Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘128 milyar dolar nerede’ davasında savcılık kararını verdi

‘128 milyar dolar nerede’ davasında savcılık kararını verdi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan hakkında, ilçe başkanlığı binasına asılan ve daha sonra emniyet güçleri tarafından kaldırılan “128 milyar dolar” nerede yazılı pankart nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla soruşturma başlatılmış ve Başkan Şan, ifadeye çağrılmıştı. İfadesi alınan Başkan Şan hakkında savcılığın kararı  belli oldu.

  • Ege Postası
  • 03.06.2021 - 14:21

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP örgütü son aylarda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndaki 128 milyar dolar rezervin akıbetinin ne olduğunu sormuş ve il ve ilçe binalarına “128 milyar dolar nerede?” yazılı pankartlar asılmıştı.

Pankartlar valilik kararları doğrultusunda polisler tarafından indirilirken bazı başkanlar hakkında da soruşturma başlatılmıştı. 

CHP Aliağa İlçe Başkanlığına “128 milyar dolar nerede” yazılı pankart  asılması gerekçekçesiyle Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan hakkında soruşturma başlatılmış ve Başkan Şan, cumhurbaşkanlığına hakaret suçlaması olduğu gerekçesiyle ifadeye çağrılmıştı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Şan, anayasa ile güvence altına alınan ifade özgürlüğü haklarının çiğnendiğini ifade etmiş ve “Asmış olduğumuz pankartta herhangi bir sözcük veya görsel iddia edildiği üzere Cumhurbaşkanına hakarete yönelik hiçbir suç unsuru içermemektedir. Uluslararası sözleşmeler (Her ne kadar bir gece de çıkabileceğimiz iddia edilse de) ve Anayasamızca güvence altına alınan ifade özgürlüğümüzün çiğnenmesine karşı yasal haklarımızı kullanacağımızı ifade ediyoruz” demişti.

KARAR BELLİ OLDU

Başkan Şan, 14 Nisan tarihinde konuya ilişkin ifade vermiş ve ifadesinde, siyaset yapma hakkını kullandıklarını söylemişti.

Öte yandan yaklaşık 2 ay önce ifadesi alınan Başkan Şan hakkında karar belli oldu ve savcılık, bugün Şan hakkında “takipsizlik” kararı verdi.

Karara ilişkin Egepostası’na konuşan Başkan Şan, “Olması gereken oldu. Çünkü ortada bir suç yok. Takipsizlik kararı verildi. Biz adalete güveniyorduk ve adalet yerini buldu” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.