Dolar 32,5758
%0.09
Euro 34,9013
%0.1
Altın 2.438,420
%0.34
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni Başkan Güney yol haritasını açıkladı: Ben değil biz süreci işleyecek

Yeni Başkan Güney yol haritasını açıkladı: Ben değil biz süreci işleyecek

Dün, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Yönetimi tarafından Menemen İlçe Başkanı olarak atanan Ömer Güney, ilçedeki sorunların çözümüne ilişkin yol haritasını anlattı. Sorunların çözümünün birlik olmak ve ortak akılla hareket etmekten geçtiğine vurgu yapan Başkan Güney, “Bu sorunların öncelikli çözümü birlik ve beraberlikten geçecek. Ben hep söylüyorum. ‘Ben değil biz’ süreci işleyecek” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.04.2021 - 10:45

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen’de Serdar Aksoy’un tutuklanmasıyla ilçede çalkantılı bir süreç başlamıştı.

Başkan vekilliği seçimiyle başlayan gerginlik ve kriz, 20 yıldan uzun bir süredir CHP yönetiminde olan Menemen'in AK Parti yönetimine geçmesi ve CHP grubundan verilen ‘3fireyle’ iyice tırmanmıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından ise CHP İzmir İl Yönetimi, CHP Menemen İlçe Başkanı olan Turan Erdoğan ve yönetimini görevden almıştı.

Yönetim, yaklaşık bir ay süren aday belirleme çalışmalarını dün noktalamış ve 2019 Yerel Seçimlerinde Menemen Belediye Başkanı aday adayı, son kongrede CHP Menemen İlçe Başkan adayı ve Serdar Aksoy döneminde Belediye Başkan Yardımcısı olan Ömer Güney’i Menemen İlçe Başkanı olarak atamıştı.

Atamanın ardından Egepostası’na konuşan Başkan Güney, ilçedeki sorunların çözümü için birliktelik ve ortak akıl vurgusu yaptı.

“SÜRECİ ANLIMIZI AKIYLA TAMAMLAYACAĞIMIZA İNANCIMIZ TAM”

İlçeyi kongreye hazırlayacak olan Başkan Güney, atamaya ilişkin genel bir değerlendirme yaptı ve “Partimizin yaşadığı olağanüstü durumla ilgili bir süreç işledi. Biz de geçici bir yönetim olarak partiyi kongreye hazırlamak üzere görevlendirildik. Bu süreci anlımızı akıyla tamamlayacağımıza inancımız tam” dedi.

“ARKADAŞLARIMIZLA BİRLİKTE ‘BİZ’ OLACAĞIZ”

Geçtiğimiz kadım ayındna bu yana CHP Menemen, belediyenin kaybedilmesi ve CHP içerisinden fire verilmesi gibi krizlerle boğuştu. İlçede yaşanan sorunların çözümlerine ilişkin yol haritası hakkında bilgi veren Başkan Güney, birliktelik vurgusu yaptı ve şunları söyledi; “Bu sorunların öncelikli çözümü birlik ve beraberlikten geçecek. Ben hep söylüyorum. ‘Ben değil biz’ süreci işleyecek. Arkadaşlarımızla birlikte ‘biz’ olacağız. Ortak akılla beraberce bu sorunların üstesinden geleceğiz. Bu sorunların üzerinden gelecek bilgi, birikim ve donanım CHP’de var zaten. Bu sorunlu süreci partililerimizle birlikte aşacağız. Şu anda partimizin içine dönük çalışmalara ağırlık vereceğiz.”

“HER TÜRÜ KARAR BİZİM BAŞIMIZIN ÜSTÜNDEDİR”

Son olarak kendinden önceki Başkan Erdoğan’ın görevden alınmasına ilişkin kısa bir yorumda bulunan Başkan Güney, “Bu parti içerisinde görev yapan her arkadaşımız, görevini elinden geldiğince layıkıyla yapmaya çalışır. Görevden alma kararı, parti içinde verilmiş bir karar. Saygı duyuyoruz. Partimizin yetkili kurullarının, aldığı her türü karar bizim başımızın üstündedir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.