Dolar 32,4528
%-0.1
Euro 34,7909
%-0.52
Altın 2.439,730
%0.14
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni Başkan İşçilik’ten istifaların perde arkası

Yeni Başkan İşçilik’ten istifaların perde arkası

Gelecek Partisi İzmir’in seçimle başkanlık koltuğuna oturan ilk ismi Cüneyt İşçilik, mazbatasını almasının ardından Egepostası’na konuştu. Partide yaşanan çalkantılarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan İşçilik istifa krizlerinin perde arkasının da anlattı. Ortaya atılan maddi destek iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden İşçilik, “Hiçbir ilçemizin maddi sıkıntısı yok. Hiçbir ilçemize maddi sıkıntı yaşatmadık. Hepsinin arkasında durduk” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 14.10.2020 - 17:00

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz haftalarda istifa kriziyle gündeme gelen Gelecek Partisi İzmir’de Pazar günü yapılan il kongresi ile yeni il başkanı seçilmişti. Gelecek Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen kongrede başkanlık için mevcut İl Başkanı Serhat Şener ile İletişim ve Medya Sorumlusu Cüneyt İşçilik yarışmış ve oylamanın ardından Cüneyt İşçilik yeni il başkanı seçilerek Gelecek Partisi İzmir’de seçimle başa gelen ilk başkan olmuştu.

İşçilik başkan seçilmesinin ardından bugün mazbatasını alarak resmi olarak il başkanlığı görevine başladı. Göreve gelmesinin hemen ardından Egepostası’na açıklamalarda bulunan Başkan İşçilik Gelecek Partisi İzmir’de nasıl bir yol izleneceğini anlattı. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan istifa krizlerine ilişkin de konuşan İşçilik, istifa krizlerinin perde arkasının göründüğü gibi olmadığını söyledi ve “Hiçbir ilçemizin maddi sıkıntısı yok. Hiçbir ilçemize maddi sıkıntı yaşatmadık. Hepsinin arkasında durduk” dedi.

“YİNE HEP BİRLİKTEYİZ”

Kongre ve seçim sürecini değerlendiren İşçilik, seçilir seçilmez çalışmalara başladıklarını belirterek “Parti için biz kongreyi kazandık ama Mustafa Serhat Başkanımız, Cem Başkanımız olsun, onların ekiplerindeki arkadaşlarımız olsun biz yine hep birlikteyiz ve birlikçe çalışacağız. İl yönetimimizi kurduk ama genel olarak aynı ekiplerimiz sahada olacaklar. Zaten saha çalışmalarımız da şimdiden başladı. Seçimi kazandıktan sonra ilçe başkanlarımıza direkt olarak talimatımızı verdik ve ‘ Siz görevinizin başındasınız ve görevinize devam edeceksiniz. İlçelerde üye sayılarımızı artırmanın yolunu hep birlikte bulacağız’ dedik. Yapacağımız toplantıyla il yönetimimizi de belirleyeceğiz. Gelecek Partisi İzmir’de birlikte hareket eden bir parti olacağız. İzmir’de daha iyi yerlere gelmeyi hedefliyoruz ve bunu başaracağımıza da inanıyorum” diye konuştu.

“HERHANGİ BİR KÜSKÜNLÜK YOK”

Yaklaşık 7 ayda Gelecek Partisi İzmir’deki 3. İl Başkanı olan İşçiler, kısa sürede yaşanan başkan değişimlerinin parti için bir dezavantaj olduğunu düşünmediğini belirtti ve şunları söyledi; “Cem Başkanım kurucu il başkanımız. Cem Bey, sağlık durumundan dolayı ‘istifa etti’ yani istifası istendi iddiaları doğru değildi. Cem Başkanın istifasından sonra biz Ankara’ya çağırıldık. Hocamızın tasarrufuyla İzmir İl Başkanlığı’na Mustafa Başkanım getirildi. Ama biz demokrasisi olan bir yerdeyiz ve daha o zaman kongrede başkanlık için aday olacağımı söylemiştim. Mustafa başkanım 50-55 günlük süreci tek başına il ve ilçelerde gayet güzel götürdü. Bir bayrak değişimi yaptık. Evet 6 ayda üç değişim oldu ama bu 6 ay içerisinde yapılanları hep birlikte yaptık. Mustafa Başkanım ve Cem başkanım hala bizimle zaten. Onların siyasi geçmişinden feyz alacağız. Herhangi bir küskünlük yok.”

“KENDİ KAFALARINA GÖRE BÖYLE BİR YOLA GİRDİLER”

Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen istifa krizlerine ilişkin açıklamalarda da bulunan Başkan İşçilik, istifalara ilişkin ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Şu an 10 ilçe başkanımız da görevinin başında. Bazı istifa olayları yaşandı ama onlar il başkanımızla ilgili değil. Anlattıkları gibi il bakanının ‘Para verin, para vermiyorsanız istifa edin’ söylemleri kullanılmadı. İlçe başkanları kendi kafalarına göre il başkanlığına adapte olmak için böyle bir yola girdiler. Söylendiği gibi 6-7 ilçe başkanı değil sadece 3 ilçe başkanımız istifa etti. Bu ilçeler de Karabağlar, Torbalı ve Karaburun. Hatta Karabağlar ilçe başkanımız da sadece onların dolduruşuyla bu istifayı verdi. Sonra kendisiyle oturup konuştuk. O bilmeden yaptı. Yani Murat Başkanımı da çıkarırsak geriye istifa eden 2 ilçe başkanı kalıyor. İstifa eden ilçe başkanlarının atamaları yapıldı ama kendilerine henüz yetki verilmedi. Toplantımız da biz bu konuyu da istişare edeceğiz. Sonuçta ilçe başkanı olmak için de o kişilerin belirli bir feyzleri olması gerekiyor. Bunları karşılayabilecek koşullardalarsa o arkadaşlarla devam edeceğiz” dedi.

“HALİL BAŞKAN İLE DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Gelecek Partisi İzmir’de duyurulan istifa krizinin ardından Seferihisar İlçe Başkanı Halil Budak, istifa etmediğini söylemiş ve istifa dilekçesinin kendisine yardım dilekçesi olarak sunulduğunu söyleyerek kandırıldığını öne sürmüştü. İstifaların Seferihisar boyutunu da değerlendiren Başkan İşçilik, “İlçe Başkanımız Halil Budak ile istifa iddialarının ardından görüştüm. Kendisi bana, ‘Bize geldiler ve yardım amaçlı dilekçe olduğunu, genel kongrede toplanacak para var. Onun için imza attırdılar bize’ dedi. Seferihisar ilçe başkanımızın istifalarda bir suçu olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden de Halil Başkan ile devam etmeyi düşünüyoruz. Mustafa Başkan’ın atadığı insanlarla da yola devam etmeyi düşünüyoruz. Ancak kulağımıza gelen bazı söylemler var. Öncesinde gerekli araştırmaları yapacağız. Ardından ilçe başkanlarımıza mazbatalarını teslim edeceğiz.

GAZİEMİR’E YENİ BAŞKAN ATANDI

Gelecek Partisi İzmir’de ilk istifa veren ilçelerin başında gelen Gaziemir’de tabela krizi yaşanmış ve İlçe Başkanı Mutlu Metin’in krizin gerekçesi olarak da maddi sıkıntılar gösterilmişti. Başkan İşçilik, istifa sebebinin yönetimin kurulamamış olması olduğunu söyledi ve “Tüzük gereği belirli bir süre içerisinde yönetimi kuramayan kişilerden mazbata geri alınıyor. Biz de Mutlu Başkan ile görüşüp kendisini il yönetimine alacağımızı söyledik. Söylendiği gibi tabelalar da indirilmedi. Sadece bir yere konuldu. Şu an zaten Gaziemir ilçemiz için bir adayımız hazır. Yeni başkanın adını bir hafta içerisinde açıklayacağız. Bir hafta içerisinde tabelalar da asılacak. Söylendiği gibi maddi sıkıntılarla ilgili bir durum yok. Zaten hiçbir ilçemizin maddi sıkıntısı yok. Hiçbir ilçemize maddi sıkıntı yaşatmadık. Hepsinin arkasında durduk. Bir tabela krizi yaşanmış. Torbalı’nın beyanında okudum. Öyle bir senet talebi de olmadı. Eğer olduysa da senedi talep eden insanı açıklamasını da isterdim. Çünkü burada partiyi karalamak daha da öne çıkıyor ve bu bizi üzüyor. Biz burada büyük emekler verdik. İki üç kişinin çıkıp da çalışmalarımızı hiçe saymaları hoşuma gitmedi” diye konuştu.

“20 İLÇE KONGRELERİNİ HIZLI BİR ŞEKİLDE TAMAMLAYACAĞIZ”

Başkan İşçilik yeni yönetimle nasıl bir yol izleyecekleri konusunda ise şunları söyledi; “Bundan sonra ilk işimiz teşkilatlanma ve kucaklaşma. Herkesle birlikte oturacağız. Burası Cem Kavur’un, Mustafa Serhat Şener’in ya da Cüneyt İşçilik’in partisi değil. Burası Ahmet Davutoğlu’nun partisi. Burası Gelecek Partisi. Burada herkesle birlikte kucaklaşacağız. Ondan sonra da teşkilatlanmamızı yapıp mahalle başkanlarımızı açıklayacağız. Ardından kalan 20 ilçemizin kongrelerini en hızlı şekilde yapacağız. Sonrasında da seçim zamanını bekleyip çalışmalarımıza devam edeceğiz.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.