Dolar 32,4400
%-0.14
Euro 34,7496
%-0.64
Altın 2.439,490
%0.13
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla’da kıyı kenar düzenlemesine AK Parti’den uyarı: Mağduriyetler doğuracak

Urla’da kıyı kenar düzenlemesine AK Parti’den uyarı: Mağduriyetler doğuracak

AK Parti Urla İlçe Başkanı Murat Nart, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, CHP ve İYİ Parti oyları ile oy çokluğuyla geçen Gülbahçe Mahallesi Kıyı Kenar kanunu Kısmi yapılaşma maddesinin mağduriyetler doğuracağını belirterek, ‘’Bu önergenin geçmesi ile hak kaybı yaşayan çok parsel olduğunu gördük. Urlalı hemşehrilerimizin hakkı bizim için önemlidir. Vatandaşlarımızın en ufak bir tereddütlerinde bizlerle iletişime geçmelerini rica ederiz.’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 19.03.2022 - 12:51

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı Meclisi’nde, Gülbahçe Mahallesi ve Karapınar mevkiine ait Kıyı Kanunu ve eki yönetmelik hükümleri doğrultusunda tespitleri kapsayan ve buna göre hazırlanan Meclis Kararı eki onaylı kısmi yapılaşma paftalarının; kısmi yapılaşmasını sağladığı anlaşılan alanları koruyacak şekilde sahil şeridinin yeniden düzenlenmesi ve plan bütünlüğü gözetilerek 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonunda mevcut Konut alanı olarak belirlenerek işlenmesi önerge, CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin oy çokluğu ile geçmişti. AK Parti Urla İlçe Başkanı Murat Nart konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, mağduriyet doğabileceğini belirtti.

Detaylıca eksiksiz bir şekilde tekrar incelenip gelinmesini istedik!

Başkan Nart, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi; ‘’Bildiğiniz üzere 17 Mart 2022 tarihinde yapılan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Gülbahçe mahallemizi (Karapınar mevki dahil) ilgilendiren önemli bir karar alındı. Bu karar AK Parti ve MHP’li Meclis üyelerinin şerhine rağmen CHP ve İyi Partili Meclis üyelerince oy çokluğu ile kabul edilip geçirildi. Alınan bu kararla Gülbahçe mahallesi ve Karapınar mevki kıyı kesiminde kalan ve Kıyı Kenar kanunu Kısmi yapılaşma maddesine göre uygun olduğu Urla Belediye Meclisince belirlenen adaların, Kıyı alanından çıkarılıp konut olarak belirlenmek üzere 1/5.000’lik ve akabinde 1/1.000’lik planların revizyonunun yapılmasının önü açıldı. Yaptığımız incelemelerde tespitlerin eksik yapıldığı görülmüştür. Detaylıca incelediğimizde hak kaybı yaşayan çok parsel olduğunu tespit ettik. Kısmi yapılaşma kararı 1 defa alınabildiğinden ciddi mağduriyetler yaşanacağını düşünmekteyiz.  Kıyı kesiminde (Denizden kara yönüne doğru 100 mt içerisinde) evleri, iş yerleri, arsa/tarlaları olan hemşehrilerimizin Urla Belediyesine müracaat edip kısmi yapılaşma hakkından yararlanıp yararlanmadıklarını kontrol ettirmeleri önem arz etmektedir. Biz CHP Meclis üyelerinden bu konunun detaylıca eksiksiz bir şekilde tekrar incelenip gelinmesini istedik ama mecliste oy çokluğu ile doğacak mağduriyetlere aldırış etmeden geçirdiler. Her zaman hemşehrilerimizin yanında olduğumuzu belirtir en ufak bir tereddütlerinde bizlerle iletişime geçmelerini rica ederiz.’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.