Dolar 32,5329
%0.14
Euro 34,9198
%-0.15
Altın 2.437,800
%0.06
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer'den sokak hayvanları açıklaması: Teminat verdi

Başkan Soyer'den sokak hayvanları açıklaması: Teminat verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı son dönemde tartışma yaratan sahipsiz ve tehlike arz eden hayvanlarla ilgili önlemler kapsamında hazırladığı genelgeyi 81 il valiliklerine ve tüm belediyelere gönderdi. Genelgeye göre, tehlike arz eden hayvanlarla ilgili 7/24 denetim yapılması, sahiplenilmemiş olanlara el konulması ve hayvan bakımevlerine götürülmesi istenirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuya ilişkin "‘Kent yaşamına uyum sağlamış’ hiçbir canlıyı yaşam alanlarından koparmayacağımızın teminatını sizlere vermek isterim.Ancak tehlike teşkil edecek davranışlarda bulunan canlıların rehabilitasyonu da sorumluluğumuzdur." açıklamasında bulundu.

  • Ege Postası
  • 27.12.2021 - 21:28

EGEPOSTASI- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sahipsiz ve tehlike arz eden hayvanlarla ilgili önlemler kapsamında 81 ilin valilik ve belediyelerine genelge gönderdi. Genelgeye göre, tehlike arz eden hayvanlarla ilgili 7/24 denetim yapılması, sahiplenilmemiş olanlara el konulması ve hayvan bakımevlerine götürülmesi istenmişti.

Bakanlığın açıklamasının ardından konuya ilişkin sosyal medyadan açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şu açıklamayı yaptı;

"Kıymetli hemşehrilerim;

‘Kent yaşamına uyum sağlamış’ hiçbir canlıyı yaşam alanlarından koparmayacağımızın teminatını sizlere vermek isterim.

Ancak tehlike teşkil edecek davranışlarda bulunan canlıların rehabilitasyonu da sorumluluğumuzdur.

Kentimizdeki veteriner hekimlerimizle yakın zamanda başlatacağımız proje ile tüm sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasını ve aşılanmasını hızlandıracak ve popülasyon artışının önüne geçeceğiz.

Gökdere'de yapımını sürdürdüğümüz avrupa standartlarındaki Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile yardıma, bakıma ve rehabilitasyona muhtaç canlılarımız için çok daha iyi mücadele vereceğiz.

Sevgiyi büyütmeye; korumadan barınmaya, tedaviden rehabilitasyona kadar elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Merhamet hep bizimle olsun."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.