Dolar 32,5343
%0.18
Euro 34,7483
%0.05
Altın 2.490,540
%0.24
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel’den mahkemenin Torbalı kararı hakkında açıklama: Halkın iradesi kazanmıştır

Yücel’den mahkemenin Torbalı kararı hakkında açıklama: Halkın iradesi kazanmıştır

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un görevdeyken hayatını kaybetmesi sonrasında, Torbalı belediye meclisinde belediye başkanlığı seçimi yapılmış ve Cumhuriyet Halk Partisi adayı Mithat Tekin’in belediye başkanı seçilmişti. Seçimi kaybeden Adalet ve Kalkınma Partisi, Torbalı seçimini yargıya taşımıştı. Mahkeme kararını açıklayarak AK Parti’nin yürütmeyi durdurma talebini reddetti.

  • Ege Postası
  • 04.06.2021 - 17:15

İzmir 1’inci idare mahkemesinin AKP’nin talebini reddetmesinin ardından açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “Adalet yerini buldu. Adalet işletildiği zaman kararın lehimize olacağını biliyorduk. Torbalı'da hizmet sekteye uğramadan devam edecek” dedi.

Yücel açıklamasında şunları söyledi;

HALK İRADESİ KAZANMIŞTIR

"Torbalı’da yasalara uygun bir seçim yapılmıştır. Ancak herhangi bir seçimi AKP dışında bir partinin adayı kazanırsa, AKP’nin ortaya koyulan iradeyi kabul etmesi mümkün olmuyor. Biz Sayın Mithat Tekin’in Torbalı belediye başkanı seçilmesiyle Torbalı halkının seçimlerde ortaya koyduğu iradenin kazandığını ve Torbalı’ya hizmetten başka bir gündemimiz olmadığını ifade etmiştik. Türkiye’de yasalar işletildiğinde adalet de sağlanıyor. Buna son zamanlarda pek şahit olmasak da, mahkemenin Torbalı belediye başkanlığı seçimi hakkında verdiği karar sadece lehimize olduğu için değil, ülkemizde adalete olan inancın ve güvenin devam edebilmesi açısından da bizleri sevindirmiştir. Zaten hiç ara vermediğimiz hizmetlere, belediye başkanımız ve belediye meclisimiz şimdi daha çok odaklanacak ve Torbalı için çalışmaya devam edeceklerdir. Kazanan Torbalı halkı ve halkın iradesi olmuştur."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.