemen-Aliağa yönüne tren işletimine geçici bir süre ara vermek zorunda kaldık. Sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz." denildi.

Seferlerimizle ilgili bilgilendirme

Selçuk - Tepeköy (Açık) 

Tepeköy - Cumaovası (Açık) 

Cumaovası - Gaziemir (Açık) 

Gaziemir - Şirinyer (Tek yön) 

Şirinyer - Halkapınar (Açık) 

Halkapınar - Naldöken (Kapalı) 

Naldöken - Aliağa (Açık)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.