Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel’den iktidara ‘ekonomi’ salvosu: Hayat pahalılığı kader değil

Yücel’den iktidara ‘ekonomi’ salvosu: Hayat pahalılığı kader değil

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize dikkat çekerek, iktidarı hedef aldı. 2023 seçimlerini işaret eden CHP’li Yücel, ‘’ İlk seçimlerde bu hayat pahalılığından ve ucube sistemden kurtulmak sizlerin elinde. Oy verin değişsin, oy verin ki mutlu, huzurlu, bereketli ve özlediğimiz Türkiye yeniden geri gelsin’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 24.11.2022 - 17:21

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, AK Parti iktidarını hedef aldı. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösteren, CHP’li Deniz Yücel, ‘’Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve onun güvenlik makalesi bile okumamış olan güvenlikten sorumlu Bakanı Soylu, ana muhalefet partisinin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na küfürle, iftirayla, harakretle laf yetiştirmeye çalışırken kış ayları da dertleriyle birlikte gelmeye başladı’’ ifadelerine yer verdi. 

‘Asgari ücrete yarım ton kömür’

Kış aylarının geldiğini hatırlatan CHP’li Yücel, doğal gaz faturalarına ve kömür fiyatlarına dikkat çekerek, ‘’Kiradan yüksek elektrik faturalı önümüdeki aydan itibaren doğal gaz faturaları ile yarışmaya başlayacak. Çareyi kömürde bulan vatandaşlarımız bir aylık asgari ücret ile yarım ton kömür alındığını görünce ne yapacaklarını şaşırdılar. Çarşıya pazara giderken çocuklarını yanında götüremeyen aileler, çocukların isteklerini yerine getirememekten şikayetçi’’ ifadelerini kullandı. 

’Kantin fiyatları el yakıyor’

İlk ve orta öğretim öğrenilerinde beslenme yetersizlikleri meydana geldiğini vurgulayan Yücel, ‘’Kantin fiyatları el yakıyor. Özellikle son dönemde ilk ve orta öğretim öğrencilerinde ciddi bir beslenme problem ortaya çıktı. Bir kilo peynir, bir kilo kırmızı et fiyatını geçmiş durumda. Bundan en fazla etkilenen yine vatandaşlarımız oluyor. Süt ve süt ürünlerine, et ve et ürünlerine ulaşamaz hale gelmiş durumdalar’’ dedi. 

‘Tek adam rejiminin faturası…’

2023 seçimlerini işaret eden Yücel, ‘’Yıllardır süren hayat mücadelesi AKP iktidarının son döneminde hayatta kalma mücadelesine dönüşmüş durumda. Bu hayat pahalılığı kader değil. Tek adam rejiminin faturasını asla siz ödemek zorunda değilsiniz. İlk seçimlerde bu hayat pahalılığından ve ucube sistemden kurtulmak sizlerin elinde. Oy verin değişsin, oy verin ki mutlu, huzurlu, bereketli ve özlediğimiz Türkiye yeniden geri gelsin’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.