Dolar 32,4739
%-0.04
Euro 34,7309
%-0.69
Altın 2.440,330
%0.17
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları: Serdar Aksoy’un sözleri çelişkili

Umutoğulları: Serdar Aksoy’un sözleri çelişkili

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyükizmir TV'de yayınlanan 8. Gün programında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un Aksoy’un son dönemde yaptığı açıklamalarda çelişkiler olduğunu ifade eden Umutoğulları “‘Rant pazarlığı yapan isimleri genel başkana verdikten sonra açıklayacağım’ dedi. Daha sonra da ‘Tuncay Özkan belediye binasına geldi. Makam katına çıkmayalım konuşalım’ dedi. ‘İktidara yakın medyaya çıkmayacağım’ diyordu. Bugün iktidara yakın canlı yayına katılmış. Serdar Aksoy’un bundan son yapacağı hiçbir açıklamanın ciddiyeti kalmadı. Her geçen gün ivme kaybediyor” ifadelerini kullandı. Umutoğulları ayrıca CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i de Serdar Aksoy ve Osman Kavala hakkındaki sözlerini de tutarsız bularak eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 26.04.2022 - 18:17

EGEPOSTASI - Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyükizmir TV'de yayınlanan 8. Gün programında Refik Pak’la birlikte İzmir siyasetindeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Umutoğulları Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ‘kumpas’ ve ‘rant’ iddiaları, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in Aksoy’a verdiği yanıt ve AK Parti İzmir eski İl Başkanı Bülent Delican’ın AK Parti İzmir’in vefa iftarına katılmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Umutoğulları’nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“SERDAR AKSOY HEDEFİNDEN UZAKLAŞTI”

"Serdar Aksoy çok beğendiğim siyasetçilerden birisi. Belediye başkanlığı anlayışında da kendine has bir tarz yaratmak istiyordu. Ama Serdar Aksoy son dönemde yaptığı açıklamalarla, belediye başkanlığı mücadelesi veren başkan yerine CHP’yle savaş yapan bir belediye başkanı durumuna geldi. Hedefinden uzaklaştı. CHP’nin içinde yaşadığı sorunlarla ilgili olabilir. Çok belediye başkanı gözaltına alındı, tutuklananlar, görevlerinden el çektirilenler oldu  hiç klimse mutfağın kapısını açıp bugüne kadar kimseyi mutfağa sokmadı. dolaısıyla üzerinde çok düşünülemsi gereken. serdar aksoyun chplilğiyle ilgli söyleyecek tek bir kelime olamaz. ama son günlerdeki açıklamalarına çok şaşırıyorum.

“AKSOY’UN AÇIKLAMALARI ÇELİŞKİLİ”

Hiç kimse bu iddiaların doğru ya da da yanlış olduğunu bilemez. Bir tek onu Serdar Aksoy, Tuncay Özkan ya da o toplantılarda olanlar bilir. Serdar Aksoy’un çelişkili açıklamları var. ‘Rant pazarlığı yapan isimleri genel başkana verdikten sonra açıklayacağım’ diyor. Daha sonra bir başka canlı yayında da ‘Tuncay özkan belediye binasına geldi. Makam katına çıkmayalım konuşalım dedi’ diye anlatıyor. Tuncay Özkan, Serdar Aksoy’la Bayraklı’da bir reziandsta mı görüştü? Yoksa herkesin gözünün önünde olduğu belediyeye mi geldi? Asansör ve medya şirketiyle ilgli söylediği şeyleri daha önce duyduk. Birçok yerde haberler çıktı. Ama özellikle Seyrek’teki arazi ile ilgili bölümler benim kafamda soru işaretleri oluşturdu. Serdar Aksoy ‘Genel başkanla konuşup işi medyaya yansıtmadan çözebilir miyim?’ diye düşünmüş olabilir. Bu çok sıkıntılı bir konu. Bu konuları medyaya vermesi kolay değil. Ancak şimdi Serdar Aksoy artık her şeyi konuşlabilecek duruma geldi. CHP’yle bütün köprülerini attı. Bugünden itibaren CHP’yle olan hukuku bitti. 

“İNANILMAZ BİR HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUM”

Serdar Aksoy “İktidara yakın medyaya çıkmayacağım” diyordu. Bugün iktidara yakın bir medya kuruluşunun canlı yayınına katılmış. Şimdi nasıl güveneceğiz? Serdar Aksoy’un iktidara yakın olan bir medyaya çıkmasına gerek yok. Zaten söyleyecekleri çarşaf çarşaf yayınlanır. ‘İktidara yakın medyaya çıkmam’ deyip de çıkıyorsa kusura bakmasın kimsenin üzerinde bir inandırıcılığı olamaz. Serdar Aksoy’la ilgili inanılmaz bir hayal kırıklığı yaşıyorum şu an. Duruşuna inandığımız, güvendiğimiz, herkese örnek olmuş bir kişi nasıl bu hale gelebilir?

10 gündür CHP Serdar Aksoy’un açıklamalarıyla dayak yiyor. İl Başkanı veya başka bir partiliye kızgınlığından dolayı partin iktidara yakınlaşmışken, rüzgarı arkasına almışken bunu CHP’ye yapma hakkı yok. 

“YÜCEL AKSOY İÇİN PARTİNİN POLİTİKASINA ZARAR VERİYOR"

İl başkanının, her ne kadar artık partili olmasa da geçmişte partisinin aday gösterdiği bir belediye başkanı hakkında söylediği cümleleri hayretle izliyorum. Partisi yıllardır ‘Hukuk çiğneniyor, ayaklar altına alınıyor. İktidar yargıya müdahale ediyor’ görüşünü savunuyor. Deniz Yücel ise Serdar Aksoy’a verdiği yanıtta ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin emniyet teşkilatı, savcılık makamı, mahkemeleri, hakimleri birileri bir şey istedi diye hareket etmez’ diyor. Dün gece de Osman Kavala davasında ‘Gezi davası en başından beri siyasi davadır. Bugün çıkan karar da bu davanın saray tarafından görüldüğüdür’ diyordu. E hani devletin polisi birisi karar veriyor diye bir şey yapmazdı. İnsan bir şeyi söylerken utanır. Serdar Aksoy için partinin bütün politikasına zarar veriyor. Böyle olmaz. 

“YÜCEL AKSOY’DAN NEFRET EDİYOR”

Deniz Yücel’in o cümlelerinin arasında Serdar Aksoy’dan ne kadar nefret ettiğini gördüm. Deniz Yücel, AK Partili birisi dahil hiçbir siyasetçi için böyle konuşmadı. ak partili değil. Bu kadar öfkeli ve kinli konuştuğunu hiç görmedim. Biz bunları AK Parti’de, İYİ Parti’de, MHP’de böyle şeyler duymuyoruz. Ama CHP’de duyuyoruz. CHP kendi içindeki çekişme için verdiği performansı iktidar olmak için yapsa çoktan iktidar olmuştu. 

“BİR TANE CHPLİ SERDAR AKSOYU ARAMAZ MI”

Serdar Aksoy cezaevinen çıktğından beri bir tane CHP’li aramaz mımı? Hadi aramadın. Menemen Belediye Başkan Vekili ‘Bu evrak sahtedir, kamu zararı yoktur’ diye mahkemeye yazı gönderiyor. Bir tane CHP’li aramazsa adam da çıkar televizyon telzviyon seni itibarsızlaştırmak ve  intikam almak için herşeyi yapar.”

‘BURAK OĞUZ’ ÖRNEĞİ

İdeolojik bir temeliniz varsa, Tuncay Özkan’a, Deniz Yücel’e kızdığınız için ideolojik duruşunu bozmayacaksın. 

Burak Oğuz (Urla Belediyesi eski Başkanı) FETÖ’den tutuklandı, daha sonra tahliye edildi. 6,5 yıl hapis cezası aldı. O da çıkıp herkesi suçlayabilir. Ama Genel Başkan’la görüşüyor, kendini, derdini anlatıyor. CHP şuna inanmış: Burada bir masumiyet var. Bu adam suçlu değil. Genel Başkan Oğuz’a 5 defa randevu verdi. Serdar Aksoy şunu düşünecek: ‘Burak Oğuz ceza almasına rağmen görüşüyor. Benim suçsuzluğum ortaya çıktığı halde niye benimle kimse görüşmüyor?’ 

“O ESKİ BAŞKANLARA DİKKAT ETSİN”

1,5 ay önceki Serdar Aksoy’la bugünkü Serdar Aksoy arasında dağlar var. Serdar Aksoy’un bundan son yapacağı hiçbir açıklamanın ciddiyeti kalmadı. Eteğindeki bütün taşları döktü ve her programda farklı şeyler anlatıyor. CHP’den kimler geldi kimler geçti. Kemal Kılıçdaroğlu, Tuncay Özkan, Deniz Yücel bugün var yarın yok. Deniz Baykal 18 yıl partinin başındaydı. Parti ona mı kaldı?  Çok konuşmakla itibar sahibi olunmyor. Serdar Aksoy her geçen gün ivme kaybediyor. İnandığı değerlerden uzaklaşıyor. 3 ay sonra belediye başkanı olsa ne olur? Taş yerinde ağırdır. Ben buradan Serdar Aksoy’a bir kardeş önerisi vereyim. Bazı eski belediye başkanlarıyla görüşüyor. Onlar da ona akıl hocalığı yapıyor. Bence onlara biraz dikkat etsin. Serdar Aksoy eski belediye başkanlarıyla konuştuktan sonra bu hale geldi. O belediye başkanı kendi intikamını almak için Serdar Aksoy’u kullanmak istiyor olabilir. Buna dikkat etsin. 

“DELİCAN HANGİ YÜZLE O MASAYA OTURUYOR?”

Bülent Delican (AK Parti İzmir eski İl Başkanı) dün AK Parti İzmir’in iftar yemeğine iftar yemeğine katılmış da hangi yüzle o iftar yemeğine geliyor. Mevcut İl Başkanıyla (Kerem Ali Sürekli) ses kayıtları düştü. Ona demediği hakaret kalmadı. Ama o masaya geliyorsun, pes! ‘Kendisine kfüür eden adamı o masaya oturtmasını Kerem Ali Başkan’a yakıştıramadım’ diyen partililer var. Kerem Ali Sürekli partide küstürlümüş insanları bir araya getiriyor. Bülent Delican AK Parti tarihin en uzun il başkanlğı yapan ismi. Hakkında dünya kadar ithamlar çıktı. Ne vefası? Bir vefa varsa Delican’ın vefa göstermesi lazım. Sahip olduğu her şeyi partiye borçlu. Aydın Şengül (AK Parti İzmir eski İl Başkanı) neden yoktu? Burada bir duruş var çünkü. Aydın Şengül partiden atılmasa da o yemeğe gelmezdi." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.