Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘CİMER krizinde’ flaş iddia: Şikayetlerin arkasında rant kavgası mı var?

‘CİMER krizinde’ flaş iddia: Şikayetlerin arkasında rant kavgası mı var?

Menderes Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar’ın Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ı T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet etmesiyle ilçede başlayan gerilimde flaş ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Şikayete konu olan arsa, geçtiğimi eylül ayında belediye tarafından imara açılan ve arazi sahiplerinden resmi pay dışında yüzde 5 pay daha istenmesiyle tartışmalara neden olan arazi olduğu ve şikayetlerin temelinde arazi üzerindeki rant anlaşmazlıklarının olduğu iddia edildi. 

  • Ege Postası
  • 11.05.2021 - 15:52

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menderes Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar, geçtiğimiz haftalarda Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ı T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet etmesiyle ilçede tansiyon yükselmeye başlamıştı.

Rüzgar, kendi T.C kimlik numarası ile CİMER’e gönderdiği dilekçede; Başkan Kayalar’ı kaçak yapılara göz yummakla ve işlem yapmamakla suçladığı ileri sürülmüş ve şikayete konu ada, parsel bilgilerine yer verdiği ve Başkan Kayalar’ın çalışma ekibinde yer alan bir kişinin de hazine arazisine kaçak yapı yaptığı iddia edilmişti. 

Şikayetlerin duyulmasının ardından Başkan Kayalar’ın Rüzgar’ın görevine son verdiği yazı kendisine tebliğ edilmişti.

Öte yandan Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki Kayalar ve kendisi hakkında CİMER’e şikayette bulunan Rüzgar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

ŞİKAYETLERİN UCU O ARAZİLERE DOKUNUYOR

Edinilen bilgilere göre;şikayetlere konu olan arazi geçtiğimiz Eylül ayında Görece Mahallesi'nde imara açılacak 1800 dönümlük arsa olduğu ortaya çıktı.

İmara açılacak arsalar için şirketle anlaşan belediyenin, arazi sahiplerinden resmi pay dışında yüzde 5 pay daha istediği iddia edilmişti.

Yaşanan krizin aylarca saklanıp bugünlerde ortaya atılmasının nedeninin ise söz konusu arazi üzerinde yaşanan rant kavgası olduğu öne sürüldü. 

Görece’deki imar işleriyle ilgili vatandaştan istenen yüzde 5 komisyondan gelecek paranın paylaşılamamasının ipleri gerdiği ve Rüzgar’ın bunun üzerine CİMER’e şikayette bulunduğu iddia edildi. 

DAHA ÖNCE DE ŞİKAYET ETMİŞ

Rüzgar’în bugüne kadar farklı konulardan Başkan Kayalar ve belediye çalışanlarıyla ilgili CİMER’e 150’ye yakın şikayette bulunduğu öğrenilirken parti kulislerinde Menderes’te yaşanan krizin Menemen krizinden daha büyük olacağı endişesinin kendini gösterdiği  ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.