Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de 2002'den 2022'ye ‘vefa iftarı': Hangi mesajlar verildi?

AK Parti İzmir'de 2002'den 2022'ye ‘vefa iftarı': Hangi mesajlar verildi?

AK Parti İzmir İl Teşkilatı, il başkanlığının partide geçmiş dönemlerde görev yapmış isimler için düzenlediği "Dünden Bugüne Yol Arkadaşlarımızla Vefa İftarı" programında bir araya geldi. Programda yapılan konuşmalarda ise AK Parti’nin İzmir’de oy oranın artırdığına dikkat çekilirken 2023 seçimlerinde İzmir’de AK Parti’nin birinci parti olacağı mesajı verildi.

  • Ege Postası
  • 25.04.2022 - 21:07

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Teşkilatı, il başkanlığının partide geçmiş dönemlerde görev yapmış isimler için düzenlediği ‘vefa iftarın’ bir araya geldi.

İftar programına ev sahibi sıfatıyla İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yanı sıra; Ekonomi eski Bakanı ve geçmiş dönem AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi, önceki dönem Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Pati İzmir Milletvekilleri Necip Nasır, Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atilla Kaya, , önceki dönem İl Başkanları Bülent Delican, Ömer Cihat Akay, önceki dönem , önceki dönem milletvekilleri Nesrin Ulema, Hüseyin Kocabıyık, Tevfik Ensari, Tuğrul Yemişçi, İsmail Katmerci, Necip Kalkan, Rıfat Sait, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve çok sayıda partili katıldı.

Programda yapılan konuşmalarda ise büyüme ve 2023’te İzmir’de birinci parti olma mesajı verildi.

SÜREKLİ: İL BAŞKANLIĞIMIZDA YENNİ BİR BİRİM OLUŞTURUYORUZ

Konuşmasında partide eskiden görev yapan partililer için İl Başkanlığı bünyesinde yen bir birim oluşturulduğunu ifade eden İl Başkanı Sürekli, “Geçmişi olmayanın geleceği olmaz. Biz bu şiarla hareket ediyoruz. Vefanın İstanbul’da bir semt olmadığı düşüncesiyle çalışıyoruz. Göreve gelir gelmez kurucularımız, uzun üre görev yapan mahalle ve ilçe başkanlarımızı evlerinde ziyaret ederek bu çalışmalara başladık. Ardından toplu vefa yemekleri yaptık. Bölgelerde toplantılar yaptık. İrtibatı kesmedik, kesmeyeceğiz. Biz güçlü bir aileyiz. AK Parti güçlü bir aile. Bu alenin lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dünya lideri: Ona layık olmak için çalışıyoruz. Biz toplanıyoruz ama arkadaşlarımızla birebir diyalog kuramıyoruz yetmiyor dedik. Çok geniş bir aile olduk. NE yapalım dedik ve yeni bir çalışma metodu yaptık Şimdilerde eskilerde görev yapan arkadaşlarımızı 30’ar kişilik gruplarla davet edip onları dinliyoruz. Şu ana kadar 4 grubumuzu davet ettik. O kadar güzel katkıları oluyor ki! Arkadaşlarımız hala ilk günkü heyecanı taşıyor. Sizlerle başladık sizlerle devam ediyoruz. Bu teşkilat sizlerle var. Sizin desteğinizle geldik ve bu yolda hep beraber yürüyeceğiz. Eskiden görev yapan arkadaşlarımız sayesinde yeni kararlar alıyoruz. Mesela geçmişte görev yapan arkadaşlarımız için il başkanlığımızda bir birim oluşturuyoruz. Onların taleplerini yerine getirmek ve onlarla iletişimimizi koparmamak için çalışacağız. Ayrıca Ramazan’ın son gününde Ramazan’ın finalini Konak Meydanı’nda düzenleyeceğimiz iftar buluşmasıyla sonlandıracağız. Ramazanı doya doya yaşadık. Sosyal yardımlar konusunda, rekor düzeyde sosyal yardımlar yaptı. 223’te cumhurbaşkanımızı yeniden cumhurbaşkanı seçtirmek için çalışacağız” dedi.

KAYA: CUMHURBAŞKANIMIZI İZMİR’DE BİRİNCİ YAPACAĞIZ

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise; 2023 seçimlerinde İzmir’de parti tarihinin en yüksek oyunun alınacağını söyledi ve “Bugün geldiğimiz noktada partimiz 600 bin civarında üye sayılarına yol alırken İzmir’de 1,5 milyonluk oyları zorluyoruz. Çok daha iyi sonuçlar almamız mümkün. Biz Ramazan’ın bereketini İzmir’in her sokağında ve mahallesinde gördük. Daha da üzerine koyarak yolumuza devam ediyoruz. Bizim bu çalışmaları biraz daha genişletmemiz lazım. Daha uzun katılımlı, hep birlikte muhasebemizi yaparak 2023’te şimdiye kadar aldığımız en güzel sonuçla İzmir’de cumhurbaşkanımızı birinci yapacağız” diye konuştu.

ZEYBEKÇİ: KONAK MEYDANI’NDA O ZEYBEK OYNANACAK

Ekonomi eski Bakanı ve Nihat Zeybekçi ise 2023’te İzmir’de AK Partinin birinci parti çıkacağı mesajını verdi ve şunları söyledi; “Bugün İzmir’de baktığımızda… 2019 Mart ayında dedik ya, ‘İzmir bu coğrafyanın en güzel şehri’ diye. İzmir mutlaka ve mutlaka AK Parti hizmetkarlığıyla tanışacak. Ama biz istersek, inanırsak… Birlik ve beraberliğimizi güçlendirirsek bu mutlaka olacak. Ama illa ki o Konak Meydanı’nda o zeybek oynanacak. Şunu yapmayacağız: Bugüne kadar aldığımız en iyi oyu alacağız hedefimiz olsun ama… İnşallah AK Parti İzmir’de birinci gelsin, birinci geleceğiz. Türkiye’nin her şehrinde olduğu gibi başı dik ve alnı açık yürüyecek olan tek bir parti ve o partinin mensupları AK Partililer vardır. O yüzden İzmir’in sokaklarında adım adım dolaşırken bu gururla dolaşacağız.”

GÖNÜL: BUGÜN ÖYLE BİR KRİZ YOK

Eski Savunma Bakanı Vecdi Gönül, yaptığı konuşmasında; 2004 yılında yaşadıklarından örnek verirken Türkiye’de bugün yaşanan bir kriz olmadığını belirtti ve “Neydik ne olduk düşünmekte fayda var. Bizler, sıfatlarımızla gurur duyan bir milletimiz. 2004’te İstanbul’da NATO bir yemek verdi. Bizi masamızda Amerika ve İngiliz savunma bakanı var. Masaya oturduktan sonra baktım Amerikan Savunma Bakanı etrafına bakıyor. Neye baktığını sordum. Dedi ki ‘Demek ki bir zamanlar dünya buradan idare ediliyormuş.’ Evet bir zamanlar dünya oradan idare ediliyordu. Bugün BM’nin yaklaşık 4’te 1 üyesi bizim eski vilayetlerimiz. Bu kadar büyük ve muhteşem olunca sizinle uğraşanlar da çok oluyor. Şöyle bir süreç yaşadık: Batı, fikir üretmez oldu. Ama entelektüel seviyesi yükseldikçe yükseliyor. Onlara telkin edilen ve beyinleri yıkanan din, artık onları tatmin etmez oldu. Avrupa’da her yıl 50 bin civarında Hristiyan, Müslüman olmaya başladı. Bundan büyük endişeye düştüler. Ve ona hak etmediği çirkin bir tablo çizerek İslam’ a kötü bir resim icat ettiler Daha sonra El Kaide gibi şeylerle bunu genişlettiler. Ama İslam’a en büyük darbeyi 11 Eylül’le vurdular. Kan dökenler kendileri. O halde şunu söylemek lazım. Bizim kültürümüz ve inancımız bir ana nehri temsil ediyor ve bütün dünyaya örnek olacak bir nehirdir. Bu nehrin başında iyi bir lider olursa bu nehir coşarak gider. Turgut Özal gibi… ama Özal bıraktı Türkiye 10 sene kaybetti. Bugün elbette şikayetler olur. O şikayetleri yapanlara Turgut Özal’dan bize gelinceye kadar geçen 10 senenin nasıl israf edildiğini anlatın. 1994, 2001, 2002 krizi. Hamdolsun bugün öyle bir kriz yok. Bu nehir örnek liderini buldu” ifadelerin kullandı.

AŞLIK: BU MİLLET BU COĞRAFYANIN NİMETLERİNİ DE YİYECEK

Geçmiş dönemde görev yapan tüm AK Parti İzmir milletvekilleri adına konuşan il eski başkanı ve AK Parti İzmir eski milletvekili Ali Aşlık, birlik ve 2023’te “güçlü Türkiye” mesajı verdiği konuşmasında, “Biz AK Partiyi kurarken hayallerimiz vardı ve bu hayallerimizin ötesine geldi. Hayallerimizin ötesinde işler yapıldı. Daha da yapılacak. Biz tarih yazdık ama önemli olan yazmak değil okumayı bilmek. Okumada zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Günübirlik sıkıntılarımız olabilir Dünyayı takip edenler bilir. En iyi durumlarda olanlardan birisi Türkiye. Bu coğrafyanın ağır bedellerini ödedik ama bu coğrafyanın nimetleri de var. Bu millet bu coğrafyanın nimetlerini de yiyecek. Bizler tanklarla bizleri ezmelerine ile izin vermedik. Tanklarla bizi ezemeyenlerin sandıkta ezmesine de izin vermeyeceğiz. Biz, yaptığımız her hareket ne getirip götüreceğini hesap etmeliyiz. Bunu yaptığımızda 2023’twe güçlü Türkiye’yi kuracağız” diye konuştu.

KATMERCİ: DAHA ÇOK GAYRET ETMEMİZ LAZIM

Kurucu İl Başkanı İsmail Katmerci ise, 2002 seçimleri ile 2019 yılı “Ben kurucu il başkanlığından geldiğim için o gün bizimle birlikte çalışan tüm kardeşlerime minnet duyuyorum. O gün canla başla ibadet edercesine bütün kardeşlerimle AK Parti diye çalıştık ve beraber yürüdük. İyi ki de AK Partili olmuşuz, böyle olmakla gurur duyuyoruz. Kuruluştan söz açılmışken… 2002 seçimlerinde İzmir’imizin 24 milletvekili vardı. Biz 2 bölgeden 8 milletvekili çıkardık. Bugün İzmir’imizin 28 milletvekili var yine 8 vekilimiz var. Emek ki bizim daha çok gayret etmemiz lazım. Kerem Ali Sürekli başkanlığındaki il yönetimimizin çalışmalarını takdirle karşılıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.