Dolar 32,4537
%-0.1
Euro 34,7686
%-0.58
Altın 2.441,790
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Karakayalı’dan Torbalı’da ‘irade’ çıkışı

Başkan Karakayalı’dan Torbalı’da ‘irade’ çıkışı

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından meclis üyeleriyle yapılan Torbalı Belediye Başkan seçiminin üzerinden haftalar geçmesine rağmen seçimin yankıları hala devam ediyor. Cumhur İttifakı adayı Özgür Erman Çağlar, seçimde yaşanan ‘telefon krizi’ nedeniyle seçimi yargıya taşırken CHP kanadında ise Cumhur İttifakı’nın aday çıkarmasına tepkiler sürüyor. Son olarak Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Merhum başkan İsmail Uygur’un 2018 yılında yapılan yerel seçimleri büyük bir çoğunlukla kazandığını hatırlattı ve “Halkın iradesine karşı gelmektir bu” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.05.2021 - 09:34

EGEPOSTASI- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından, Torbalı Belediye Meclisi, 27 Nisan Salı günü yeni belediye başkanını meclis üyeleriyle yapılan seçimle belirlemiş ve seçimde, üçüncü tur oylamada oyların salt çoğunluğunu alan Tekin yeni belediye başkanı seçilmişti.

Tartışmalı geçen seçime CHP’li meclis üyelerinin kullandıkları oy pusulasının üzerine kimliklerini koyarak fotoğraf çekip bu fotoğrafları da WhatsApp grubunda ifşa ettikleri iddiaları damgasını vururken Cumhur İttifakı adayı Özgür Erman Çağlar, seçimle ilgili gizli oy ilkesinin ihlal edildiğini iddia ederek, yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmıştı.

Öte yandan tartışmalı seçimin ardından CHP'nin bir Belediye Meclis Üyesi ve DEVA Partisi Torbalı İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi İlknur Demirtaş partilerinden istifa ederek AK Parti'ye katılmıştı.

Seçimden yaklaşık 10 gün İzmir 1. İdare Mahkemesi, davanın kabulüne hükmetmiş ve belediyeden seçime ilişkin kamera görüntüleri, fotoğraf, belge ve tutanakların toplanmasını ve kendilerine teslim edilmesini istemişti.

Seçimin üzerinden haftalar geçmesine rağmen, oylamaya ilişkin tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Cumhur İttifakı’nın seçimde aday çıkarması CHP tarafından halen sert bir dille eleştirilirken seçim sonrasında yaşanan ‘fire’ olayına da tepkiler gelmeye devam ediyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Cumhur İttifakı’nın aday çıkarmasını halkın iradesine karşı çıkmak olduğunu söyledi.

“CHP ADAY ÇIKARSA O DA DOĞRU DEĞİLDİR”

Merhum başkan İsmail Uygur’un 2018 yılında yapılan yerel seçimleri büyük bir çoğunlukla kazandığını hatırlatan Başkan Karakayalı, “Bazı şeyler etik değildir. Torbalı ve Menemen’de CHP büyük çoğunlukla kazanmıştır. Başka Bir yerde AKP kazanmıştır. Ben orada asla halkın iradesine karşı gelemem ve aday çıkarmam. Menemen ve Torbalı’da AKP aday çıkarmamalıydı. Bu halkın iradesine ipotek koymaktır. Eğer AK Partili bir yerde belediye başkanı vefat etse ve CHP aday çıkarsa o da doğru değildir. Halkın iradesine karşı gelmektir bu. Ben bu yaşananlara üzülüyorum. Umarım ki hak yerini bulur” dedi.

“İNSANIN BİR KARAKTERİSTİK BİR YAPISI VARDIR”

Yaşanılan ‘fire’ olaylarına da değinen Başkan Karakayalı, “Ben ona karışmam. İnsanın bir karakteristik bir yapısı vardır. Ben CHP’li meclis üyesi olarak seçilmişsem artık ona buna bakmam. Görevin bittikten sonra ne yaparsan yaparsın. Ben istifa edenlere baktım ama hiçbirinin CHP ile alakası yok. Allah ıslah etsin diyorum. Herkes dürüst olsun ve kim hangi partiden olursa olsun partisini satmasın” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.