Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atila'dan o iddialara yanıt: Önemli olan partimizin iktidarı

Atila'dan o iddialara yanıt: Önemli olan partimizin iktidarı

Bornova Belediyesi eski Başkanı Olgun Atila, Büyük İzmir TV’de yayınlanan ‘Doğan Beyazgül ile Özgür Yorum’ programında, milletvekili adayı olmak için görevinden istifa edeceği kulislerde konuşulan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den sonra, il başkanlığı için isminin geçmesi iddialarına yanıt verdi. Atila, “Şu anda CHP’nin bir il başkanı ile yönetimi var ve görevlerinin başındalar. Mesele şahsımın il başkanı, belediye başkanı ya da milletvekili olması değil. Önemli olan CHP’nin ve Millet İttifakı’nın en yakın seçimde iktidar olması ve mümkünse Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı olmasıdır. Sadece partimizin başarılı olması için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 29.04.2022 - 22:04

EGEPOSTASI – Önceki dönem Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Büyük İzmir TV’de konuk olduğu ‘Özgür Yorum’ programında Doğan Beyazgül’ün Türkiye ve İzmir gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

“ÖNEMLİ OLAN CHP’NİN İKTİDAR OLMASI”

Son dönemde birçok etkinlikte kendini gösteren ve saha çalışmalarında aktif olan Atila, milletvekili adayı olmak için görevinden istifa edeceği öne sürülen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yerine geçeceği yönündeki iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Atila “Şu anda CHP’nin bir il başkanı ve il yönetim var ve görevlerinin başındalar. Ellerinden geldiğince çalışmalarını sürdürüyorlar. Mesele şahsımın il başkanı, belediye başkanı ya da milletvekili olması değil. Önemli olan CHP ve Millet İttifakı’nın en yakın seçimde iktidar olması ve mümkünse Genel Başkan’ımızın Cumhurbaşkanı olmasıdır. Bu kutsal ve kutlu mücadelede bir adım katkı sunabilmek bence çok önemli. Çünkü ülke bizim ülkemiz, cumhuriyet bizim cumhuriyetimiz. Bu ülkede gençlerin yaşamak istemediği gerçeği var ve bu gerçeği değiştirmemiz gerekiyor. Biz kendimiz bir şey olmak istemiyoruz. Sadece partimizin başarılı olması, daha güzel yarınlara koşabilmek ve çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakabilmek için çalışıyoruz” dedi.

“HAKKIM YENDİ DİYE ASLA DÜŞÜNMEDİM”

Atila, 2019 Yerel Seçimleri'nde partisi tarafından tekrar aday gösterilmemesiyle ilgili kendisine sorulan “Hakkınızın yendiğini düşünüyor musunuz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Hakkım yendi diye düşünmedim. Görev aldığımda nasıl mutlu olduysam, görev almadığım zaman da üzülmüş olabilirim. Ama neticede 32-33 yaşında meclis üyesi, 37 yaşında belediye başkanı oldum. Bana bir görev tebliğ edilmemesine de saygıyla yaklaşıyorum. Bardağın boş tarafından değil dolu tarafından bakıyorum. Gittiğim her yerde sevgi ve ilgi görüyorum. Onun dışında biz birey olarak arkadaşlarmızla nasıl katkı sağlayabiliriz, bunun için çalışıyoruz. İlla bir şey olmak için siyaset yapmak gerekmiyor, bir şeyleri değiştirmek için siyaset yapmak gerekiyor” yanıtını verdi.

“DOST MARKET ÖZEL BİR PROJE”

Bazı vatandaşların ‘Dost Market’ projesinin kaldırılmasıyla ilgili kendisine yönelttiği eleştirilere de yanıt veren Atila, projenin kendisi döneminde kaldırılmadığını dile getirerek, şunları söyledi:

“Bizi hala görevde zanneden hemşehrilerimiz olduğunu tahmin ediyorum. Dost Market özel bir proje. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderdiği bir projeydi. Bu projeyi birçok kentte ve ilçede başka isimlerle görüyoruz. Dolayısıyla herkesin bir yoğurt yiyişi var, buna saygı duymak lazım. Ama dost market geliştirilmiş en uç, en ideal nokta. Dolayısıyla hemşehrilerimizin de böyle değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Atila’nın belediye başkanlığı döneminde ihtiyaç sahipleri için başlatılan ‘Dost Kart’ projesi, Atila’nın ardından göreve gelen Mustafa İduğ döneminde ise 2020 yılında ‘Destek Kart’ projesi olarak dönüştürülmüştü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.