Dolar 32,2958
%-0.57
Euro 34,6389
%-0.48
Altın 2.409,160
%-0.56
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den Torbalı çıkarması; Kritik toplantıda neler konuşuldu?

CHP İzmir'den Torbalı çıkarması; Kritik toplantıda neler konuşuldu?

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Torbalı'da düzenlenen kahvaltıya İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra milletvekilleri, belediye meclis üyeleri ve ilçe başkanları katıldı. Yargıya taşınan belediye başkanı seçiminin masaya yatırıldığı toplnatıda, ayrıca Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin'in de meydan projesiyle ilgili sunum yaptığı ve Başkan Soyer'den destek istediği aktarıldı.

  • Ege Postası
  • 04.06.2021 - 12:49

EGEPOSTASI- CHP İzmir'de kapanma nedeniyle ara verilen ve yaşanan sorunları yerinde dinlemek için düzenlediği örgüt bulaşmaları hız kesmeden devam ediyor. İl başkanlığının bugünkü durağı Torbalı oldu. 

İl başkanlığı tarafından Torbalı'da düzenlenen kahvaltıya İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Kani Beko ve Özcan Purçu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, belediye meclis üyeleri, il başkan yardımcıları ve ilçe başkanları katıldı.

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ve CHP İlçe Başkanı Erol Günaydın'ın ev sahipliğinde Hipodrom Kafe'de gerçekleştirilen Torbalı buluşmasına katılımın yoğun olması dikkatlerden kaçmadı.

“Ortak akıl, ortak hedef” başlığıyla gerçekleşen toplantıda; başta olası erken seçime yönelik çalışmalar ve yerel yönetimler üzerine görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.

Başkan Yücel'in Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği olası erken genel seçimle ilgili düşüncelerini aktardığı ve çalışmalara yönelik bilgiler paylaştığı ifade edildi.

Öte yandan İsmail Uygur'un vefatının ardından 27 Nisan'da yapılan ve ardından yargıya taşınan Torbalı Belediye Başkanı seçimininde masaya yatırıldığı belirtildi.

Seçimi Millet İttifakı adayı Mithat Tekin 17'ye 14 oyla kazanmıştı.

Seçimin ardından Cumhur İttifakı adayı AK Partili Özgür Erman Çağlar seçimde gizli oy ilkesinin ihlal edildiğini iddia ederek yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmıştı.

İzmir 1. İdare Mahkemesi, Çağlar’ın seçimin iptaline ilişkin açtığı davayı kabul ederek, belediyeden seçime ilişkin kamera görüntüleri, fotoğraf, belge ve tutanakların toplanmasını ve kendilerine teslim edilmesini istemişti ve belediye geçtiğimiz hafta istenen belgeleri mahkemeye teslim etmişti.

Mahkemenin kısa zaman içerisinde karar vermesi beklenirken, CHP'nin Torbalı buluşmasında seçimin olası iptali ve yeniden yapılması durumunun da konuşulduğu aktarıldı.

Toplantıda önemli mesajların verildiği, Başkan Yücel ve Başkan Soyer'in önceki seçimde dik duruşlarından dolayı meclis üyelerine teşekkür ettikleri ifade edilirken, meclis üyelerinin buluşmadan dolayı memnun oldukları belirtildi.

Seçimin iptali ve yenilenmesi durumunda, meclis üyelerinin dik duruşlarını devam ettirecekleri ve seçim yenilense de fire vermeden 17 meclis üyesiyle birlikte ikinci kez seçimi kazanacakları mesajını verdikleri ve olumsuz bir havanın olmadığı ifade edildi.

Ayrıca Başkan Tekin'in merhum başkan Uygur'un başlattığı ve mimari proje yarışması düzenlediği Torbalı Meydan projesiyle ilgili sunum yaptığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den destek istediği öğrenilirken, Başkan Soyer'in de "Seve seve destek veririz" dediği aktarıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.